סקויה | ראיון

המשקיע הבכיר שחושף: מהפך פוליטי, קשר לאילון מאסק וההחלטה להמר על ישראל בגדול, דווקא עכשיו

כמעט עשור לאחר שסגרה את הפעילות בישראל, סקויה קפיטל חוזרת להשקיע בשוק המקומי • השותף הבכיר שון מגווייר, קול יהודי ציוני בולט וממובילי המהלך, מספר על הצעד יוצא הדופן ("7 באוקטובר הותיר את המדינה נחושה. המייסדים בארץ הם מהשאפתנים בעולם"), על המהפך שעבר כדמוקרט שתומך בטראמפ, ההתבטאויות שהקימו לו שונאים והקשר הקרוב עם אילון מאסק

שון מגווייר / צילום: Sequoia Capital
שון מגווייר / צילום: Sequoia Capital

אמ;לק

משקיע ההון סיכון שון מגוויר הוא שותף בקרן סקויה, ואופטימי במיוחד לגבי כלכלת ישראל, בטכנולוגיה ובכלל. ישראל בעיניו היא אקוסיסטם טכנולוגי מעולה, ומעצמת סייבר שארה"ב תלויה בה. הוא גם מנהל את השקעות הקרן בחברות של אילון מאסק ובשנה האחרונה מצייץ כמעט ללא הרף על תמיכתו בישראל ובמועמדותו של דונלד טראמפ לנשיאות. הוא מספר על המהפך שעבר ואיך הפסיק לפחד מטראמפ, הסערות שהציוצים שלו עוררו והעתיד שהוא צופה לישראל וליהודי ארה"ב, בהתאם לתוצאות הבחירות.  

שון מגווייר (38)

אישי: נשוי, גר בקליפורניה
מקצועי: שותף בקרן ההון סיכון סקויה; ממייסדי חברת הסייבר Expanse, שנמכרה לפאלו אלטו בכמיליארד דולר
עוד משהו: בעל דוקטורט בפיזיקה מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה

"אני אופטימי להפליא לגבי כלכלת הטכנולוגיה והכלכלה הרחבה יותר של ישראל", אומר שון מגווייר, שותף בסקויה קפיטל (Sequoia Capital), מקרנות ההון סיכון הגדולות בעולם, שחזרה השנה לארץ לאחר עשור שבו הפסיקה את פעילותה בשוק המקומי. "אני מאמין מאוד באקוסיסטם הטכנולוגי הישראלי, ולדעתי תל אביב היא מספר שתיים בתחום, לצד ניו יורק ואחרי קליפורניה.

חכמה, חשאית וחסרת עכבות: כך פעלה הסוכנת הסינית במשרד מושל ניו יורק
עבדים היינו לכתר הבריטי אז מגיעים לנו פיצויים
טראמפ אולי ייתן לישראל יד חופשת אך תמיכת האריס עקבית וצפויה

"עשר השנים הבאות הולכות להיות מדהימות, היצוא הביטחוני מישראל הולך להיות ברמה אחרת, והיא תהפוך בסופו של דבר לאחת מיצואניות הביטחון הגדולות בעולם.

"המייסדים בארץ היום הם מהשאפתנים ביותר בעולם, ואנו מאמינים שהמדינה תייצר חברות בגדלים המתאימים לסקויה. זה נכון במיוחד לאחר 7 באוקטובר, שהותיר את כל המדינה עם תחושת נחישות".

מגווייר ללא ספק מאמין מאוד בשוק ההייטק המקומי, ולראיה - סקויה, אחת הקרנות הגדולות בעמק הסיליקון, השקיעה מאז תחילת המלחמה ביותר מעשרה סבבי גיוס של חברות ישראליות (לפי נתוני סטארט-אפ ניישן סנטרל), והוא אחד השותפים שמובילים את האפיק הזה.

אלא שאהבתו לישראל לא מסתכמת בעסקים בלבד. מאז אותה השבת המשקיע היהודי שנשוי לאמריקאית-ישראלית ממוצא איראני בא להגנתנו בכל הזדמנות - והפך לקול בולט במיוחד ברשתות בהקשר זה. "קשה לי להסביר כמה אני אוהב את ישראל, כמה היא חשובה לי. לאחרונה גם קניתי בית כאן ובשנה האחרונה שהיתי פה שלושה חודשים".

