איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ נעצר אתמול (א') בשדה התעופה באתונה בעקבות צו שהוצא ברומניה, שם הורשע בהונאת קרקעות. שטיינמץ שוחרר ממעצר, אך נאסר עליו לצאת מיוון בעת הזו. על־פי דיווח ברויטרס, איש העסקים נעצר אמש, מספר שעות לאחר שהגיע במטוס פרטי לנמל התעופה הבינלאומי של אתונה.
● לאחר שלא התייצב לדיונים: בית המשפט הורה לעצור את אורן קובי
● שלושה פסקי דין בשבוע | הקבלן מיקם את הכניסה לממ"ד בחדר השינה. בכמה נדרש לפצות?
מטעמו של שטיינמץ נמסר כי "מערכת המשפט היוונית כבר קבעה באופן סופי ובלתי הפיך נגד הסגרתו של בני שטיינמץ לרומניה. מר שטיינמץ שוחרר עד שהנושא יוסדר באופן רשמי".
לדברי עורך דינו של שטיינמץ, סטברוס טוגיאס, "זהו מקרה חסר תקדים לשלטון החוק ביוון, או בכל מדינה מכובדת אחרת, כאשר פעולה מינהלית כזו הופכת על פיה החלטה של מערכת המשפט היוונית, שקבעה באופן סופי ובלתי הפיך נגד הסגרתו לרומניה, והכירה בזכותו לנוע בחופשיות".
שטיינמץ נעצר לפני שנה, גם בעקבות צו מעצר שהוציאו הרשויות הרומניות נגדו. בית המשפט לערעורים באתונה קבע כי זכויותיו למשפט הוגן הופרו ברומניה, והוא שוחרר.
עוד נמסר מטעמו של שטיינמץ: "בית המשפט הכיר בסיכון ששטיינמץ ייחשף ליחס מפלה, לא אנושי ומשפיל אם יוסגר, וגילה מניעים פוליטיים מאחורי רדיפתו. כתוצאה מכך, מר שטיינמץ קיבל את הזכות לנוע בחופשיות וללא הגבלות, מבלי להיות נתון להתנהגות הפוגעת בכבודו או משמיצה את המוניטין העסקי שלו, כפי שקרה במהלך מעצרו על־ידי הרשויות בנמל התעופה הבינלאומי באתונה בלילה שעבר".
עוד נמסר מטעמו כי שש מדינות אירופיות דחו את התביעות המשפטיות של מערכת המשפט הרומנית - כך שצו המעצר שהוצא על־ידי הרשויות הרומניות להסגרתו הוכרז כבטל על־ידי האינטרפול, יוון, איטליה וקפריסין; וכך גם נגד שותפים נוספים להליך, שצווי המעצר שלהם לא בוצעו בצרפת, בבלגיה ובמלטה.
לא המעצר הראשון
בדצמבר 2020 הורשע שטייניץ, יחד עם יועץ התקשורת טל זילברשטיין, בבית המשפט העליון ברומניה, בפרשת שחיתות הנוגעת לקרקעות שם, לאחר שבערכאה נמוכה יותר השניים זוכו. שניהם נידונו לחמש שנות מאסר. שטיינמץ הורשע בעבירה של התארגנות פלילית קבוצתית בנסיבות מחמירות.
זו לא הפעם הראשונה ששטיינמץ נעצר בעקבות בקשת מעצר של רומניה. בספטמבר 2023 הוא נעצר בקפריסין ושוחרר בעקבות צו מעצר אירופי שהוצא על־ידי רשויות רומניה. קודם לכן הוא נעצר ביוון בשנת 2021, וגם שם שוחרר, והרשויות היווניות אפשרו לו לעזוב את המדינה.
במקביל, שטיינמץ ממתין להכרעה בערעור שהגיש בשווייץ על הרשעתו משנת 2021 בשוחד עובדי ציבור זרים ובמרמה. הוא הורשע בכך שיחד עם אחרים, שילם באמצעות החברה שלו BSGR כ־8.5 מיליון דולר לגורמים המקורבים לנשיא גינאה לנסנה קונטו, כדי להשיג רישיון כרייה באחד ממכרות עפרות ברזל הגדולים בעולם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.