אזעקה הופעלה היום (ג') לראשונה במרחב עתלית בעקבות שלושה כטב"מים שחצו משטח לבנון. מדובר צה"ל נמסר כי "חלק יורטו, הפרטים בבדיקה". חיזבאללה הודיעו כי יעד הכטב"מים הוא בסיס צה"ל בעתלית.
● "ללא רחמים": כך מנצלת ישראל את הכאוס שנוצר לחיזבאללה
● זול ב־30% מהמקבילים: טיל השיוט האמריקאי שעשוי לשבור את מחירי השוק
הסיבה שבגינה לא הופעלה אזעקה באזור צפוני או דרומי יותר, היא כניסת הכטב"ם דרך הים. אם כך, האם לישראל יש מענה לכטב"מים שמגיעים דרך הים? מהן מערכות ההגנה האווירית על ספינות סער 6? גלובס עושה סדר.
האם לישראל יש מענה לכטב"מים דרך הים?
כן. ספינות סער 6 נושאות את מערכת כיפת מגן הימית של חברת רפאל, המבוססת על כיפת ברזל, ומהווה חלק אינטגרלי ממערך ההגנה האווירית הכולל. היא מיועדת להגן על המים הכלכליים של מדינת ישראל מול מגוון של איומים מתקדמים, בהם רקטות, טילי שיוט וכטב"מים.
כיפת מגן, בדומה לכיפת ברזל, מיועדת לאיומים רקטיים בטווח של עד 40 ק"מ. הסיבה שהיא רלוונטית בחלק מהמקרים גם לאיומי כטב"מים, היא שכיפת ברזל וכיפת מגן אינן מערכות יירוט Hit to Kill. כלומר, הן לא פוגעות באיום כדי להפיל אותו, אלא מתפוצצות לצידו. זאת, במטרה להסב לו די נזק, כדי שייפול ולא יגיע למטרה. להבדיל, מערכות כמו קלע דוד וחץ 3, כן מתבססות על פגיעת ברזל בברזל.
מהן מערכות ההגנה האווירית הנוספות שנושאות ספינות סער 6?
בחודש אוגוסט הושלמה בהצלחה ניסוי של המיירט LRAD, ששוגר מספינה מדגם סער 6 אח"י עצמאות. במהלך הניסוי שוגרה רקטה מדויקת לעבר מטרה שדימתה "נכס אסטרטגי בים".
LRAD הוא אחד מהמיירטים של מערכת ברק מגן (ברק MX), והוא בעל טווח בינוני של 70 ק"מ. במקרה של תקיפה אווירית על ישראל בתקופה הקרובה, עשויים להשתמש במיירט זה לראשונה. גורם מקצועי העריך בשיחה עם גלובס כי עלות יירוט של LRAD עולה על זו של קלע דוד, שמוערכת בכ־700 אלף דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.