מדד נאסד"ק, המזוהה עם מניות הטכנולוגיה, עלה מתחילת השנה ב-26.9%, ומדד המניות הקטנות ראסל 2000 עלה ב-20.5%. המניות הישראליות בוול סטריט הן ברובן מניות טכנולוגיה קטנות, ויש ביניהן כמה שבלטו בתקופה זו עם תשואת יתר משמעותית ביחס למדדים, לפעמים אפילו זינוקים בשיעורים תלת-ספרתיים. אחת מהן היא סימילרווב , שזינקה מתחילת השנה ב-140% וחזרה לאחרונה להיסחר שוב מעל שווי של מיליארד דולר, אחרי יותר משנתיים. מאז השפל שאליו הגיעה בסוף 2022 המניה טיפסה ב-183%.
● המותג שהקפיץ את הרווח של פוקס; הרווח הנקי שלה ביג זינק פי 3 ברבעון
● המלצות אנליסטים | המניות שיפתיעו והמדד שעוד לא הגיע לתקרה: ההמלצות של מנהל ההשקעות הוותיק
סימילרווב, שהוקמה ומנוהלת על-ידי אור עופר, פיתחה פלטפורמה למדידה, בחינה וזיהוי התנהגות של גולשים באינטרנט, שמספקת ללקוחות מתחומים שונים מודיעין שמסייע להם בפעילות השיווק והמכירות שלהם. היא הייתה אחת מהנפקות הטכנולוגיה הישראליות הראשונות בשנת השיא 2021, כאשר במאי של אותה שנה גייסה בבורסת ניו יורק 165 מיליון דולר לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר, ובמקביל עופר מכר מניות תמורת 11 מיליון דולר. מחיר המניה בהנפקה היה 22 דולר, והשיא היה מעט יותר גבוה, כ-24.8 דולר, אך חודשים ספורים לאחר ההנפקה המניה החלה לרדת, ובנובמבר 2022 התדרדרה למחיר שפל של כ-4.5 דולר בלבד. גם אחרי הזינוקים האחרונים, היא עדיין נסחרת בכ-40% מתחת למחיר ההנפקה. כיום, במחיר של 12.8 דולר למניה, שווי החברה הוא כ-1.05 מיליארד דולר.
לפי האנליסטים המסקרים את מניית סימילרווב, המומנטום החיובי צפוי להימשך. אחרי פרסום דוחות הרבעון השלישי מוקדם יותר החודש, חלק מהאנליסטים עדכנו את מחירי היעד שלהם כלפי מעלה. נכון להיום, לפי נתוני Yahoo Finance, כל האנליסטים חיוביים בנוגע למניה, ומחיר היעד הממוצע הוא 14.43 דולר, המשקף פרמיה של 12.7% על המחיר הנוכחי בניו יורק.
בין בעלי המניות הבולטים בסימילרווב נמצאת חברת ההשקעות הבריטית Anglo-Peacock Nominees, שמחזיקה במניות החברה עוד מלפני ההנפקה. היא ניצלה את העליות במניה למכור חלק מהחזקתה לאחרונה ב-27.5 מיליון דולר (במחיר של 7.85 דולר למניה), ונותרה להחזיק כ-11% ממניות החברה בשווי נוכחי של 120 מיליון דולר. קבוצת קרנות ויולה היא בעלת מניות בולטת נוספת, שנכון לדיווח מתחילת השנה מחזיקה ב-14.3% מהמניות, בשווי נוכחי של כ-144 מיליון דולר, ומניות בשווי דומה מחזיקה גם קרן בשם MIH E-Commerce. בין המוסדיים מישראל, רק הפניקס היא בעלת עניין עם 5.3% בדיווח האחרון. המנכ"ל והמייסד עופר החזיק בתחילת השנה ב-8.3% מהמניות, שהשווי הנוכחי שלהן מגיע ל-86.2 מיליון דולר, אך לפי דיווחים ל-SEC הוא מכר בשלושת החודשים האחרונים מניות תמורת כ-2 מיליון דולר.
"סיפור צמיחה המשלב פוטנציאל שוק ענק"
עוד לפני דוחות הרבעון השלישי שפורסמו לפני שבועיים, בבנק ההשקעות אופנהיימר סימנו את סימילרווב כאחת המניות הישראליות המומלצות להשקעה, וכתבו עליה כי היא פונה לשוק עצום המוערך בעשרות מיליארדי דולרים, ונמצאת בשלבי חדירה ראשוניים הן מבחינת בסיס מנויים בתשלום והן מבחינת מוצרים ופריסה גלובלית. "סימילרווב מהווה סיפור צמיחה המשלב פוטנציאל שוק ענק, מודל עסקי מבוסס מנויים בעל נראות גבוהה, בסיס לקוחות איכותי שנמצא בשלבי חדירה ראשוניים ויתרונות טכנולוגיים של פלטפורמת מודיעין דיגיטלי מובילה", כתבו כלכלני אופנהיימר. "אנו צופים האצה בקצב הצמיחה בהתאם לדגש חזק על מידע עסקי ושימוש בכלי AI, זאת במקביל לשיפור ברווחיות ובתזרים המזומנים".
