בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
מכשירי שיאומי נמכרים בשנים האחרונות בישראל, בניסיון לייצר תחרות לסמארטפונים שמחירם גבוה פי שניים. הטיקט של החברה הוא מוצרים מעודכנים טכנולוגית אך זולים יותר, והאתגר שלה הוא להתמודד עם צרכנים הרואים במכשיריה "נחותים" יותר מאלה של יצרניות הסמארטפונים מקוריאה וארה"ב.
● המניה זינקה פי 50 והחוב הפך לרווח של מיליארדים
● זה מה שאינטל צריכה לעשות כדי לצאת מהבור - ולהציל את העולם המערבי
● WSJ | האם אתם צריכים להיות נחמדים לצ'אטבוט שלכם?
לאחרונה השיקה החברה את Xiaomi 14T Pro החדש, שמציע קפיצת מדרגה וכולל כמה שינויים מרעננים. למעשה, זה המכשיר שיכול לתת את התשובה לכל הספקנים. בדקנו אותו בימים האחרונים, וחזרנו עם רשמים.
החידוש העיקרי הבינה המלאכותית
ברוח התקופה, גם שיאומי מכניסה פיצ'רים חדשים של בינה מלאכותית - בתחומי החיפוש, קול, טקסט, תמונה ווידאו - והיא צפויה להציע פיצ'רים נוספים בעתיד.
ראשית, אפליקציית Gemini של גוגל מגיעה באופן מובנה במכשיר. יתרה מכך, שיאומי משתפת פעולה עם גוגל, ומאפשרת להשתמש בפיצ'ר Circle to search - האפשרות לסמן על המסך אלמנט מסוים, ולחפש אותו בגוגל.
שיאומי אף מציעה פיצ'רים של תרגום בזמן אמת, שיפורי יכולות באמצעות טקסט ומדיה ועוד. עם זאת, צריך לומר שהפיצ'רים עדיין חבויים עמוק בשימושים השונים. כך, לדוגמה, כשניסינו את "מחק הקסם" בעריכת תמונות לצורך הסרת אובייקטים פשוטים (שולחן ועליו עכבר נייד), המודל השאיר סימנים מובהקים של העכבר, ולא הסיר אותו כמו שצריך. כך שבהחלט ראוי שהפיצ'רים השונים הוכנסו למערכת, אבל לשיאומי יש עוד דרך ארוכה בתחום.
היתרון הבולט העיצוב היוקרתי
גם אם אפשר היה לצפות לחידוש עיקרי משמעותי יותר במכשיר מאשר העיצוב שלו, מדובר בקפיצה משמעותית ולכן היא ראויה להערכה. בשנה שעברה, כששיאומי השיקה את הדור הקודם, כתבנו שמכשיר הפרימיום של החברה אינו נראה מכשיר פרימיום, ולא מייצר תחושה שזה מעמדו. העיצוב הזכיר מכשיר זול, בגלל השלדה והחומר האחורי שמרגיש כמו צעצוע.
בחברה החליטו לטפל בנושא, והמכשיר החדש שונה לחלוטין, עם עיצוב הרבה יותר יוקרתי ומרשים, גב אלומיניום וצבעים דמויי מתכות. למעשה, שיאומי מנסה לעשות את מה שאפל עושה, משפת העיצוב הבסיסית ועד לרמת הגימור. העיצוב של המכשיר הוא בין הטובים ביותר ששיאומי הוציאה אי פעם. עם זאת, יש נקודת חוסר אחת: גב המכשיר "תופס" טביעות אצבע ממש מהר, ואם אין לכם קייס על המכשיר, זה יכול להפריע.
מסך וביצועים בהירות שיא
המסך של המכשיר הוא AMOLED בגודל של 6.67 אינץ' ועם מסגרת דקה למדי, בדומה לדור הקודם. המכשיר כולל את המפרט שיש במכשירי פרימיום, כמו רזולוציה גבוהה, קצב ריענון גבוה של 144 הרץ ועוד. אחד ההישגים המרשימים הוא בהירות של 4,000 ניטים בשיא, מה שמאפשר התמודדות מעולה עם קרני השמש וללא הפרעות למסך חשוך יותר.
מבחינת ביצועים, למכשיר יש מעבד Dimensity 9300+, זיכרון RAM של 12GB וזיכרון אחסון של 512GB. כמצופה ממכשיר פרימיום, גם זה הנוכחי יודע לעמוד במשימות קשות, ויש לו כוח עיבוד מוצלח. עם זאת, יש מצבים שבהם המכשיר מתחמם מדי, למשל כשמטעינים אותו והחדר אינו מקורר או בשימושים כבדים מסוימים.