מגווייר ואשתו הישראלית אמריקאית ליאנה קדישה כהן. קנו השנה בית בארץ / צילום: Reuters, Sipa USA
 מגווייר ואשתו הישראלית אמריקאית ליאנה קדישה כהן. קנו השנה בית בארץ / צילום: Reuters, Sipa USA

מלבד דעותיו הציוניות המובהקות, מגווייר מצא את עצמו לא אחת בעין הסערה בארה"ב בחודשים האחרונים. זאת לאחר שהשמיע בפומבי אמירות שנויות במחלוקת שמעידות על הזדהותו הפוליטית עם דונלד טראמפ וכן על תמיכתו האדוקה באילון מאסק, שכן הוא מנהל את ההשקעות של סקויה בחברות של המיליארדר, בהן גם רכישת טוויטר.

בראיון מיוחד הוא מדבר על הביקורת שמופנית כלפיו ועל מעמדה של ישראל בעולם, ומסביר מדוע הקרן שהחזיקה נוכחות מקומית מראשית המאה סגרה את פעילותה כאן, ומה השינוי התפיסתי שהיא מזהה בהייטק בארץ שגרם לה לחזור דווקא במהלך המלחמה.

"לא הופתעתי מ-7 באוקטובר"

אנחנו פותחים את השיחה באירועי 7 באוקטובר ובתגובות שנרשמו ברחוב האמריקאי. "קודם כול חשוב לי להבהיר: המתקפה לא הפתיעה אותי, ובעצם אין דבר מרכזי שקרה מאז שהצליח להפתיע אותי. אני יודע שזה נשמע מטורף, אולי טיפשי, יהיר, אבל אני באמת מתכוון לזה. וכל מי שלא מאמין לי יכול ללכת להסתכל במה שצייצתי שעה שלאחר תחילת ההתקפה".

"הסיבה לכך היא שעבדתי בעצמי במודיעין", מצהיר מגווייר, שבצעירותו לקח חלק ב־DARPA, הסוכנות האמריקאית העוסקת במחקר ופיתוח בחזית הטכנולוגיה הצבאית, באפגניסטן. "עקבתי מקרוב אחר איראן. אחד השיעורים שהיו לי הוא להקשיב לאותות מאוד קטנים, ובשבילי היו כמה סימנים שסיפרו שזה או משהו גדול אחר נגד ישראל הולך לקרות".

ב-7 באוקטובר כתב מגווייר ב-X (לשעבר טוויטר): "רק כדי שתבינו - הסיבה שישראלים עמדו כל כך על המשמר בעבר היא החיים עם הידיעה שיש ברברים בשער". עשרה ימים לאחר מכן הוא היה מהראשונים לבקר את "הניו יורק טיימס" שהאשים את ישראל כי הפציצה בית חולים בעזה, דיווחים שהתבררו בהמשך כשקריים.

ספגת מכה ברמה האישית בשל דעותיך?
"כן, דעות שהבעתי עוררו כלפיי כעסים רבים מקרב הציבור שסביבי. כמעט מיד אחרי 7 באוקטובר התחלתי להשמיע ללא בושה עמדות פרו-ישראליות. חלק מהמוטיבציה שלי להיות כל כך גלוי, כל כך מוקדם, היה התקווה לעזור לפרוץ את הדרך עבור אנשים אחרים לעשות זאת.

"ובאמת, בחודשיים-שלושה האחרונים אני מתרכז בעוד נושאים מלבד ישראל כי אני מרגיש שעכשיו יש אנשים מדהימים שסוחבים את העול ופועלים בנושא. אבל בימים הראשונים ידעתי שזה יקל על אחרים.

"אנשים ניסו להלך עליי אימים, קיבלתי הרבה איומי רצח, כמה עשרות שהתבררו כאמינים. איבדתי חברים רבים, אנשים רבים אומרים עליי דברים רעים מאחורי הגב, אבל אני בסדר עם זה. זה היה הדבר הנכון לעשות מבחינה מוסרית, ואני גאה בעצמי שאני מוכן להקריב רווח כספי ולקחת סיכון אישי".

תרם 300 אלף דולר לטראמפ

נושא נוסף שהקים למגווייר אויבים הוא המהפך בעמדותיו הפוליטיות. "בעבר הייתי דמוקרט. ב-2016 תרמתי כסף להילרי קלינטון, הצבעתי לה. באותו זמן פחדתי מאוד מדונלד טראמפ. באמת האמנתי לתעמולה שאמרה שהעולם יסתיים אם הוא ייבחר ואיך שהוא היה נכס רוסי ועוד דברים אחרים. עכשיו אני מאמין שמדובר בבדיות - ויצאתי עם תמיכתי בטראמפ בפומבי".