תוצאות הרבעון השלישי היו טובות מהצפוי, וסימילרווב דיווחה בו על גידול של 18% בהכנסות ל-64.7 מיליון דולר, צמצום ההפסד הנקי ב-47% ל-2.6 מיליון דולר, ומעבר לתזרים חיובי של 9.3 מיליון דולר מפעילות שוטפת, בהשוואה לתזרים שלילי של 4.8 מיליון דולר ברבעון המקביל. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הצמיחה בהכנסות הייתה של 14.3% ל-184 מיליון דולר, ההפסד הנקי הצטמצם ב-76.7% ל-6 מיליון דולר והחברה ייצרה 26.8 מיליון דולר מפעילות, בעוד שבתקופה המקבילה ב-2023 היא "שרפה" 6.8 מיליון דולר.
זאת, בהתאם להבטחות של החברה בעבר - בראיון לגלובס שנה לאחר ההנפקה, אמר עופר כי סימילרווב תציג תזרים חיובי ב-2024. בסוף הרבעון השלישי היו לסימילרווב יתרות מזומנים של 60.1 מיליון דולר.
החברה צפויה לסיים את השנה עם הכנסות של 249-250 מיליון דולר, צמיחה של 14.5% לעומת 2023, שבה החברה צמחה ב-12.8%, ולרשום רווח תפעולי Non-GAAP של 14-15 מיליון דולר, לעומת הפסד ב-2023.
לאחר פרסום הדוחות העלו באופנהיימר את מחיר היעד למניה מ-10 דולר ל-13 דולר (אליו מתקרבת המניה בימים אלה), וציינו שהחברה מבצעת את מפת הדרכים שסימנה, משפרת את שימור הלקוחות ומשיגה חוזים בעלי ערך גבוה יותר.
גם בג'פריס העלו את מחיר היעד למניה לאחר הדוחות, מ-12 ל-13 דולר, וציינו כי הצמיחה בהכנסות ממשיכה להאיץ זה רבעון רביעי ברציפות. בתרחיש ההשקעה הבסיסי שלהם ההנחה היא המשך צמיחה בכלכלה וגידול בביקושים לפתרונות מהסוג שסימילרווב מספקת גם ב-2025, מה שיוביל לצמיחה שנתית ממוצעת של 18% בהכנסות עד 2026.
זינוקים בחברות הביטוח הדיגיטלי
כאמור, סימילרווב לא לבד - יש עוד מניות טכנולוגיה ישראליות (ובעלות זיקה לישראל) שהציגו תשואות מרשימות מתחילת השנה. ביניהן בולטות שתי החברות מתחום הביטוח הדיגיטלי, היפו ולמונייד , ששוויה של כל אחת מהן יותר משילש את עצמו מתחילת 2024. היפו זינקה ב-262% לשווי של 804 מיליון דולר, ולמונייד הגדולה יותר זינקה ב-216% לשווי של 3.6 מיליארד דולר. בשתיהן, הרקע לזינוקים הוא השיפור המתמשך והעובדה שאחרי שנות השקעה ארוכות, המשקיעים כבר רואים את האור בקצה המנהרה בדמות EBITDA חיובי קרוב (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות).
עוד מניית טכנולוגיה ישראלית שבלטה בעלייה חדה היא אלוט , שקפצה ב-177% מתחילת השנה לשווי נוכחי של 180 מיליון דולר (שעדיין רחוק מהשווי בעבר). ספקית הפתרונות ניתוח ופתרונות אבטחה לרשתות תקשורת ביצעה קיצוצים ופיטורים בשנה שעברה, ולפני מספר חודשים מונה בה מנכ"ל חדש, אייל הררי. ברבעון השלישי החברה הציגה תוצאות משופרות וצמצמה את ההפסד לפי כללי GAAP.
מניות טכנולוגיה נוספות מישראל שזינקו בשיעור תלת-ספרתי מתחילת השנה הן סלברייט שטיפסה ב-131%, פיוניר עם 110% ואינוביד שקפצה בעקבות מכירתה הצפויה והתשואה שלה היא 103%. בין החברות הגדולות יותר בולטת חברת האינטרנט Wix שטיפסה ב-81% מתחילת השנה, והשווי הנוכחי שלה הוא 12.2 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.