מערך הצילום שיתוף פעולה גלובלי
למכשיר יש שלוש עדשות של Leica, מחברות הצילום הטובות בעולם. החיישן הראשי הוא חיישן רחב של 50 מגה פיקסל, החיישן השני הוא אולטרה-רחב של 13 מגה פיקסל, והחיישן השלישי הוא חיישן טלפוטו של 50 מגה פיקסל. החיישן הקדמי הוא 32 מגה פיקסל. עם זאת, לא נראה שהיכולות השתפרו פלאים לעומת הדור הקודם.
התמונות הרגילות, משמע אלו שמצלמים באור יום ומהמצלמה הראשית - יוצאות טובות ורוויות בצבעים. שיאומי מאפשרת לבחור בין שתי אפשרויות: צילום אותנטי או צילום תוסס (שכולל עריכה והתאמה). הבחירה בין שתי האפשרויות תלויה לגמרי בטעם האישי.
מבחינת התוצאה הסופית, נראה שהמצלמה יודעת לספק תמונות טובות במצבים רגילים. במצבי תאורה חלשה או חושך ובמצבים יותר מורכבים, לשיאומי יש על מה לעבוד ולהשתפר.
סוללה מרשימה עם טעינה מהירה
אם יש משהו ששיאומי מציגה בו יכולות טובות מדי שנה, אלה הסוללה ויכולות הטעינה המרשימות. קיבולת הסוללה עומדת על 5,000 מיליאמפר, סטנדרט מעולה מבחינת חיי הסוללה. סוללה כזו, עם המפרט שקיים במכשיר, תחזיק במשך יום עבודה ואפילו יותר, אם אתם משתמשים קלים יחסית.
אבל היתרון הבולט באמת הוא יכולות הטעינה. כאן שיאומי מפתיעה פעמיים: פעם אחת במהירות הטעינה בזכות מטען ה-120 וואט. החברה מתחייבת ל-100% תוך 19 דקות, שזה מרשים במיוחד. בבדיקת גלובס עלה כי המכשיר נטען ל-100% בכ-30 דקות. גם בזמן כזה, אין ספק שמדובר ביכולות טובות.
ההפתעה השנייה היא במטען עצמו. בדגמים הראשונים של שיאומי, המטען של 120 וואט היה כמו לבנה גדולה ומכבידה. כעת שיאומי הצליחה לייצר מטען שאינו שוקל יותר מדי ומתאים גם לתיקים קטנים.
המחיר מתקרב לפרימיום
מישהו בשיאומי וביבואנית הישראלית, המילטון, מתחיל להבין שניתן לתמחר את מוצרי החברה במחיר גבוה יותר, ולמעשה אין סיבה שלא לעשות זאת. הדגם שקיבלנו לסיקור עולה 3,100 שקל לפי היבואן הרשמי, והמחיר יכול לעלות בעוד כ-300 שקל אם תגדילו את שטח האחסון. אין ספק שזה יכול לגרום לאנשים שמעוניינים במכשיר פרימיום פשוט לבחור ביקרים יותר, אבל עדיין: מדובר במחיר נמוך בחצי מזה של אייפון 16 פרו מקס חדש, ובמכשיר עם יותר שטח אחסון.
השורה התחתונה התחרות מתחממת
שיאומי, שאינה מוכרת את המוצרים שלה בארה"ב, מתחרה בישראל נגד כל היבואניות הסיניות, והיבואניות הקוריאנית והאמריקאית. כשמתחרות כמו סמסונג ואפל מתמחרות את המוצרים שלהן משמעותית יותר גבוה, שיאומי יכולה לכוון לאלו שמוכנים לשלם מחיר לא נמוך בשביל מכשיר טוב.
למרות קפיצת המדרגה המורגשת במיוחד ביחס לעיצוב ואפילו לביצועים, עדיין יש לשיאומי הרבה דרך לעשות ברמת הגימור, וברמת ההתאמה הסופית. ימים יגידו אם הצרכנים הישראלים יאמינו במותג שנתפס פחות טוב משאר השוק, בעיקר ארץ המוצא שלו. אבל אם שיאומי תמשיך בקצב הזה, בעוד כמה שנים לאפל תהיה בעיה אמיתית במכירות, כי יהיה אפשר למצוא מכשיר מעולה בחצי מחיר.
***גילוי מלא: חברת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, סיפקה לנו את המכשיר לצורך הבדיקה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.