חברת התרופות פייזר פרסמה היום דוח מוצלח והעלתה משמעותית את תחזיות ההכנסות והרווח שלה לשנה הקרובה. הדוח הזה מחזק את הנהלת פייזר, בראשות המנכ"ל אלברט בורלא במאבק מול הקרן האקטיביסטית סטארבורד. הקרן פרסמה לפני שבוע מצגת ביקורת ארוכה נגד החברה וטענה כי יש "להטיל אחריות" על בורלא למצב החברה. הכוונה היא בעיקר למחיר המניה, הנמוך ב-50% מהשיא בתקופת הקורונה ונמוך גם ממחירה ב-2019, לפני שפייזר ניצחה במירוץ לחיסון ולתרופה לקורונה. הקרן לא אמרה במפורש כי יש לסלק את בורלא מתפקידו, אבל הרמז היה עבה.
● בהתאם לתחזיות: הכנסות צ'ק פוינט עלו ב-6.5% ברבעון השלישי
● חסר תקדים: הממונה על התחרות הטילה על שטראוס קנס של 111 מיליון שקל
● עוד חברה של אינטל נסגרת: עשרות עובדי גרנולייט יפוטרו
הדוח החזק תומך בעמדת הנהלת פייזר כי היא יודעת איך להשתמש בהכנסות מן הקורונה כדי לדאוג לעתיד של החברה, טענה שהשוק היה עד כה סקפטי כלפיה, כך ניתן להסיק ממצב המניה.
הכנסות החברה, בהיקף של 17.7 מיליארד דולר (צמיחה של 32% לעומת התקופה המקבילה), היכו משמעותית את תחזיות האנליסטים, שצפו הכנסות של 14.95 מיליארד דולר. הרווח היה 4.4 מיליארד דולר, לעומת הפסד של כ-2.4 מיליארד דולר בתקופה המקבילה.
במבט על תשעה החודשים הראשונים של 2024, פייזר רשמה גידול של 2% בלבד בהכנסות, אך של 39% ברווח.
פייזר העלתה כאמור את התחזיות השנתיות, ומעריכה כעת הכנסות של 61-64 מיליארד דולר, לעומת תחזית של 59.5-62.5 מיליארד שפרסמה החברה בעבר. תחזית הרווח עודכנה ל-2.95 דולר למניה לעומת 2.75 שנחזו בעבר, וזאת בין היתר בזכות מאמצי קיצוץ ההוצאות של החברה, שצפויות לדברי פייזר להניב חיסכון כולל של 5.5 מיליארד דולר לחברה.
הכנסות של 10.5 מיליארד דולר מתחום הקורונה
העליה בהכנסות מגיעה במפתיע מתחום הקורונה, לאחר שפייזר כבר השלימה עם האפשרות כי תחום זה ירשום ירידה מרבעון לרבעון. אולם ברבעון האחרון עבר גל קורונה על העולם, ולמרות שהדרישה לחיסונים של פייזר נותרה יציבה פחות או יותר, הדרישה לתרופה פקסלוביד לטיפול בחולי הקורונה עלתה לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
בניכוי התרומה של החיסון והתרופה לקורונה, הכנסות החברה צמחו ב-14%. בתחזיות לשנת 2024 כולה, החברה מעריכה כי תרשום הכנסות של 10.5 מיליארד דולר מתחום הקורונה. בניכוי תחום הקורונה, החברה צופה צמיחה של 9%-11% בהכנסות לשנת 2024 כולה.
לדברי אורי הרשוקיבץ, יועץ בכיר בבית ההשקעות קנטור פיצג'רלד: "הדוח היכה את התחזיות אבל המניה עולה רק 2% בקדם מסחר. זאת משום שהעליות הגיעו מתחום הקורונה, והשוק לא אוהב את התחום הזה", משום שהתוצאות בו תנודתיות ולא צפויות. נכון לשעה זו נסחרת החברה לפי שווי של 163 מיליארד דולר.
אך חוץ מהקורונה, היו לפייזר גם הפתעות חיוביות נוספות. 854 מיליון דולר מן ההכנסות ברבעון נבעו ממוצרים של חברת סיג'ן, שנרכשה בסוף 2023 ב-43 מיליארד דולר. זוהי התחלה צנועה לרכישה הזו, אך ההכנסות צומחות מרבעון לרבעון, ופייזר מקווה להשיק מוצרים נוספים מן הצנרת של סייג'ן.
ההכנסות מן התרופה של החברה למיגרנה, Nurtec, שהשקתה החלשה יחסית כיכבה בביקורת של סטארבורד נגד פייזר, צמחו ב-45% לכ-337 מיליון דולר. עדיין לא מדובר בתרופה רבת מכר (הרף לזכות בכינוי זה עומד על מיליארד דולר), אך הצמיחה המהירה מעודדת.
צמיחה של 63% מיוחסת למוצר הבולט של החברה כעת, Vyndaqel (Tafamidi) לטיפול בעמילואידוזיס לבבי, מחלה נדירה של הלב. הכנסות החברה ממוצר זה הן כעת 1.4 מיליארד דולר, עמוק בטריטיוריית ה"רב-מכר".
בורלא אמר היום כי: "סיימנו רבעון מוצלח נוסף, בו היינו ממושמעים בהוצאת תוכניותינו לפועל. תחום האונקולוגיה שלנו צמח בצורה יוצאת דופן, וניצלנו היטב את הביקוש העולה לתרופה פקסלוביד בגל הקורונה האחרון.
"הביצועים שלנו הם תוצאה של מיקוד בדברים הכי חשובים לנו ברמה האסטרטגית. אני בטוח שנעמוד ביעדי 2024, ונמשיך להביא למטופלים פריצות דרך משמעותיות, יחד עם ערך לבעלי המניות בשנים הקרובות". פייזר מדגישה כי השקיעה גם 7.8 מיליארד דולר בפרוייקטי מו"פ פנימיים.
היום בשעה 16:00 שעון ישראל תערוך פייזר יום עיון למשקיעים, שמיועד באופן לא רשמי גם לגייס את המשקיעים לקראת המשך המאבק עם סטארבורד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.