רמי לוי חושף לראשונה את תוצאות גוד פארם, שיכון ובינוי מסיימת את הרבעון בהפסד

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • דוראל סיכמה את הרבעון עם רווח של 120 מיליון שקל לעומת הפסד ברבעון הקודם • מספנות ישראל מתאוששת מהשלכות המלחמה ומציגה רווח של כ-17.9 מיליון שקל ברבעון • שיכון ובינוי מדווחת על התאוששות בסקטורים המרכזיים, אך הרבעון השלישי הסתיים בהפסד • רמי לוי סיכמה את הרבעון עם גידול של כ-70% ברווח הנקי • והרווח של חברת הביטוח איילון רשם גידול של פי 6 מהרבעון המקביל

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
14:47
הרווח של איילון זינק פי 6 ברבעון השלישי, המניה קופצת במסחר
הרווח הנקי של איילון ביטוק הסתכם בכ-60 מיליון שקל הרבעון ● במקביל דיווחה איילון על שיפור ברווח החיתומי, שהסתכם בכ-19.4 מיליון שקל לעומת הפסד בתקופה המקבילה אשתקד ● החברה תחלק דיבידנד על סך 60 מיליון שקל

איילון ביטוח  סיימה רבעון חזק והציגה רווח כולל שהסתכם בכ-59.5 מיליון שקל, פי 5.56 לעומת רווח של כ-10.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ברבעון השלישי של השנה. בסיכום תשעת החודשים הראשונים הרווח הכולל גדל ב-178% והסתכם בכ-140.7 מיליון שקל לעומת כ-50.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2023.

במקביל דיווחה איילון על שיפור ברווח החיתומי של 28.1 מיליון שקל שהסתכם בכ-19.4 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-8.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. כמו כן, הרווח הפיננסי (ללא השפעת ריבית) לרבעון השלישי הסתכם בכ-96.7 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-16.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, אשר נבע בעיקרו מתשואות חיוביות בשוק ההון, שהשפיעו על תיק הנוסטרו.

עוד דיווחה כי סך דמי ביטוח ברבעון השלישי הסתכמו לכ-1.25 מיליארד שקל, גידול של 13.5% לעומת סך דמי ביטוח של כ-1.1 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלו סך דמי הביטוח בכ-9.3% לכ-3.96 מיליארד שקל, לעומת סך דמי ביטוח של כ-3.62 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. 

במקביל הכריזה החברה כי לראשונה מאז שנת 2008 תחלק דיבידנד על סך 60 מיליון שקל.

מאיה לוין

14:40
רמי לוי מסכם רבעון חזק: הרווח הנקי של רמי לוי קפץ בכ-70%
הרווח הנקי של רמי לוי עלה ב-67% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, וההכנסות צמחו בכ-5%. בהתייחס להפסקת היבוא מטורקיה, ברמי לוי מציינים כי אין לכך השפעה מהותית על החברה

גידול ברווחים ובהכנסות לרבעון השלישי של 2024 לרשת חנויות המזון, רמי לוי  שיווק השקמה. הכנסות הרשת צמחו בכ-4.7% לכ-1.96 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.87 מיליארד שקל ברבעון השלישי ב-2023. הצמיחה בהכנסות מוסברת מעלייה בפדיון בחנויות הזהות.

הרווח התפעולי של החברה ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכם בכ-89 מיליון שקל, בהשוואה לכ-64 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. הרווח הנקי עלה בכ-67% לסך של כ-66 מיליון שקל, מול כ-40 מיליון שקל בשנה הקודמת. 

הרשת, שמפעילה 58 סניפים, מתכוונת להרחיב את פעילות סניפי הדיסקאונט, ולדבריה מזהה פוטנציאל להקמת 30 סניפים באזורים בהם אינה פועלת כיום, 8-9 מתוכם עד לסוף השנה הבאה, ועוד כ-15 סניפי גוד פארם, שגם בה נרשמה עלייה במכירות, שהסתכמו בכ-116 מיליון שקל, בהשוואה לכ-96 מיליון שקל ברבעון השלישי בשנה הקודמת.