מגווייר כאמור כתב באריכות ב-X (3,500 מילים) למה תרם 300 אלף דולר לקמפיין של טראמפ, והוסיף: "אני הולך לאבד חברים, אני עלול לאבד הזדמנויות עסקיות ואנשים יכעסו עליי". הוא כתב כי תמך בהילרי קלינטון משום ש"קנה" את הסיפורים בתקשורת והיה מפוחד. הוא אכן מאמין שהייתה התערבות מצד רוסיה ואחרים בבחירות 2016 כדי להזיק לה ולסייע לטראמפ, ומצהיר כי כבעל עבר בביטחון לאומי תמיכת רוסיה בטראמפ גרמה לו לחשוש ממנו. עם זאת, הוא פוסק שטראמפ התגלה כ"אמן של מדיניות חוץ ובייחוד תקיף כלפי רוסיה", ומבקר את מדיניות החוץ של ממשל ביידן.

מגווייר טוען להתנהלות צבועה כלפי טראמפ, ומציין כי הטענות כלפיו הן כאלה שגם בכירים אחרים חטאו בהן. כך למשל, הכחשת תוצאות הבחירות או העובדה שגם קלינטון, ביידן ומייק פנס נתפסו עם מסמכים מסווגים - אך רק נגד טראמפ הוגש כתב אישום. נקודה חשובה נוספת היא כי הדמוקרטים, לדבריו, "ניסו להטיל רגולציה על טכנולוגיה - במיוחד בינה מלאכותית בקוד פתוח וקריפטו - בדרכים שתמרצו את המפתחים הכי טובים לעבור לעבוד מחוץ לארה"ב".

ככלל הוא כותב: "לפני 25 שנה האמנתי שהימין הקיצוני מסוכן בהרבה מהשמאל הקיצוני. היום אני מאמין שהשמאל הקיצוני, במיוחד אנטיפה, מסוכן יותר". עוד כתב כי "יש סיכוי אמיתי שהנשיא טראמפ יורשע וייגזר עליו מאסר. בפשטות, זה חלק מהסיבה שאני תומך בו. אני מאמין שמערכת המשפט שלנו משמשת נשק נגדו".

מגווייר מסכם את דבריו במילים: "מבין שתי האפשרויות אני מאמין שהנשיא טראמפ הוא באופן מכריע המועמד החזק יותר. השמיעו את קולכם. אל תיתנו שישתיקו אתכם".

בבחירות האלה יש יותר אנשים בתחום ההייטק והעסקים שהולכים לתמוך בטראמפ. איך אתה מסביר את זה?
"כן. תראה, השמאל הקיצוני הפך לבעל ברית של האחים המוסלמים. זה משהו שהייתי מתקשה לחזות לפני 20 שנה. והפלג הזה הפך לבעל השפעה עמוקה בתוך הממסד הדמוקרטי, זה המקום שבו אנחנו נמצאים, וזו לא המפלגה שלי".

"הייתי דמוקרט", הוא מוסיף. "ועכשיו אני ממש לא. הדעות של המפלגה הדמוקרטית היום לא משקפות את דעות המפלגה לפני 20 שנה".

מה לגבי ישראל? איך היא משתקפת בעיניך בתוך הסיפור הזה?
"קודם כול, המדיניות הרעה כלפי איראן היא אסון לישראל. אמריקה חלשה היא אסון לישראל, כי אמריקה חלשה הופכת את אויביה ואויבי ישראל ליותר נועזים. אני חושב שזה קורה כיוון שהדמוקרטים ניסו לבוא לקראת השמאל הקיצוני. אנשים בשמאל הקיצוני שוקלים כרגע לא להצביע בכלל או להצביע למועמדים של צד שלישי, והדמוקרטים צריכים את הקולות שלהם. בגלל זה, בין השאר, הם ניסו ללכת בקו הזה, שבו הם נראים קשוחים מול ישראל - מונעים משלוחי נשק, מונעים מימון, נמנעים מהצבעות באו"ם וכו'. וזה רק מחזק את אויבי ישראל.

