שבוע המסחר בוול סטריט הסתיים במגמה חיובית, עם עליות מתונות של 0.1%-0.2% במדדים המובילים. שלושת ימי המסחר האחרונים של השבוע (במקביל לחופשת ראש השנה בארץ) היו גם הם חיוביים, עם עליות בשיעור של בין 0.5% במדד דאו ג'ונס ועד 1.3% במדד נאסד"ק.
● ראיון | מנכ"ל בית ההשקעות שממליץ להתרחק ממניות בתל אביב: "יש ודאות בחו"ל"
● הוא חילק לילדים שלו 20% מהעסק. היום הבת שלו היא האישה העשירה בעולם
אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
אחרי עלייה חדה, מניית צים נפלה בעקבות הורדת המלצה של ג'פריס
מניית צים נחלשה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-22%, למחיר של 18.95 דולר שמשקף לחברת התובלה הימית שבניהולו של אלי גליקמן 2.3 מיליארד דולר.
בבנק ההשקעות ג'פריס הורידו בשבוע שעבר את ההמלצה שלהם למניית צים, מ"קנייה" ל"החזק". במקביל, מחיר היעד נותר ללא שינוי על 25 דולר - מחיר אותו צים עקפה בתחילת השבוע שעבר, אך לאחר הירידות הוא גבוה ב-32% מהמחיר הנוכחי.
האנליסטים של ג'פריס, עומר נוקטה, ג'יונג מקגרי ואמילי הרקינס, מציינים את הזינוקים הגבוהים במניה מתחילת השנה ובפרט בשבועות האחרונים כגורם להורדת ההמלצה. הם מתייחסים לשביתה שהייתה לאחרונה בנמלי החוף המזרחי בארה"ב, שמאז פרסום ההמלצה כבר דווח על הסכמות לסיומה, ומציינים כי חברות התובלה הימית והקמעונאים נערכו אליה במשך מספר חודשים והקדימו משלוחים לאזור.
בג'פריס מתייחסים גם למחירי התובלה הימית, שנחלשו אך הם עדיין גבוהים באופן יחסי. לדבריהם, "לאחר שהגיעו לשיא בתחילת יולי, המחירים בקווים המרכזיים רשמו ירידה עקבית", שעדיין מהווים עלייה של מעל 20% מתחילת השנה. "אנחנו מצפים שהרבעון השלישי יהיה חזק מאוד עבור צים, עם רווח נקי למניה של 6 דולר, ודיבידנד פוטנציאלי של 1.8 דולר, לעומת רווח של 3.08 דולר למניה ודיבידנד של 93 סנט ברבעון השני", הם מוסיפים.
להערכת האנליסטים, ההפרעות לתובלה הימית בים האדום, על רקע איומי החות'ים, צפויות להימשך גם בשנת 2025. להערכתם, הסטת ההובלות מהים האדום מובילה לירידה אפקטיבית של 12% בזמינות האוניות.
בשלושת הרבעונים הראשונים של 2024, מניית צים זינקה ב-176%, תשואת יתר משמעותית ביחס למדדים המובילים בוול סטריט, וגם בהשוואה לחברות אחרות בתעשיית התובלה הימית. רק בשבועות האחרונים קפצה מניית צים כמעט ב-60%. אלא שבשבוע שעבר המניה עברה למימושים, ואיבדה 26.2% מערכה בארבעה ימי מסחר ומתחילת השנה, עלתה בכ-92%.
נזכיר, שהזינוק במניה השנה הגיע אחרי תשואה שלילית במניה ב-2023 וירידה של עשרות אחוזים מהשיא של מרץ 2022. צים, בניהולו של אלי גליקמן, הונפקה לראשונה בבורסת ניו יורק בתחילת 2021 לפי שווי של כ-1.5 מיליארד דולר, ובשיא בתחילת 2022 זינקה לשווי של למעלה מ-10 מיליארד דולר, על רקע העלייה החדה במחירי התובלה הימית בתקופת משבר הקורונה. צים הפכה אז לחברה הרווחית ביותר בישראל עם רווח נקי שנתי של 4.6 מיליארד דולר ב-2022. בהמשך, שינוי במגמה הוביל לירידה חדה בתוצאות צים, הפסד של 2.7 מיליארד דולר בשנת 2023 וירידה לשווי של פחות ממיליארד דולר. כאמור, שינוי נוסף במגמה חל השנה, החברה העלתה את התחזיות שלה ומניית צים התאוששה משמעותית עד למימושים בשבוע שעבר.
