רוצים להיות חלק ממהפכת המטבעות הדיגיטליים? לטוב ולרע, הביטקוין הוא כבר מוצר להמונים. החשיפה של משקיעים למטבע הביטקוין בפרט ולמטבעות הדיגיטליים בכלל היא פשוטה למדי כיום, בוודאי בהשוואה למצב בשוק הזה רק לפני שנים ספורות. אלה הדרכים הפשוטות והשכיחות לעשות זאת, לצד היתרונות והחסרונות בכל מסלול.
● אם טראמפ ינסה לפטר את פאוול, יו"ר הפד ייאבק. כמה רחוק הוא ילך?
● מנהל ההשקעות שממליץ: הכינו את התיק שלכם לקראת הקאמבק של השקל
קרנות הסל כבר שם: בינתיים זרות בלבד
הדרך הקלה והפשוטה ביותר היא לקנות קרן סל זרה (ETF) העוקבת אחר הביטקוין או מטבעות דיגיטליים נוספים. בתחילת השנה הונפקו קרנות כאלו על ידי ענקיות המערכת הפיננסית בארה"ב, בהן גרייסקייל, פידליטי ובלקרוק. הקרנות הללו מחזיקות במטבעות עצמם כגיבוי, כך שעל כל יחידה שמנפיקה הקרן היא מחויבת להחזיק במטבעות דיגיטליים. ביום שני השבוע הוזרמו לקרנות הללו יותר ממיליארד דולר. מיום הבחירות לנשיאות ארה"ב נכנסו אליהן כ־3 מיליארד דולר, כך לפי אתר המידע Coinglass.
קנייה של קרנות הסל הללו תחשוף את התיק למטבע, אך בסיכון נמוך משמעותית - מבלי להיחשף לבורסות קריפטו וגניבות מצד האקרים, עם ביטחון של חברות פיננסיות ענקיות, ויכולת לבצע רכישות ומימושים דרך הפלטפורמה המוכרת. עם זאת, רכישה של קרן סל אינה רכישת ביטקוין.
בישראל אין לפי שעה בתי השקעות מקומיים שמציעים לקנות קרנות סל משלהם. היתרון לגודל והצורך לכסות על הסיכון ברכישת אותם מטבעות, משאירים כרגע את הזירה בידי הגופים הזרים הגדולים בלבד.
קנייה ישירה: ארנק חם או קר
דרך נוספת היא כמובן לקנות את המטבע באופן ישיר מהבורסות הרבות הסוחרות בביטקוין ובמטבעות קריפטו נוספים. את המטבעות הדיגיטליים יש לאחסן בארנק ייחודי, וכאן ישנם שני פתרונות מקובלים: אחסון ב"ארנק חם", ארנק המקושר לאינטרנט באופן תדיר ולמעשה 'נמצא ברשת'. את המטבעות הנמצאים בארנקים דיגיטליים חמים קל יותר להוציא ולהמיר בשל כך, ולכן ארנקים חמים מתאימים בעיקר למי שסוחר במטבעות וצריך להיות בעל גישה זמינה אליהם. החסרונות: החיבור הקבוע לרשת חושף את המחזיק לתקיפות וסיכוני סייבר.
סוג הארנק השני הוא "ארנק קר", שאינו מחובר לאינטרנט באופן רציף. בעלי ארנקים קרים צריכים לחבר אותם לרשת בתהליך הלוקח מספר דקות. לכן, מסחר באמצעות ארנק קר נחשב אמצעי יעיל יותר למי שמעוניין להחזיק במטבעות לתקופות ארוכות יחסית, ולא לסחור באופן יומיומי. היתרון של ארנקים קרים הוא בכך שהם מאובטחים יותר, באופן שמקשה על האקרים לגנוב מהם מטבעות.
המניה הכי צמודה לביטקוין
אפיק פופולרי נוסף הוא קנייה של מניית מיקרו סטרטג'י בוול סטריט. חברת שירותי תוכנה ובינה עסקית ותיקה, הפכה להיות שם דבר בעולם הקריפטו מאז שנת 2020, בעיצומה של מגפת הקורונה. באותה שנה, הכריזה החברה, בהובלת היו"ר מייקל סיילור, כי תרכוש כמויות גדולות מאוד של ביטקוין, והייתה מבין החברות הראשונות שהחלו להחזיק במטבעות דיגיטליים כחלק מאסטרטגיית ההשקעות שלהן. היקף העסקה בתחילת הדרך היה 20 אלף מטבעות, במחיר של 11 אלף דולר כל אחד - כ־12% ממחיר המטבע היום.
לאחרונה פורסם כי מיקרו סטרטג'י קנתה ביטקוין בסך של כ־2 מיליארד דולר. מדובר ברכישה הגדולה ביותר של מטבע דיגיטלי מצד החברה, מאז החלה כאמור לרכוש את המטבע הדיגיטלי לפני יותר מ־4 שנים. הרכישות האחרונות מציבות את סך ההחזקות שלה על כ־280 אלף ביטקוין - שווי החזקה של כ־25 מיליארד דולר. זאת, כשהחברה עצמה נסחרה ביום שלישי בשווי של 69 מיליארד דולר.
בעקבות הזינוק במטבע, גם החברה רוכבת כצפוי על ההצלחה. מנייתה זינקה בכ־50% מאז הבחירות בארה"ב, ומתחילת השנה הכפילה את שוויה כמעט פי חמישה. הביטקוין בינתיים זינק רק ב־30% מאז הבחירות, ומתחילת השנה הכפיל את שוויו בלבד.
250 אלף דולר על כל ביטקוין
בסוף אוקטובר, במסגרת הדוחות לרבעון השלישי, הודיעה מיקרו סטרטג'י על 'תוכנית אב' גדולה לקניית מטבעות דיגיטליים, כולל גיוס מתוכנן של 42 מיליארד דולר להמשך רכישות בשלוש השנים הקרובות. התוכנית, הנקראת "21/21", מחולקת שווה בין שני מקורות: 21 מיליארד דולר מהנפקת מניות חדשות ו־21 מיליארד דולר באמצעות ביטחונות קבועי תשואה (fixed־income securities).
במקביל, היו"ר סיילור מבצע בעצמו רכישות גדולות של המטבע הדיגיטלי. כבר בתחילת 2020 הצהיר שברשותו כמעט 20 אלף ביטקוין. לאחרונה הוא אמר כי "הביטקוין מחבר 8 מיליארד בני אדם ומאות מיליוני מחשבים. הוא מסנכרן את העולם, תוך חציית תחומי השפעה פוליטיים. הוא מחזיר רציונליזציה למערכת הפיננסית, וחירות וזכויות קניין למין האנושי".
האם המניה שווה קנייה? ניתוח של מגזין בארונ'ס מצביע על כך שאם ברצונו של משקיע להיחשף לביטקוין, ישנן דרכים טובות יותר לעשות זאת בהשוואה לרכישת מניה של מיקרו סטרטג'י. הם מציינים כי המניה מתומחרת בפי שלושה לעומת החזקות הביטקוין שלה. למעשה, על פי בארונ'ס, המשקיעים משלמים כעת כ־250 אלף דולר עבור כל ביטקוין שהחברה מחזיקה, אף שמחיר המטבעות נוגע ב־90 אלף דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.