ענקיות הקניונים המקומיות רוצות לייצר לעצמן רגל נוספת. קבוצת עזריאלי הגישה הצעה לא מחייבת לרכישת השליטה בחברת הנדל"ן צמח המרמן לפי שווי של 635 מיליון שקל, פרמיה קלה של 5.7% על שווי החברה בשוק (600 מיליון שקל). זאת לאחר שמליסרון השלימה בשבוע שעבר את רכישת חברת הנדל"ן היזמי אביב ייזום.
● "התיאבון שלו לעסקאות מעולם לא נחלש": מה עומד מאחורי מסע הקניות של יצחק תשובה
● נחתמה עסקת מכירת השליטה בישראכרט למנורה מבטחים בשווי של 3.15 מיליארד שקל
על פי ההצעה, מדובר על מיזוג משולש הופכי כאשר עזריאלי שבשליטת משפחת עזריאלי, תרכוש את כל החזקות הציבור והמוסדיים בצמח המרמן (56.7%) וכך תרכוש את השליטה בחברה. גם בעלי החברה (משפחתו של חיים פייגלין ומשפחת בן אברהם) שמחזיקים ב-43.3% ממניות החברה יוכלו למכור חלק מהחזקותיהם בחברה לידי עזריאלי, בהיקף של כ-10%, כך שלאחר המכירה תשלוט עזריאלי בעוד שני שלישים מצמח המרמן לכל היותר. במקביל צוין כי פייגלין ובן אברהם "יישארו בשדרת הניהול של החברה כמנהלים ובעלי מניות".
ההצעה כפופה להליך של בדיקת נאותות, מו"מ ולחתימה על הסכם מיזוג מחייב, וקבלת אישורים, כולל הממונה על התחרות ומחזיקי האג"ח של צמח המרמן. לחברה יש גם אג"ח נסחרות בהיקף של 326 מיליון שקל בבורסה ואלה צפויים להמשיך ולהיסחר גם לאחר המיזוג.
מניית צמח המרמן מציגה ביצועי חסר
המו"מ לעסקה מגיע על רקע ביצועי חסר משמעותיים של מניית צמח המרמן ביחס לשוק מתחילת השנה. כך, צמח המרמן עלתה ב-10.2% בעוד מדד ת"א בנייה השלים עליה של 26%.
צמח המרמן בונה בעיקר באזור תל אביב, לוד, רמת השרון, רמת גן, נהריה, חיפה, נתניה, חדרה וכרמיאל עם יותר מ-6,000 דירות בתכנון וביצוע, כאשר סיבה משמעותית לצבר היא מדיניות עירוב שימושים - בנייה של דירות יחד עם מרכזי משרדים ומסחר.
דנה עזריאלי, יו"ר קבוצת עזריאלי אמרה בעקבות הרכישה כי "מזה תקופה ארוכה אנו בוחנים כניסה לפעילות ייזום הנדל"ן למגורים בישראל. כקבוצת הנדל"ן הגדולה בישראל, אנו מחויבים, במיוחד בתקופה הזו, להמשך בניית הארץ ולייזום פרויקטים בתחומי פעילות הקבוצה, מתוך אמונה בכלכלה הישראלית ובמדינת ישראל".
חיים פייגלין, מנכ"ל צמח המרמן ומבעלי השליטה בחברה, ציין כי "החלטתה של קבוצת עזריאלי להיכנס לפעילות בתחום המגורים מהווה הבעת אמון בחוסנה של הכלכלה הישראלית ובמשק המגורים של ישראל. בכפוף להשלמת המהלך, אנחנו בעלי השליטה הנוכחיים, נמשיך להוביל ולקדם את החברה כמנהלים ושותפים יחד עם חברת עזריאלי בשנים הבאות".
כזכור, בשבוע שעבר השלימה מליסרון של ליאורה עופר את רכישת חברת אביב ייזום של האחים דורון אביב ודפנה הרלב. מדובר באקזיט נדל"ני שלישי לאחים, שכבר מכרו מחצית מהחברה למליסרון לפני כשנתיים ואת חברת אוסיף בעבר הרחוק. בשלוש העסקאות זרמו לכיסם 1.37 מיליארד שקל. קבוצת אביב מחזיקה בצבר של 3,600 יחידות דיור לשיווק באזור המרכז. היא מקימה כיום שני פרויקטים מרכזיים, הראשון בתל השומר כולל בנייה של 11 בנייני מגורים הכוללים 722 יחידות דיור במתחם עירוב שימושים מודרני המשתרע על שטח של 150 דונם וכ- 100,000 מ"ר למסחר ותעסוקה. הפרויקט השני הוא פרויקט הרברט סמואל SIX-8 הממוקם בסמיכות לחוף הים התל אביבי. מדובר במגדל 18 קומות הכוללות 128 חדרי מלון ו64 יחידות דיור, כולן צופות לים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.