טראמפ (מימין) ומאסק באירוע קמפיין החודש. עמק הסיליקון במגמת תמיכה במועמד הרפובליקני / צילום: Alex Brandon
 טראמפ (מימין) ומאסק באירוע קמפיין החודש. עמק הסיליקון במגמת תמיכה במועמד הרפובליקני / צילום: Alex Brandon

"הציבור הרחב לא מבין עד כמה אמריקה תלויה בישראל. ישראל היא מעצמת הסייבר הטובה בעולם כיום, ויש הרבה שיתוף פעולה. יש המון טכנולוגיה צבאית שאמריקה מסתמכת בה על ישראל. יש כל מיני פעולות מודיעיניות שארה"ב מסתמכת על ישראל עבורן ועוד. אבל ממשל ביידן שבוי של המיעוט הזה בבייס שפשוט שונא יהודים. זה אפילו לא רק ישראל, הם פשוט שונאים יהודים, והממסד הדמוקרטי מנסה לפייס את הקבוצה הזאת. זה רק ילך ויחמיר".

אנחנו צריכים לחשוש מכך בעתיד?
"אני חושב שהישראלים צריכים להיות אופטימיים. אני יודע שזו אמירה מורכבת בימינו וקשה לאנשים להחזיק בה. אבל אני חושב שצריך להסתכל בקשת הארוכה יותר של ההיסטוריה ולחשוב מה ישראל השיגה ב-75 שנה והיכן הייתה בעבר. לפני 20 שנה היא הסתמכה על העולם החיצון באנרגיה. עכשיו ישראל לא רק עצמאית באנרגיה, היא יצואנית של אנרגיה. ישראל הסתמכה על העולם החיצון עבור מים, או לפחות מאגרי המים הלכו והתרוקנו, הכנרת הצטמקה. עכשיו היא יצואנית מים. זה בלתי נתפס, וזה נכס אסטרטגי להפליא.

"ישראל כיום היא אקוסיסטם מהטובים בעולם לחברות טכנולוגיה. ואני יודע שזה לא זולג לכולם ויש כל כך הרבה אנשים בישראל שנאבקים כלכלית כרגע, במיוחד צעירים, אבל אלה דברים שניתן לתקן. לכן אני דווקא אופטימי וחושב שבהסתכלות רחבה הדברים באזור נמצאים במגמה די טובה עבור ישראל. רק צריך לעבור את המלחמה הזאת ואז סוג של לבנות מחדש את הכלכלה ולהתחזק עוד יותר".

מה לגבי היהודים בעולם? הם צריכים לחשוש?
"לגבי יהודי אירופה אני די פסימי. אתה יכול פשוט לראות את הכתובת על הקיר, כבר נהיה לא מסביר פנים עבורם שם. באמריקה זה תלוי בבחירות. אני מאמין שאם טראמפ ינצח, זה יאפשר ליהודים לחיות כפי שחיו עד עכשיו לפחות לעוד עשור. כן, הקולות האלה בבייס הדמוקרטי עדיין יהיו קיימים וכו', המוחים שראינו ברחובות עדיין יהיו כאן, אבל כשזה לא יעבוד פוליטית, וכשמועמדים יפסידו בבחירות או יאבדו מושבים בבית הנבחרים בגלל היותם אנטישמים, אז המפלגה הדמוקרטית תרצה להיות יותר פרואקטיבית בנוגע לנגע הזה בקרבה. אם טראמפ יפסיד אני מאוד פסימי לגבי עתיד היהודים באמריקה".

נושא נוסף שמגווייר התבטא לגביו ברשת למרות שהוא "הכי שנוי במחלוקת", לדבריו, הוא אבטחת הבחירות. "אני חושב שלאמריקה צריכות להיות בחירות מאובטחות לנשיאות. בקליפורניה, שבה אני גר, הממשלה הפכה את הדרישה לתעודת זהות ממי שרוצה להצביע לבלתי חוקית. אנחנו רק מסתמכים על האמון שלנו באנשים. מפחיד כמה קל ליריבים זרים לנצל לרעה את מה שקורה כאן".

אז למה מעבירים את החוקים האלה? זה נעשה כי רוצים לרמות?
"אולי זה אפילו יותר שנוי במחלוקת, אבל כן. אני מאמין שהסיבה היחידה להעביר חוק שבו אסור לדרוש הזדהות לצורך הצבעה היא לרמות. זה ההסבר הריאלי היחיד".

תומכי החוקים האלה יגידו שלמיעוטים, בעיקר אפרו־אמריקאים, אין את האמצעים להשיג תעודה מזהה.
"אפרו-אמריקאים צריכים תעודה מזהה לכל דבר אחר - כדי לנהוג במכוניות, לקנות אלכוהול, לקבל עזרה מהרווחה. זו לא באמת בעיה. בעצם לכל אחד באמריקה שרוצה בכך יש תעודה כזו. זה גזעני לומר שאפרו-אמריקאים נאבקים כדי להשיג אותה. אני לא חושב שזו הסיבה האמיתית".

