האם זה המהלך שענף הבנקים בארץ חיכה לו? הבנק הדיגיטלי וואן זירו (ONE ZERO) משיק היום צעד שיאפשר ללקוחותיו לנהל חשבון כמעט ללא עמלות בתחום ניירות הערך והמרת מטבע חוץ. מדובר באחד התחומים האחרונים שהפכו לפרת מזומנים דשנה למערכת הבנקאית. לפי הערכות וואן זירו, הבנקים מייצרים ממסחר בני"ע ומט"ח הכנסות מעמלות של 4 מיליארד שקל בשנה.
● אסיפת בעלי המניות של ישראכרט נדחתה ליום האחרון של 2024
● טיב טעם נכנסת לשוק המזון האסייתי: רוכשת את "מזרח ומערב" תמורת 121 מיליון שקל
כבר היום וואן זירו מציע חשבון בנק הפטור מעמלות עובר ושב ומדמי כרטיס. כעת הבנק הדיגיטלי יציע לראשונה את מסלול הפרימיום One + ללא דמי מנוי. המסלול כולל פטור מורחב מעמלות עו״ש, פטור מעמלת הקצאת אשראי, פטור מדמי כרטיס, 0% עמלת המרת מט״ח בכרטיס והעברות מט״ח בחשבון ו-10 פעולות מסחר בני״ע כלולות בכל חודש.
בשבוע שעבר השיק הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל "דשבורד" השוואת בנקים, בו ניתן להשוות בין הבנקים ולגלות בין היתר את גובה העמלות שהם גובים. מדשבורד עולה כי רכישה או מכירה של נייר ערך נעה בין 0.21% ל-0.37% בין הבנקים (בתיק של 25 עד 50 אלף שקל). דמי הניהול נעים בין 0.14% ל-0.52% (לרבעון) מגובה התיק. לכן עבור מי שמגלגל תיק של 50,000 שקל פעם בשנה, מדובר בעלות מירבית של כ-2.1% בדמי ניהול ועוד 0.74% על קניה ומכירה של התיק (בעלות המירבית). סכום עמלה כולל של 1,410 שקל, עבור גלגול תיק ניירות ערך לא גדול של 50,000 שקל בשנה אחת.
חסכון של עד 3,000 שקל
בוואן זירו מציינים כי חבילת התנאים שהם מציעים, חוסכת למשק בית בין 1,000 ל-3,000 שקלים בשנה בהתאם להיקפי פעילות בחשבון (עם או בלי תיק השקעות). כאשר לפי הבנק, לקוחות קיימים של הבנק יוכלו לעבור למסלול One+ ולהנות מההטבה בכפוף להעברת משכורת חודשית של 10,000 שקלים נטו (כולל בחשבון משותף) או העברות בנקאיות של 10,000 שקלים בכל חודש.
עבור מצטרפים חדשים שטרם פתחו חשבון ויפתחו חשבון במהלך חודש דצמבר, העברת המשכורת/העברות בנקאיות כאמור יידרשו רק החל מינואר 2026, כדי לתת הזדמנות ללקוחות להעביר את הפעילות בהדרגה ולהתנסות בשירותי הבנק. מהניסיון עם לקוחות הבנק, עולה כי ללקוחות לוקח פרק זמן של כמה חודשים כדי להעביר פעילות עיקרית ולהסדיר את פעילותם מול הבנק הקודם.
בוואן זירו הוסיפו כי הפטור מדמי המנוי יהיה בתוקף ללא מגבלת זמן כל עוד הלקוחות יעמדו בתנאי העברת המשכורת או העברות החודשיות הנדרשות. בבנק הדיגיטלי ניתחו את הכנסות הבנקים הגדולים במשק מעמלות למשקי בית בלבד. הניתוח העלה כי ההכנסות הבנקים הגדולים מתפלגות כך שכ-19% מהן מגיעות מעמלות עו״ש כ-23% מההכנסות הן מעמלות ני"ע, כ-22% מהעמלות הן מכרטיסי אשראי (כולל עמלות המרת מט"ח) וכ-13% הן מהמרות מט"ח בחשבון. במילים אחרות, מעל מחצית מהכנסות של הבנקים מעמלות, לא מגיעות מעמלות העו״ש אלא מדמי כרטיס, עמלות המרת מט״ח ומסחר בני״ע, שלא ייגבו בחבילה החדשה שיציע וואן זירו ( One +).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.