מיזם התקשורת של ניר צוק, רלוונט, סוגר את פעילותו אחרי שנה בלבד ומפטר כ-60 עובדים. המיזם שהובילו מודי פרידמן, ליאור שליין, טלי בן עובדיה (שׁעזבה) ושילה דה בר, נתקל בקשיים רבים לאחר ההשקה בצל המלחמה. על-פי הערכות, ההשקעה הכספית עמדה על לפחות 100 מיליון שקל - סכום המיוחס בין היתר למשכורות, להשכרת אולפנים ולרכישת ציוד צילום יקר.
● חסר תקדים: הממונה על התחרות הטילה על שטראוס קנס של 111 מיליון שקל
● לא מצליחים למצוא שמנת על המדפים? זו הסיבה
בהודעה שיצאה בנושא נכתב כי ב-6 בנובמבר יסתיימו שידורי רלוונט. צוק, פרידמן ודה בר הודו "לכל העובדים והשותפים לעשייה - על ההירתמות, על המסירות, על המאמץ היום-יומי, בין שירות מילואים לדאגה ליקירים לריצות לממ"ד. תודה רבה לצופים שליוו אותנו במהלך השנה הסוערת האחרונה, שהייתה קשה לכולנו. ניסינו כמיטב יכולתנו".
השקה במלחמה
קשה לומר שהמהלך הפתיע את התעשייה. הכשלים של המיזם מהיום הראשון: הוא הושק בזמן מלחמה והתקשה להשיג צופים ללא קידום משמעותי. אומנם חלק מהדמויות במיזם מוכרות בציבוריות הישראלית, אך הדבר לא תורגם לכדי מספר צופים משמעותי בערוץ הלינארי.
גם המודל העסקי לא היה ברור. מצד אחד, ברלוונט בחרו לא לפעול כערוץ אקטואליה מסורתי, ורצו לעשות דברים אחרת. יתרה מכך, במיזם ציינו כי הם מכוונים לערוץ בוטיק שאינו פונה להמונים. מצד שני, לא ברור כיצד מודל כזה מחזיק את עצמו כלכלית, שכן המפרסמים לא השתכנעו בכדאיות ההשקעה הכספית מצידם.
שנית, תנאי השוק היו ועודם מורכבים. השנה הוקם ערוץ טלוויזיוני נוסף, i24NEWS, שאף הוא מתמודד עם קשיי המלחמה והאקלים בשוק הפרסום.
שלישית, אפשרויות הצפייה ברלוונט הן מוגבלות: ב-yes (אפיק 46) או באפליקציה של המיזם בלבד. כלומר, הצפייה בערוץ אינה נוחה מיידית - לא ניתן פשוט לזפזפ בשלט, כמו בערוצי הברודקאסט - אלא נדרשת בחירה אקטיבית.
ולבסוף, ישנה סוגיית הבידול. ברלוונט הקפידו לומר כי לא יעשו את מה שנעשה כבר בגופי התקשורת בישראל, אולם בפועל לא הצליחו להראות בידול אמיתי שיגרום להם להשיג את נאמנות הצופים הישראלים.
כתוצאה מכל האמור נרשמו לאורך השנה ביטולי תוכניות ועזיבות משמעותיות. כך, במיזם נפרדו מכמה תוכניות לאורך השנה, בין אם זו התוכנית הכלכלית של אלדד תמיר שהייתה אמורה להיות משודרת, או ביטול ההצטרפות של עפר שלח ודניאל עמרם למיזם. נוסף על כך, גם מרב בטיטו, שהייתה מהטאלנטיות המובילות במיזם, עזבה באופן שעורר סימני שאלה לגבי ההתנהלות במיזם.
בסוף חודש יוני פורסם דבר עזיבתה של טלי בן עובדיה, מקברניטי המיזם, וכן הוכרז שרלוונט יעבור לפורמט שונה שיכלול יותר השקעה בדיגיטל (רשתות חברתיות) ובפודקאסטים. כעת, כאמור, נסגרת הפעילות לגמרי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.