"חשבונית ישראל", המערכת החדשה להוצאת חשבוניות מס של רשות המסים, שחובה להשתמש בה בהוצאת חשבונית של מעל ל-25 אלף שקל בעת ביצוע העסקה, כבר חסכה למשק מאז הושקה במאי השנה - 4 מיליארד שקל. סכום משמעותית גבוה יותר מהצפי לחיסכון של 100 מיליון שקל באותה תקופה. כך אמר היום מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ' בוועידה למיסוי, רגולציה ושוק ההון של איגוד החברות הציבוריות, שנערכה במרכז הכנסים של הבורסה לניירות ערך.
● "עבירה מובהקת״: מומחים מעריכים - זה עונש המאסר שצפוי לענבל אור
● רשות המסים חטפה ביקורת ומיהרה להפשיר את ההוראה החדשה
אהרונוביץ' התייחס לגזרות שעתידות להגיע בתקציב 2025. "כנראה שיהיה לנו עוד אחוז תוצר בגירעון לסיכום שנת 2024. אנחנו נגיע כנראה ל-7.7% גירעון (למול צפי של 6.6%). זאת כתוצאה מיישום מסקנות הביניים של וועדת נגל", אמר. הוא הוסיף כי ניתן יהיה להעריך את היקף הגירעון לסיכום השנה הנוכחית רק לקראת דצמבר, כאשר יוצגו מסקנות ועדת נגל שעוסקת בהצטיידות מערכת הביטחון לנוכח המלחמה.
המלצות הביניים של ועדת נגל גם ישפיעו על תקציב 2025, שנמצא בשלבי הכנה מתקדמים. "הממשלה החליטה על 4.4% גירעון ב-2025. (אבל) ברור שהמלצות ועדת נגל יעלו את הגירעון. אנחנו לא רוצים להיות מעבר לזה. כל מה שיהיה מעבר לזה יאותת איתותים לא חיוביים לחברות הדירוג האשראי".
מנועי הצמיחה של הבורסה
"בסופו של דבר מה שמשפיע על המצב רוח זה גם השווקים, קרי שוק ההון, הבורסה ושוק המט"ח. אנחנו חייבים להיות אחראים. חייבים להבין שאם לא נתנהל באחריות, ולא יועברו הצעדים הלא קלים שכנראה לא היו עושים בימים רגילים, אנחנו חלילה עלולים להתדרדר למקומות שהמדינה לא רוצה להיות בהם".
מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב, גם נאם בכנס מוקדם יותר, וציין בדיוק היום 8 שנים בתפקידו כמנכ"ל הבורסה. בן זאב התריע על כך שהממשלה והמדינה לא מתייחסות בכובד הראש הראוי להשקעה דרך שוק ההון המקומי. "למדינת ישראל לא היתה אסטרטגייה באשר לשוק ההון. למלחמה הזאת יש מחיר כלכלי, החוב שגוייס בישראל במהלך המלחמה עומד על 320 מיליארד שקל שגויסו על ידי החברות והממשלה: מתוכם 195 מיליארד שקל גויסו באג"ח על ידי הממשלה".
"אם לא היתה פה כלכלה מתפקדת, אם לא היה שוק הון, באיזה מצב היינו? ברור שכשעושים תקציב ויש מלחמה עם כל כך הרבה נטל, ברור שצריכות להיות גזרות. יחד עם זאת, צריך לחשוב 4 שנים קדימה ולבוא עם תוכנית אסטרטגית. הרבה מאוד מהפנסיה של הציבור מושקע כאן. דמיינו אם 100% מהפנסיה יש עוד מדינה בעולם שלא אכפת לה איפה הכסף שלה מושקע? מתבקש שצריך לעשות שולחן עגול ולבדוק עם המוסדיים מה צריכים כדי להשקיע יותר במדינה שלנו, בעתיד שלנו. אם לא נתעסק עכשיו במנועי הצמיחה של הבורסה, אימתי?".
אילן פלטו, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות אמר בכנס כי "בסך הכל, לא חסר כסף מהחסכונות שלנו - וצריך מספר שינויים מועט כדי להגדיל את חלקה של ישראל בהשקעות שלהם. וזה, יחד עם הקלות רגולטוריות, היו יכולים להביא את הבורסה לשיאים חדשים. בנוסף, לצערי, מדהים היה להיווכח כי הצעת תקציב 2025 מתעלמת משוק ההון המקומי, ובמספר מקרים אפילו מחמירה אותו (כמו העלאת מס רווחי הון בעוד 3% לפעילים בשוק ההון)".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.