הרווח בגוד פארם עמד על כמעט 13 מיליון שקל, לעומת 7.4 מיליון שקל ברבעון השלישי לשנת 2023. בתשעת החודשים הראשונים עמד הרווח על 31 מיליון שקל, לעומת 22 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה הקודמת. זהו הרבעון הראשון בו מצטרפת פעילות רשת הפארם של לוי כמגזר בר-דיווח, בעקבות העלייה בפעילות והערכות כי הפעילות תוסיף להיות מהותית ביחס לכל השנה.

נתח המותג הפרטי צמח ועומד הרבעון על 26.3%, בהשוואה ל-24% ברבעון המקביל בשנת 2023. בהתייחס להפסקת היבוא מטורקיה, מציינים ברמי לוי כי אין לכך השפעה מהותית על החברה, מכיוון שמדובר ביבוא בהיקף לא מהותי וכן בעקבות חלופות אחרות.

בנוסף, במקביל לפרסום הדוחות, הכריז דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד בסך של כ-55 מיליון שקל. זה מתווסף לדיבידנד של כ-382 מיליון שקל מתחילת שנת 2023. מאז ההנפקה לציבור בחודש מאי 2007 ועד היום, חילקה החברה דיבידנד בסכום כולל של כ-1.8 מיליארד שקל.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה הרשת הכנסות של 5.54 מיליארד שקל, עלייה של כ-2% בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים של 2023, אז הן הסתכמו בכ-5.4 מיליארד שקל.

ההכנסות של רשת רמי לוי שיווק השקמה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 צמחו בכ-2.1% לכ-5.54 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-5.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח הנקי עלה בתשעת החודשים כ-34% לסך של כ-198 מיליון שקל, בהשוואה לכ-148 מיליון שקל התשעת החודשים הראשונים של 2023.

ברבעון הקודם הדוחות של החברה הציגו תוצאות חלשות יחסית, על רקע השיפור ברווחי המתחרות. מדובר על שנה בה חברות המזון נהנו מעצירת הטיסות לחו"ל והצריכה המוגברת מצד הצרכנים המקומיים, שהתעצמה בגלי פאניקה שגרמו להסתערות על המדפים בעקבות חששות מהסלמות נקודתיות, כמו השבועות שלאחר תחילת המלחמה וההתכוננות לימים ללא חשמל באיומי התקיפות מלבנון ואיראן. גם עליית המחירים עליה הודיעו ספקים רבים במהלך אפריל-מאי תרמה לתוצאות.

בספטמבר השנה מינה לוי, מייסד ומנכ"ל הרשת, את בתו יפית אטיאס למנכ"לית משותפת, לאחר כעשור בו כיהנה כסמנכ"לית השיווק של הרשת. המינוי קיבל את אישור הדירקטוריון בחודש שעבר, והוא ייכנס לתוקף בעוד קצת יותר מחודש, ב-1 בינואר 2025.

"אנחנו מסכמים את הרבעון השלישי עם צמיחה בכל הפרמטרים, תוך שאנו מקפידים על יישום האסטרטגיה ששמה את הלקוח תמיד במרכז ואת טובתו לנגד עינינו, ובמיוחד בתקופה מורכבת זו בישראל", אמר רמי לוי. "אנחנו גאים להיות הרשת היחידה שלא ניצלה את המצב המורכב להעלאות מחירים.

"ברבעון זה, החליטה ההנהלה למנות את בתי, יפית אטיאס, למנכ"לית משותפת, לאחר שנים רבות בהן לקחה חלק פעיל בקבוצה, תרמה תרומה משמעותית לפיתוח הרשת וביססה את יכולותיה הניהוליות. אני משוכנע שיפית תצליח גם בתפקידה החדש, תוביל את הפיתוח העסקי והשיווקי של הרשת, ויחד נוביל את הרשת לשיאים חדשים.