"בגוגל משקרים במצח נחושה"

למגווייר דוקטורט בפיזיקה, שעוסק בחורי תולעת, מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה ("זה עזר לי מאוד לבנות מסגרות להבנת מערכות מורכבות ועוזר לי באופן ישיר בבדיקת נאותות של חברות מסוימות"). הוא ממייסדי Expanse, חברת סייבר שנרכשה ב-2020 בידי פאלו אלטו נטוורקס של ניר צוק בעסקה ששווייה יותר ממיליארד דולר. בין 2016 ל-2019 הוא גם עבד בקרן ההשקעות של גוגל, עליה טען בטוויטר כי נאמר לו כי אי אפשר לקדם אותו בגלל שהוא גבר לבן. "יש לי מכסה, ידיי כבולות", אמר לו לדבריו הבוס שלו אז (כך לפי ציוץ של מגווייר בתחילת השנה). דובר מטעם גוגל הכחיש את הדברים ל"ניו יורק פוסט", ומגווייר טען כי בגוגל "משקרים במצח נחושה". החודש כתב כי "DEI (גיוון, שוויון והכלה - א"ו) הוא המבצע האפקטיבי ביותר של ה-KGB בכל הזמנים".

את דרכו כשותף בסקויה החל ב־2019, והוא מתמקד בעיקר בהשקעות בחברות חומרה, AI, קריפטו, טכנולוגיות הגנה - ובחברות ישראליות. הקרן, שנוסדה ב-1972, מזוהה עם השקעות בכמה מהחברות המצליחות ביותר בהיסטוריית הטכנולוגיה, כולל אפל, גוגל, אנבידיה, דרופבוקס, אינסטגרם, וואטסאפ, אורקל, פייפאל, זום ולינקדאין. הקרן היא חלק בלתי נפרד מהתרבות של עמק הסיליקון ומשפיעה רבות על עולם הסטארט־אפים והחדשנות.

עם החברות שהקרן משקיעה בהן נמנות גם אלה של אילון מאסק. לסקויה ולמאסק היסטוריה ארוכה והקרן היא בין המשקיעים הראשונים בבנק X.COM שייסד ב-1999 והתמזג בהמשך עם פייפאל.

אלא שבחמש השנים מאז שמגווייר הצטרף לסקויה הקרן עשתה כמה השקעות גדולות בחברות של מאסק. לפי דיווחים שונים בעיתונות האמריקאית השניים קרובים מאוד. כך, נוסף ל-800 מיליון דולר למימון רכישת טוויטר ב-2022 הקרן הובילה באותה שנה השקעה של 675 מיליון דולר בחברת כריית המנהרות של מאסק The Boring Company לפי שווי של 5 מיליארד דולר. סקויה השקיעה במצטבר כ-800 מיליון דולר בחברת SpaceX בשלושה סבבים בהערכות שווי הולכות ועולות ב-2019, 2020 ושוב ב-2021. השנה השקיעה הקרן סכום לא ידוע בסבב B של חברת הבינה המלאכותית של מאסק XAI, שגייסה 6 מיליארד דולר, לדברי מאסק לפי שווי של 18 מיליארד דולר לפני הכסף. בין המשקיעים הנוספים בסבב היו קרן אנדריסן הורוביץ והנסיך הסעודי אל־וליד בן טלאל.

השקעת כסף ברבות מהחברות של מאסק, בין היתר סכום לא מבוטל כדי שיוכל לעמוד ברכישת טוויטר. הגישה שלו לחופש הביטוי היא מאוד ליברטריאנית. מאז שיישם את המדיניות שלו יש עלייה בתוכן אנטישמי בוטה. איך אתה מתייחס לעניין?
"אף אחד לא צודק 100% מהזמן, אף אחד לא צודק לגמרי. אבל אני חושב שאילון הוא הכי צודק שאפשר להיות בנושא. כמה מהאנטישמים האלה באו לתקוף אותי באופן אישי. למשל, ניק פואנטס (ממנהיגי הניאו-נאצים בארה"ב - א"ו) יצא עליי כמה פעמים וזה מפחיד. יש לו צבא של אוהדים וממש אלפי אנשים הגיבו מאחוריו, והם אנשים אמיתיים והם פשוט שונאים יהודים, וזה מפחיד. אז אני לא רוצה להמעיט בעניין.

