חברת הסייבר הישראלית וויז (Wiz) נמצאת במגעים למכירת מניות קיימות, זאת לפי שווי של עד 20 מיליארד דולר, כך לפי דיווח בבלומברג.
● רכישה שנייה לסיילספורס בתוך חודש: קונה את זומין הישראלית בכ-450 מיליון דולר
● חדשות ההייטק, מדור חדש | הוא היה סגן נשיא באינטל. מה הוא מחפש במצלמות אבטחה?
לפי הדיווח, ענקית הסייבר הצעירה וויז, אשר בחודש יולי דחתה הצעת רכישה מענקית הטכנולוגיה גוגל בשווי של 23 מיליארד דולר, מנהלת כעת שיחות על עסקה שתאפשר לבעלי מניות קיימים להציע למכירה בין 500 ל-700 מיליון דולר ממניותיהם. עוד לפי הדיווח השווי הנדון בשיחות נע בסכום שבין 15 ל-20 מיליארד דולר.
עוד לפי הדיווח, ייתכן כי החברה תגייס כספים ישירות ממשקיעים. גיוס כספים ישיר שכזה מתייחס לתהליך שבו החברה מנפיקה מניות חדשות ומוכרת אותן ישירות למשקיעים. בגיוס הישיר, ובשונה ממכירה של מניות מידי בעלי מניות קיימים, הכסף זורם ישירות לקופת החברה. עם זאת, תנאי ההצעה עשויים להשתנות והעסקה עלולה שלא לצאת לפועל.
וויז עצמה, כמו גם קרנות הון סיכון המעורבות בעסקה וכוללות את G Squared, ת'ריב קפיטל ולייטספייד ונצ'רס טרם הגיבו. עוד לפי בלומברג, בחודש יולי כאמור, וויז דחתה את הצעת הרכישה של גוגל מתוך האמונה כי ערכה כחברה ציבורית בעתיד יהיה גבוה יותר. בנוסף, החברה חששה מתהליך אישור רגולטורי ממושך אליו תיקלע במקרה שאכן תתקיים הרכישה. עוד מצוין בדיווח, כי אותה הצעת רכישה של גוגל העריכה את וויז בכמעט פי שניים משווי של 12 מיליארד דולר, השווי לפיו גייסה החברה כספים בסבב האחרון שלה במאי, בו גייסה מיליארד דולר ממשקיעים כגון אנדריסן הורוביץ, לייט ספייד ות'רייב קפיטל.
שאיפה להגיע לקצב הכנסות שנתי של מיליארד דולר
בתחילת החודש פורסם כי וויז החלה בחיפוש פעיל אחר סמנכ"ל כספים (CFO), מה שיכול לאותת על נקיטת צעדים אקטיביים ראשוניים לקראת ההנפקה המיוחלת. עד היום החברה נעדרת סמנכ"ל כספים, תפקיד חיוני להובלת תהליך ההנפקה. עוד פורסם כי לפי מקורות בתעשייה, החברה תוכל לצאת להנפקה רק לאחר שנה לבין שנתיים לאחר גיוס סמנכ"ל כספים, זאת בשל מורכבות התהליך.
ביולי האחרון, החברה דיווחה על קצב הכנסות שנתי של 500 מיליון דולר כשהשאיפה שלה היא להגיע למיליארד דולר, אם כי חשוב לציין שזהו אינו נתון חשבונאי הניתן לפרשנות, כך שההכנסות בפועל עשויות להיות נמוכות יותר. יתרה מזאת, באותו חודש, לפי אתר "דה אינפורמיישן", וויז מפסידה מעל 100 מיליון דולר בשנה.
החברה צומחת בעיקר באמצעות כספי משקיעים, ונזקקת להזרקת הון של מאות מיליוני דולרים מדי שנה להמשך צמיחתה, זאת בין היתר בשל העובה כי היא מתחרה בענקיות דוגמת מיקרוסופט, פאלו אלטו וחברות נוספות. אזי, על מנת לשחזר את ההצעה שקיבלה מגוגל גם בשוק ההון, וויז במסע להפוך לרווחית ולהגדיל את הכנסותיה באופן משמעותי.
וויז נוסדה לפני 4 שנים בלבד, ב-2020, והיא מתמחה בפיתוח פלטפורמת אבטחה לענן. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לארגונים לזהות נקודות תורפה ופעילויות חריגות במערכי הענן שלהם, זאת ללא צורך בהתקנת תוכנה על השרתים. ארבעת מייסדי החברה - אסף רפפורט, עמי לוטבק, רועי רזניק וינון קוסטיקה שירתו יחד ביחידה 8200 בצה"ל. כבר במהלך שנתה הראשונה, וויז גייסה 100 מיליון דולר, ולאחר מכן 130 מיליון דולר נוספים, זאת לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר. בין לקוחות החברה נמנות יונייטד איירליינס, קולגייט והום דיפו. נכון להיום, החברה מעסיקה מעל אלף עובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.