"כחלק מהמהלכים להאצת צמיחת הרשת בשנים הקרובות, אנו מתכוונים לפתוח, עד סוף שנת 2025, תשעה סניפי דיסקאונט נוספים במיקומים בהם אין לנו כיום נוכחות, וכן להרחיב באופן ניכר את פריסת סניפי הפארם, יחד עם פיתוח והקמה של מרכזי סיטונאות, הטמעת טכנולוגיות מתקדמות ועוד".

שירה ספיר

14:39
שיכון ובינוי מדווחת על התאוששות, אך הרבעון השלישי הסתיים בהפסד
שיכון ובינוי סיימה את הרבעון השלישי של השנה בהפסד של 220 מיליון שקל, למרות שהציגה שיפור בסקטורים מרכזיים. הכנסות החברה דווקא גדלו, לכ-5.9 מיליארד שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה

ההתאוששות בפעילות לא מביאה איתה בשורות לשיכון ובינוי  בינתיים: החברה פרסמה הבוקר (ד') את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה, ולמרות שהיא מדווחת על "התאוששות בביקושים לרכישת דירות בכלל ובמכירת דירות הקבוצה בפרט", כמו גם על חזרה לשגרה במרכזים המסחריים שבהם היא מחזיקה, הן מבחינת פדיונות החנויות והן מבחינת כמות המבקרים - היא סיימה את הרבעון השלישי של השנה בהפסד של 220 מיליון שקל, זאת לעומת רווח של 554 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, ורווח של 310 מיליון שקל בסוף שנת 2023.

החברה מדווחת על עודף התחייבויות פיננסיות של כ-4.5 מיליארד שקל על נכסים פיננסיים הצמודים למדד המחירים לצרכן, וכן על עודף התחייבויות פיננסיות על נכסים פיננסיים בריבית קבועה בסך של כ-4.9 מיליארד שקל, ועל עודף התחייבויות על נכסים פיננסים בריבית משתנה בסך של כ-1.1 מיליארד שקל.

הכנסות החברה דווקא גדלו, לכ-5.9 מיליארד שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, לעומת 5.753 מיליארד שקל בתשעת החודשים המקבילים אשתקד, והרווח הגולמי גם הוא גדל, ל-881 מיליון שקל, לעומת 658 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2023.

שיכון ובינוי מרחיבה על השפעות המלחמה, ומדווחת כי על אף הקשיים והמחסור בעובדים בענף הבנייה למגורים, להערכתה "לא צפויים עיכובים משמעותיים בסיום הקמת הפרויקטים במועד ובמסירת הדירות". לעומת זאת, בפרויקטי קבלנות תשתית ובנייה בישראל היא מדווחת על "מחסור משמעותי בעובדים" בחלק מהאתרים, זאת על אף שהיא פועלת באופן שוטף בכל אתריה.

החברה מכרה 389 דירות בתשעת החודשים האחרונים, עם הכנסות של יותר ממיליארד שקל, לעומת 212 בתקופה המקבילה אשתקד (שהייתה, כזכור, חלשה למדי מבחינת קצב מכירת הדירות בענף). ממוצע המחירים של הדירות שנמכרו, לא כולל מע"מ, עמד על 2.63 מיליון שקל, לעומת 2.32 מיליון שקל בתקופה המקבילה, ובחברה מסבירים זאת ב"תמהיל שונה של הדירות שנמכרו".

יובל ניסני

14:39
מספנות ישראל מתאוששת מהשלכות המלחמה: הרווח הנקי עמד על 18 מיליון שקל
הכנסות מספנות ישראל ירדו מעט בהשוואה לרבעון המקביל והסתכמו בכ-348.1 מיליון שקל. מנכ"ל החברה ציין את מגמת השיפור בהיקפי הפעילות ביחס לרבעונים קודמים, בדגש על מגזר חומרי הבנייה והמגזר הנמלי

מספנות ישראל  דיווחה כי ההכנסות ברבעון השלישי הסתכמו בכ-348.1 מיליון שקל, לעומת כ-301.8 שקל ברבעון הקודם, וכ-400.2 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2023. מטעם החברה נמסר כי השינוי בהכנסות ביחס לרבעון המקביל אשתקד נובע בעיקר בשל השפעות המלחמה על מגזר חומרי הבנייה, ירידה בהיקף ביצוע הובלות ימיות בשל מכירת כלי שיט וירידה בהיקפי הפרויקטים בביצוע במגזר המספנה. 