"אבל הצד השני הוא שאם אתה מסתכל למשל על טיקטוק, יש שם הרבה פחות תוכן אנטישמי בוטה, אבל טיקטוק שולטת על התוכן ובהחלט מקדמת תוכן אנטי-ישראלי, אנטי-יהודי ואנטי-אמריקאי ודוחפת למטה למקום הרבה פחות נצפה תוכן שבעדנו.

"במילים אחרות, האפליקציה מנסה לדחוף לך נרטיב של מה נכון ומה לא בלי שאתה מודע לכך. אז אני פשוט לא חושב שאי פעם תוכל לסמוך על שום רשות שתדע להחליט מהו מידע שגוי, דיסאינפורמציה וכו'. אז כן, זה מפחיד כשמתעמתים בפנים עם רוע, זה מאוד מפחיד. אבל הגישה הליברטריאנית מאפשרת לטוב למעשה להילחם ברוע".

מאסק מעורב בכמה חברות פורצות דרך. איך אתה רואה את ההשפעה שלו על העתיד?
"אני מאמין באופן אישי שאילון הוא האדם החשוב ביותר שחי היום, ואם הרגולציה הממשלתית לא תעצור אותו, החברות שלו יהפכו גרסה אופטימית של מדע בדיוני למציאות".

החלל הוא החזית הכלכלית הבאה?
"Starlink (של מאסק - א"ו) היא אחת החברות הטובות ביותר בכל הזמנים. זה אחד המוצרים המהירים ביותר שהגיע להכנסות של כ-10 מיליארד דולר. אני לא חושב שהיא תהיה החברה המוצלחת היחידה שתיבנה בחלל. נעבור מתקשורת לתחבורה, לאנרגיה ולתחומים טכנולוגיים נוספים שקשה לצפות. ישראל יכולה לשחק תפקיד משמעותי בתחום הזה".

"המו"פ הכי טוב - בישראל"

בפברואר האחרון, ארבעה חודשים לפרוץ המלחמה, סקויה כאמור חזרה לפעול בישראל. מגווייר, עם השותף של הקרן בארץ דין מאייר, משתף בהתפתחויות מאחורי הקלעים. "לסקויה יש היסטוריה ארוכה של השקעות בישראל (בהן מובילאיי וטאבולה - א"ו), והיה לה משרד בארץ, שנסגר לכמה שנים. אבל בחמש השנים האחרונות מאז שהצטרפתי באמת לקחנו את זה לרמה אחרת, ובשנה האחרונה השקענו ב-Wiz, בחברה בשם Eon, בחברה בשם Cyera, בחברת טכנולוגיה ביטחונית בשם Kela Systems ובעוד רבות. תמכנו בכמה מחברות הטכנולוגיה הצומחות ביותר מישראל".

כל זה אחרי 7 באוקטובר?
"הכול מאז 7 באוקטובר".

לסקויה כבר הייתה שלוחה בישראל. מדוע היא נסגרה?
"סקויה תמכה ביותר מ-30% מהחברות בנאסד"ק לפי שווי שוק. היא הייתה אחת המשקיעות הראשונות באנבידיה, גוגל, אפל, אורקל, פאלו אלטו ועוד. זו דרך מנומסת לומר שסקויה מחפשת חברות שיכולות להיות בשווי של 50 מיליארד דולר ומעלה. במשך עשור בערך מייסדים בישראל מכרו מוקדם, בסכומים של מאות מיליוני דולרים. זה השתנה. המייסדים פה היום הם מהשאפתנים בעולם, ואנו מאמינים שהמדינה תייצר חברות בגדלים המתאימים לקרן".

הרבה אנשים במגזר הטכנולוגי אומרים שהם יעזבו. זה קל מאוד לעבור מקום בעבודות האלה. אתה חושב שזו באמת סכנה?
"שמע, זה עתה קניתי בית בישראל. אני מאמין בלהצביע עם הרגליים, להצביע עם הכסף שלך. יש לי משפחה שעזבה את ישראל מאז 7 באוקטובר כי יש להם ילדים קטנים והם הרגישו שהייתה להם הזדמנות עבודה באמריקה. אני מבין את ההחלטה אבל זה קצת מעציב אותי.

"מנגד, אני מכיר לא מעט אנשים שעברו לישראל מאז 7 באוקטובר. ולכן חושב שזה הולך לשני הכיוונים. אני חושב שהמו"פ הכי טוב נמצא בישראל, המו"פ שלכם הכי טוב מאשר בכל מקום אחר. אלה שיעזבו יחזרו בסופו של דבר".