הותר לפרסום: כמה חשודים נעצרו השבוע כחלק מחקירת הפרשה הביטחונית בלשכת ראש הממשלה. החשד הוא לפגיעה ביטחונית על רקע מסירת מידע מסווג בניגוד לחוק. מדובר בסיכון מידע רגיש, מקורות מידע ופגיעה ביעדי המלחמה ברצועת עזה.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר המחנה בני גנץ התייחסו מוקדם יותר היום לפרשה הביטחונית, ואמרו כי ראש הממשלה הוא הנושא באחריות להתנהלות בלשכתו. בהודעה שיצאה מלשכת נתניהו נטען ש ההדלפה לא מהלשכה ושישנה אכיפה סלקטיבית.
"הפרשה בלשכת ראש הממשלה עוסקת בלב ליבו של הקשר ההדוק בין מערכת הביטחון לבין ראש הממשלה וסביבתו", אמר לפיד. "ראש הממשלה מנסה כבר עכשיו כהרגלו להרחיק את עצמו מהפרשה ולהטיל אחריות על אחרים, אבל העובדות הפוכות: הוא אחראי באופן אישי על כל נייר, מילה, או מידע היוצא מלשכתו".
"יש לנו אויבים קשים מבחוץ אבל הסכנה מתוך הבית ובמוקד קבלת ההחלטות הרגיש ביותר מטלטלת את יסודות האמון של אזרחי ישראל בניהול המלחמה, ובטיפול בסוגיות הביטחון הרגישות והנפיצות ביותר", הוסיף יו"ר מפלגת יש עתיד.
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ כתב בחשבון ה-X שלו: "מבלי להיכנס לפרטי הפרשה הנחקרת הנוגעת לפעילות לשכת ראש הממשלה, חשוב להדגיש דבר אחד - ראש הממשלה הוא הנושא באחריות לנעשה בלשכתו. בטוב וברע".
במקביל יצאה מלשכת ראש הממשלה הודעה שנייה בנושא הדלפת המסמכים המסווגים לכאורה: "לא בכדי דרש ראש הממשלה נתניהו הסרה מיידית של צו איסור הפרסום לחקירה, שאיפולה המתמשך נועד להשחיר את לשכתו. בעוד שמלשכת ראש הממשלה לא הייתה כל הדלפה, דווקא כן היו עשרות הדלפות שפורסמו בכלי תקשורת בארץ ובחו"ל שחשפו פרטים אודות המו"מ להשבת החטופים, מישיבות סודיות בקבינט ומפורומים רגישים אחרים - וזאת מבלי שאיש נחקר. מעניין מדוע".
מהמחנה הממלכתי נמסר בתגובה להודעת לשכת רה"מ: "מלשכת ראש הממשלה לא הייתה כל הדלפה. רמת אמינות: גויסו השנה 3,000 חרדים".
גופי תקשורת פנו אתמול לבית המשפט בדרישה להתיר פרשה שמסעירה את לשכת ראש הממשלה ובעלת עניין ציבורי עצום. העתירה באה על רקע הפרסומים בימים האחרונים לפיהם קיימת מתיחות בין הדרג המדיני לביטחוני סביב הדלפה של שורת מסמכים ביטחוניים. נשיא בתי המשפט השלום המחוז מרכז קבע דיון ביום ראשון בשעה 15:30 לגבי צמצום צו איסור הפרסום בפרשה לכל כלי התקשורת שהגישו בקשה.
במסגרת הפרסומים נודע שיועציו הקרובים של ראש הממשלה אף התייעצו עם עורך הדין עמית חדד בנוגע לדברים. בלשכת ראש הממשלה הוציאו אתמול הודעה, לפיה הם בעד פרסום הפרטים: "ראש הממשלה נתניהו דורש להסיר מיידית את צו איסור הפרסום על 'הפרשייה הסודית' כביכול. הערפול המתמשך משמש כסות להכפשה מכוונת וזדונית נגד לשכת ראש הממשלה".
מהפרטים שפורסמו בינתיים על הפרשה, אחד היועצים של רה"מ נכנס לדיונים רגישים ונחשף לחומרים מסווגים - על אף שנכשל בסיווג ביטחוני של השב"כ. היועץ היה עם ראש הממשלה במתקנים ביטחוניים רגישים כמו בור חיל האוויר ואף נחשף לחומרים מסווגים מהקבינט.
בספטמבר האחרון, פורסמו בעיתון "בילד" הגרמני ובעיתון היהודי-בריטי "ג'ואיש כרוניקל" שתי ידיעות הנסמכות ככל הנראה על מידע מודיעיני סודי. הבילד פרסם מסמך סודי, החתום כביכול בשם מנהיג חמאס סינוואר ומציג את אסטרטגיית המשא ומתן של חמאס. במסמך שפורסם פורט כיצד ארגון הטרור ניסה לתמרן את הקהילה הבין-לאומית, לענות את משפחות החטופים ולהתחמש מחדש ועוד. בג'ואיש כרוניקל פורסם גם כן כביכול מסמך המקושר לסינוואר. בין השאר נטען כי לחמאס הייתה תוכנית להברחת החטופים לאיראן. בעיתון התנערו בהמשך מהפרסום.
הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.