הרוויח 54 מיליון ד' בלי לדווח: הבכיר לשעבר בחברת הדירוג נשלח למאסר

ג'ון גוגינס בן ה-63, ששימש כיועץ המשפטי וכסגן נשיא בכיר בסוכנות דירוג האשראי עד השנה שעברה, ייכנס לכלא לשמונה חודשים, לאחר שלא העביר דיווחי מס על הכנסותיו • מודי'ס: "מדובר בעניין אישי של מר גוגינס, אין לו כל קשר לעבודתו בחברה"

מטה סוכנות הדירוג מודי'ס / צילום: Shutterstock, Andrius Zemaitis
מטה סוכנות הדירוג מודי'ס / צילום: Shutterstock, Andrius Zemaitis

היועץ המשפטי לשעבר של סוכנות דירוג האשראי מודי'ס צפוי להיכנס לכלא לשמונה חודשים, לאחר שלא העביר דיווחי מס על הכנסותיו במשך מספר שנים, שעמדו על סך 54 מיליון דולר - כך פורסם ברויטרס.

ראיון | הבכיר שיודע מה "החטא של הכלכלה" ומזהיר מפני הגזירות
שלושה פסקי דין בשבוע | הנסיעה לרודוס הסתיימה במפח-נפש. איזה פיצוי פסק בית המשפט?

באפריל האחרון, ג'ון גוגינס בן ה-63 הודה באשמה על ארבעה מקרים בהם נמנע במכוון מלהעביר דיווחי מס פדרליים על הכנסות, בין השנים 2018-2021. תובעים פדרליים בניו ג'רזי אמרו כי במהלך שנים אלה גוגינס הרוויח 54 מיליון דולר, בצורה של משכורות, מענקי מניות, דיבידנדים ורווחים ממכירת מניות.

מודי'ס: "למקרה אין כל קשר לעבודה בחברה"

גוגינס שימש כעורך דין הבכיר ביותר במודי'ס וכסגן נשיא בכיר במשך יותר משני עשורים, לפני שפרש בשנה שעברה. לפני שהצטרף לחברה ב-1999, הוא שימש כיועץ בעבור דאו ג'ונס ושות' - המוציאה לאור של מרקטווץ' ושל ה"וול סטריט ג'ורנל". 

בנוסף לתקופת המאסר בת שמונת החודשים, נגזרו על גוגינס גם שנה אחת של מאסר על-תנאי וקנס של 40 אלף דולר. כמו כן, נקבע כי עליו לשלם 3.1 מיליון דולר לרשות המסים האמריקאית בעבור חובותיו והקנסות שצבר.

בא-כוחו של גוגינס הצהיר כי הוא "מתחרט עמוקות על מה שעשה וקיבל אחריות מלאה על כישלונו להעביר דיווחי מס על הכנסותיו". עוד הוא ציין כי גוגינס "אסיר-תודה לבית המשפט על כך שהתחשב בנטילת האחריות שלו וכן בצעדים שנקט כדי לפצות על עבירותיו".

מודי'ס פרסמה הצהרה לפיה המקרה הוא "עניין אישי של מר גוגינס, הקשור בחובות המס האינדיבידואליים שלו, ואין לו כל קשר לעבודתו בחברה".

בתחילת החודש, סוכנות הדירוג הורידה את דירוג האשראי של הבנקים בישראל - זאת, לאחר שהורידה את דירוג החוב של ממשלת ישראל בשתי דרגות בסוף ספטמבר. הסוכנות החליטה להוריד את דירוג הפקדונות ארוכי הטווח של חמשת הבנקים הגדולים מדרגת A3 (דומה לדירוג A- של סטנדרד אנד פורס) לדירוג Baa1 (שדומה לדירוג BBB+). בניגוד להפחתת דירוג החוב של ממשלת ישראל בשתי דרגות, כאן מדובר בהפחתת דירוג בודדה. יחד עם זאת, אופק הדירוג נותר שלילי. מדובר במצב חריג יחסית, בו דירוג הבנקים זהה לזה של המדינה ולא נמוך ממנו.