הצי של הפיליפינים קיבל ב־17 בספטמבר שתי ספינות התקפה (FAIC) חדשות מתוצרת מספנות ישראל. כך מדווח באתר "ארמי רקוגנישן". שתי הספינות, שזכו למספרים PG-908 ו־PG-909, הגיעו לנמל מנילה - והצטרפו לשש קיימות.
אותן ספינות נושאות איתן משגרי MLR-NLOS וטילי ספייק NLOS מתוצרת רפאל. סדרת הספייק כוללת טילים אלקטרו־אופטיים בעלי יכולות שגר ושכח, יכולות למידה ועדכון, ניהוג אוטונומי ויכולות תקיפת מטרות מוסוות. טיל ה־NLOS הוא בעל טווח של 30-25 ק"מ ובדומה לטילים אחרים בסדרה, יכול להיות משוגר גם מפלטפורמות יבשתיות ואוויריות.
ספינו ההתקפה הפיליפיניות מהוות רק דוגמה אחת מבין רבות לקשרי הסחר הביטחוני הנרחבים בין המדינות. ישראל מספקת למדינה בעלת האתגרים הרבים כלי טיס, מערכות הגנה אווירית וטנקים קלים. לפי ארמי רקוגנישן, הקשרים הללו כוללים גם העברת ידע, שבמסגרתו טכנאים פיליפינים לומדים כיצד לתחזק את האמצעים.
לפי נתוני מכון שטוקהולם למחקרי שלום (SIPRI) בין השנים 2023-2019 דורגה ישראל במקום התשיעי בטבלת יצואניות האמל"ח, עם 2.4% מתוך כלל היצוא העולמי.. בתקופה זו, היעד המרכזי היה הודו (37% מכלל היצוא), ובמקום השני היו הפיליפינים (12%) - יותר מארה"ב (8.7%). מנגד, בכל הנוגע ליבוא, הפיליפינים דורגו במקום ה־22 עם 1% מתוך כלל היבוא. מתוך כל זאת, ישראל הייתה במקום השני של מקורות היבוא הפיליפינים (28%), לאחר קוריאה הדרומית (37%).
שיתוף הפעולה הישראלי־פיליפיני מהווה נדבך אחד מתוך תוכנית "הורייזון 3" (2028-2023) של מנילה, למודרניזציה של כוחות הביטחון. כבר בשתי התוכניות הקודמות, שכללו ספינות, מטוסים ומערכות ארטילריה, חברות ישראליות תפסו מקום בלתי מבוטל. בארמי רקוגנישן מציינים כי ממשלת ישראל וחברות פרטיות מנסות להשתלב בתחומים נוספים שבהם עוסק הורייזון 3, בהם סייבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.