האם שווה בימים אלה להשקיע בנדל"ן בצפון הבוער? יש משקיעים שסבורים שכן, או לפחות שקיימים פרויקטים שכדאי להשקיע בהם באזור זה. מאז יולי האחרון נרשמה הסתערות על מעונות סטודנטים פרטיים בקריית שמונה, ונרכשו 15 דירות בפרויקט.
● שתי שכונות חדשות בבאר שבע: האחת מועדפת על משפחות, השנייה על רווקים
● הנחות של עד מיליון שקל לדירה: אלה הערים המבוקשות להגרלות דירה בהנחה
היזמים מעריכים כי ההכרה במכללת תל חי כאוניברסיטה תגדיל את הביקושים מצד סטודנטים, וייתכן כי התקדמות הלחימה בצפון מעודדת אף היא משקיעים לשוב להשקיע במקום.
מדובר בפרויקט BE, שאותו יזמו קבוצת ברזילי של האחים נדב ועידו ברזילי וגלעד מור. הם זיהו מצוקה של הסטודנטים בצפון. מצד אחד, הדירות המושכרות להם הן בדרך כלל דירות שיכון באיכות ירודה, ואילו קיבוצי הסביבה לדבריהם אינם מעוניינים להשכיר.
בעשור הקודם הם איתרו מרכז קליטה ישן נטוש על קרקע בייעוד למגורים. ב-2017 הם רכשו אותה ב-10 מיליון שקל, הכינו לה תוכנית חדשה והקימו פרויקט בן כ-300 יחידות דיור בנות 20-30 מ"ר וחללים משותפים, לפי תפיסת Co-Living.
כ־70 עסקאות בעיר מתחילת השנה
בתקופת השיווק הראשונה, ב-2018, מחירי הדירות בפרויקט עמדו על כ-440 אלף שקל, ואולם המחירים עלו מאוד, ולפני פרוץ המלחמה הגיעו כבר ל-680 אלף שקל.
מנתוני רשות המסים עולה כי המלחמה לא עצרה את העליות. אמנם יחידות הדיור שנרכשו בחודשים האחרונים עלו 580-630 אלף שקל, אך הן קטנות יותר והמחיר הממוצע למ"ר דווקא עלה בכ-20% מאז החודשים של לפני המלחמה לכ-24 אלף שקל.
גלעד מור, אחד מהשותפים, מסביר לגלובס, כי "המשקיעים רואים את היום שאחרי. והיום שאחרי יחייב את הממשלה להשקיע בצפון מיליארדים ולפתח אותו. המכללה הוכרה באחרונה כאוניברסיטה, ומהניסיון של מכללת אריאל ניתן להעריך שהדבר יגדיל את המכללה מאוד, וגם יחזק את הביקושים למעונות סטודנטים ראויים. הם רואים גם את עליות המחירים של הפרויקט הזה, והן משכנעות אותם להצטרף".
היזמים משווים בין המעונות שלהם לבין ההשקעות הפופולריות הנפוצות היום, בדירות נופש בקפריסין וביוון. "לקחנו חלק מהשיטה משם. המשקיע מקבל אצלנו דירה ממוזגת, מרוהטת, ומנוהלת, והוא לא חייב להגיע אליה", מסביר מור. התשואה הנקייה שאותה משקיעים יקבלו על הדירה מגיעה ל-4%-4.5%, תמונה נדירה בשוק ההשקעות הישראלי כיום.
תמרוץ בלתי צפוי לפרויקט קיבלו היזמים ממכללת תל חי עצמה, שבאוקטובר שעבר, בתחילת המלחמה, רכשה שטחי משרדים בפרויקט ב-5.8 מיליון שקל, אותם היא מתכוונת להסב לכיתות לימוד לטובת תושבי העיר.
ואולם, דווקא על רקע ההצלחה השיווקית המפתיעה של מעונות הסטודנטים, בולטת השבתת יתר השוק בקריית שמונה. מאז תחילת השנה בוצעו בכל העיר כ-70 עסקאות, מתוכן כרבע במעונות הסטודנטים; מאז יולי בוצעו בעיר רק תשע עסקאות על דירות שאינן קשורות למעונות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.