הישראלית שזינקה בכ-30% תוך שני ימי מסחר בעקבות הדוחות

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • ארבה רובוטיקס הודיעה על גיוס של עד 49 מיליון דולר, והמניה נפלה בכ-5% בשני ימי המסחר האחרונים • חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד הציגה דוח רבעוני חזק והמניה טסה • ומניית גאוזי ירדה בחדות על רקע תחזית פושרת

דניאל שרייבר ושי וינינגר, קובי מרנקו ואייל פסו / צילום: בן קלמר, יח''צ, נאסד''ק
דניאל שרייבר ושי וינינגר, קובי מרנקו ואייל פסו / צילום: בן קלמר, יח''צ, נאסד''ק

המדדים המובילים בוול סטריט סיימו את שני ימי המסחר האחרונים של השבוע במגמה שלילית, למרות העליות שנרשמו ביום שישי. במצטבר, מדד דאו ג'ונס נחלש בימים חמישי ושישי ב-0.2%, מדד S&P 500 ירד ב-1.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב-2%.

למה השווקים אוהבים כל כך את טראמפ ואיזה מניות יקפצו אם האריס תזכה? 
רבעון רביעי ברציפות: זו המניה שוורן באפט ממשיך להיפטר ממנה 

אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:

ארבה רובוטיקס מגייסת עד 49 מיליון דולר

חברת האוטוטק הישראלית ארבה רובוטיקס , בניהולו של המייסד קובי מרנקו, דיווחה בסוף השבוע האחרון על גיוס של עד 49 מיליון דולר: 15 מיליון דולר בגיוס מיידי, והיתרה תגיע לחברה בהנחה של מימוש מלא של כתבי האופציה שהונפקו, כאשר חלקם תלויים ביעדים מסוימים. בתגובה, מניית ארבה איבדה 5.3% מערכה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע (הירידות היו חדות יותר במהלך המסחר ביום שישי, אך התמתנו בסיומו). מחיר המניה בסוף השבוע נקבע על 1.79 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 145 מיליון דולר.

ארבה רובוטיקס מפתחת שבב לרדארי הדמיה לרכב, שמאפשר אספקה של תמונה ברזולוציה גבוהה של הסביבה. החברה מוזגה ל-SPAC ב-2021 לפי שווי של כחצי מיליארד דולר. השנה היא הפכה לחברה דואלית על רקע גיוס אג"ח בת"א - החברה גייסה 103 מיליון שקל, אך הכסף הועבר לנאמנות עד למילוי שני תנאים מתלים שעליהם להתממש עד מרץ 2025: זכייה בחוזה לאספקת מוצרי ארבה לאחד מיצרני הרכב המובילים, וממוצע שערי נעילה של מניותיה בנאסד"ק יהיה גבוה מ-3.1 דולר (כאמור כיום הוא 1.79 דולר). בסוף המחצית הראשונה היו לחברה בקופה כ-26.5 מיליון דולר.

מניית למונייד זינקה לשיא של שנתיים

מניית למונייד  ידועה כמניה שמגיבה בחדות לדוחות הכספיים שלה, וכך היה גם בשבוע שעבר, כשחברת הביטוח הדיגיטלי עקפה את התחזיות בדוחות הרבעון השלישי של השנה. הדוחות פורסמו ביום רביעי אחרי סיום המסחר, ובימים חמישי ושישי המניה זינקה במצטבר ב-28.8%. מחיר הנעילה בסוף השבוע עמד על 24.15 דולר, ומשקף לחברת הביטוח הדיגיטלי שווי שוק של 1.7 מיליארד דולר. המניה אמנם רחוקה מאוד מהשיאים אליהם זינקה בתחילת שנת 2021, אך היא נסחרת היום בשיא של שנתיים.

למונייד, בניהולם של המייסדים דניאל שרייבר ושי וינינגר, דיווחה ברבעון השלישי על צמיחה של 19% בהכנסות לכ-137 מיליון דולר, הפסד נקי GAAP של 67.7 מיליון דולר (לעומת 61.5 מיליון דולר ברבעון המקביל) ו-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) שלילי של 49 מיליון דולר.

החברה מצפה לסיים את השנה עם הכנסות של 522-524 מיליון דולר, גבוה מתחזיות האנליסטים, ועם EBITDA שלילי של 151-155 מיליון דולר. החברה צופה כי 2024 תסתיים עם תזרים חיובי ומציינת במכתב למשקיעים את ההאצה בצמיחה והמעבר הצפוי ל-EBITDA חיובי במהלך שנת 2026.

מניית גאוזי ירדה על רקע תחזית פושרת

מניית גאוזי  נחלשה ביום שישי ב-6.3% במחזור מסחר גבוה מהממוצע במניה. בסוף השבוע המניה ננעלה במחיר של 8.95 דולר, לאחר שנסחרה כבר במחיר של מעל 10 דולר מוקדם יותר בשבוע שעבר. שווי השוק של החברה בנאסד"ק מגיע ל-167 מיליון דולר, לעומת 319 מיליון דולר בהנפקה בחודש יוני.

גאוזי, בניהולו של המייסד המשותף אייל פסו, מספקת טכנולוגיה שמאפשרת שליטה במעבר של אור דרך זכוכית, ובמקביל מפתחת ומשווקת מערכות עזר לנהגי רכב מסחרי. החברה פרסמה בסוף השבוע נתונים ראשוניים מדוחות הרבעון השלישי, לצד תחזית לרבעון הרביעי. דוחות הרבעון השלישי יתפרסמו ב-12 בנובמבר, והחברה צופה בהם הכנסות בטווח של 23-23.5 מיליון דולר, עלייה מ-18.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אך נמוך מתחזיות השוק שעמדו על 27.6 מיליון דולר. ברבעון הרביעי הצפי עומד על הכנסות של 28-34 מיליון דולר, צמיחה של 27%-55% לעומת הרבעון המקביל, אך גם כאן תחזיות השוק היו גבוהות יותר, ועמדו על 35.7 מיליון דולר.

גאוזי ציינה בדיווח שהיא מגבירה את הייצור באירופה כדי לענות על הביקושים הגלובליים החזקים. לדברי פסו, הביקושים החזקים נמשכו ברבעון האחרון, ותזמון המשלוחים בתחום התעופה הוגבל בשל קיבולת הייצור של החברה, שמורחבת כעת בעקבות הסכם עם ועד העובדים באירופה. להערכתו, 4 מיליון דולר מהמשלוחים שנועדו לרבעון השלישי יידחו לרבעון הרביעי והיתר ל-2025.