ננו דיימנשן מתקדמת ברכישה ומדווחת תוצאות ראשוניות
מניית ננו דיימנשן עלתה בימים חמישי ושישי ב-5.1% במצטבר, לאחר שהחברה פרסמה תוצאות ראשוניות מדוחות הרבעון השלישי שהסתיים לאחרונה, ובמקביל הודיעה שאסיפת בעלי המניות של חברת דסקטופ מטאל האמריקאית אישרה את מכירת החברה לידי ננו דיימנשן.
ננו דיימנשן, בניהולו של יואב שטרן, מפתחת ומשווקת מדפסות תלת ממד. החברה הודיעה שברבעון השלישי הכנסותיה צמחו ב-21% לעומת הרבעון המקביל ב-2023, והגיעו ל-14.7 מיליון דולר. ננו דיימנשן הודיעה לאחרונה על שתי רכישות - דסקטופ מטאל תמורת 183 מיליון דולר במזומן ו-Markforged בכ-115 מיליון דולר. אסיפת בעלי המניות של דסקטופ מטאל אישרה ברוב של 96% מהמשתתפים בהצבעה ושל 60% מכלל בעלי המניות את העסקה, ובכפוף לקבלת אישורים רגולטוריים, החברות מצפות להשלים אותה ברבעון הרביעי של השנה.
שטרן מסר כי "עם כל האנרגיה סביב ההסכמים לרכישת דסקטופ מטאל ו- Markforged, בואו לא נשכח מהביצועים של עסקי הליבה שלנו - הכנסות של 14.7 מיליון דולר. הצמיחה בשיעור 21% מאפיינת את המאמצים של הצוותים שלנו לייצר הכנסות ולתת ערך מוסף ללקוחות".
ננו דיימנשן נסחרת בשווי של 539 מיליון דולר אחרי שרשמה תשואה של 2.5% מתחילת השנה.
אופנהיימר מעלה מחיר יעד למניית טאואר
בבנק ההשקעות אופנהיימר העלו את מחיר היעד למניית טאואר לאחר מפגש עם הנהלת החברה. באופנהיימר ממשיכים להמליץ על מניית יצרנית השבבים בהמלצת "תשואת יתר", ומחיר היעד עודכן מ-50 דולר ל-60 דולר. מחיר היעד גבוה ב-35.4% ממחיר המניה בסוף השבוע בוול סטריט, וגבוה גם מהמחיר בו הייתה אמורה טאואר להירכש על-ידי אינטל בעסקה שבוטלה בשנה שעברה (53 דולר).
האנליסט סרגיי וסצ'ונוק ואביבית מנה קליל, מנכ"לית משותפת באופנהיימר ישראל, כתבו: "בעקבות מפגש משקיעים שערכנו עם הנהלת טאואר, אנו צופים המשך צמיחה בפעילות החברה לקראת סוף השנה ובראייה לשנת 2025. טאואר נהנית מתמהיל מכירות מפוזר בין סגמנטים שונים, מחשיפה לשוק ה-AI בפעילות שבבי RF-SiGe/SiPho ומצפי לתחילת הייצור במפעל החדש באיטליה. אנו סבורים כי פוטנציאל הצמיחה בשנת 2025 כתוצאה מגורמים אלה אינו מגולם בציפיות המשקיעים, כאשר מניית טאואר ממשיכה להיסחר בדיסקאונט עמוק לממוצע ענף השבבים".
מחיר היעד החדש שלהם מתבסס על מכפיל EV/EBITDA של 10 לתחזית 2025.
טאואר, בניהולו של ראסל אלוואנגר, נסחרת בנאסד"ק ובת"א בשווי של 4.9 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 45% במניה מתחילת השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.