החברה רשמה ברבעון השלישי לשנת 2024 רווח נקי של כ-17.9 מיליון שקל, לעומת כ-18.7 מיליון שקל ברבעון השני, ובהשוואה לכ-24.3 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2023.

הרווח הגולמי של החברה ברבעון השלישי הסתכם בכ-49.7 מיליון שקל, לעומת כ-40.6 מיליון שקל ברבעון השני לשנת 2024, ובהשוואה לכ-50 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת.

הרווח התפעולי של החברה ברבעון השלישי הסתכם בכ-22.5 מיליון שקל, לעומת כ-18.7 מיליון שקל ברבעון השני לשנת 2024, ובהשוואה לכ-36.2 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. בדוחות צוין כי עיקר השינוי לעומת אשתקד נובע מהכרה ברווח הון ממכירת כלי שייט בשנה ברבעון המקביל שנה שעברה.

במספנות ישראל מדגישים "כי ככל שלא תחול הסלמה נוספת ביחס למצב הקיים, מגמת השיפור בהכנסות הרבעון השלישי במגזר חומרי הבנייה ומגזר הנמל עשויה להמשך גם ברבעון הרביעי של השנה. עם זאת, לאור אי הוודאות באשר למשך המלחמה, היקפה והשלכותיה, נכון למועד הדוח, אין ביכולתה של החברה לאמוד באופן מדויק את מלוא היקף הפגיעה של השפעת המלחמה על תוצאותיה".

צביקה שכטרמן, מנכ"ל תעשיות מספנות ישראל הוסיף כי: "תוצאות הרבעון השלישי משקפות את מגמת השיפור בהיקפי הפעילות שאנו חווים ביחס לרבעונים קודמים, בדגש על מגזר חומרי הבנייה והמגזר הנמלי. שני המגזרים הושפעו באופן ניכר בחודשים הראשונים של מלחמת 'חרבות ברזל', וכעת מציגים התאוששות משמעותית בהכנסות וברווחים שחזרו לאזורי הרמות של טרום המלחמה.

מאיה לוין

14:39
דוראל סיכמה רבעון חזק, צופה הכנסות של מיליארד שקל ב-2025
דוראל אנרגיה סיכמה רבעון חזק עם רווח נקי של 120 מיליון שקל, לעומת הפסד ברבעון המקביל. במבט קדימה צופה החברה הכנסות של למעלה ממיליארד שקל בשנת 2025

דוראל אנרגיה  דיווחה כי ההכנסות המצרפיות מפרויקטים מניבים ומסחר בחשמל ברבעון השלישי הסתכמו לכ-128 מיליון שקל, לעומת כ-43 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-196%. במקביל דיווחה כי הרווח נקי המיוחס הסתכם בכ-120 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-4.8 מיליון שקל ברבעון זה אשתקד.

ההכנסות על בסיס Non-GAAP ברבעון השלישי הסתכמו לכ-127.4 מיליון שקל, לעומת כ-31.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של למעלה מ-300%. הגידול בהכנסות נובע בעיקר מעלייה בהכנסות מייצור וסחר בחשמל, לרבות מחיבור פרויקטים חדשים לרשת.

ה-EBITDA המצרפי מפרויקטים מניבים ומסחר בחשמל ברבעון השלישי הסתכם לכ-59.3 מיליון שקל, לעומת כ-32.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-81%.
הרווח התזרימי המתואם המצרפי - FFO מפרויקטים מניבים ומסחר בחשמל ברבעון השלישי הסתכם לכ-48.1 מיליון שקל, לעומת כ-21.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-126%.

במקביל ציינה החברה כי היא צופה הכנסות של למעלה ממיליארד שקל בשנת 2025 ו-1.5 מיליארד שקל בשנת 2026 מפרויקטים ומסחר בחשמל.

מאיה לוין