חמישה חודשי שכר ובונוס: מנכ"ל נגה פורש עם חבילת פיצויים מוגדלת

דירקטוריון חברת נגה אישר למנכ"ל המתפטר שכר של עוד חמישה חודשים, נוסף לבונוס שנתי שייקבע בהמשך • שאול גולדשטיין, שכיהן במשך שנתיים וחצי, זכור כשהתריע על אי מוכנות משק החשמל למלחמה מול חיזבאללה ונכנס לעימות מול היו"ר סמי תורג'מן

שאול גולדשטיין / צילום: ענבל מרמרי
שאול גולדשטיין / צילום: ענבל מרמרי

ישיבת דירקטוריון החברה הממשלתית נגה, האחראית על ניהול מערכת החשמל, הוקדשה בשבוע שעבר לתנאי הפרישה של המנכ"ל המכהן שאול גולדשטיין, שהודיע לאחרונה על כוונתו לפרוש מתפקידו לאחר שנתיים וחצי בלבד, ועל רקע יחסים עכורים עם הדירקטוריון.

הגזירה שנדחתה ושווה לבעלי דירות יוקרה 400 מיליון שקל בשנה 
הקאמבק הזה היה מהיר במיוחד: האזורים שהובילו את העלייה במחירי הדירות

גולדשטיין הוא מנכ"ל של חברה בדירוג 9, המגלם לו שכר בסך של כ־49 אלף שקל בחודש. בישיבת הדירקטוריון הסביר היו"ר, סמי תורג'מן, שנהוג לתת למנכ"ל מתפטר שלושה חודשים, אם כי ניתן לתת פיצויים מוגדלים בשיעור של חודש לכל שנת עבודה.

 ההסכם עם גולדשטיין: 

מצנח זהב או דמי שתיקה?
● 3 חודשים חלף הודעה מוקדמת
● פיצוי בסך 2.5 חודשים על פי הנהלים
● פיצוי בסך 2.5 חודשים נוספים עליהם ממליץ הדירקטוריון
● בונוס לשנת 2024

סך הכל על פי הערכות:
למעלה מ־400 אלף שקל

"שלא נגיע לפיצוץ"

גולדשטיין שעבד שנתיים וחצי יזכה לשלושה חודשים באישור הדירקטוריון. נוסף לכך, גולדשטיין ביקש, לפי מה שנאמר בישיבה, עוד 3-6 חודשי פיצויים והדירקטוריון, שהיה עוין לו בעת כהונתו, הסכים להוסיף עוד חודשיים. "אנחנו רוצים לסיים בטוב", הסביר היו"ר. ראפת דיבסי בכיר משרד האנרגיה תהה איך החברים יוכלו לדעת שהמנכ"ל ייפרד בצורה שלא תפגע ב"תדמית החברה". נציג רשות החברות הסביר שעל פי החלטת ממשלה הוא מחויב לחתום על כך שלא ינקוט בהליכים משפטיים נגד החברה. חבר הדירקטוריון מימון שמילה, שמונה על ידי שר התקשורת שלמה קרעי למנכ"ל משרדו בפועל למשך כמה חודשים, חשש ש"לא נגיע למצב של פיצוץ".

חתם על ויתור

גורמים בענף התשתיות מציינים, כי ההסדר שלפיו פיצויים מוגדלים מותנים בכתב ויתור וסילוק עלול לא פעם להיות מנוצל ולשמש כ"דמי השתקה". בכל אופן, החלטת הדירקטוריון שטעונה אישור רשות החברות מגלמת חבילת פרישה הצפויה על פי הערכות לעמוד על קצת פחות מ-400 אלף שקל, נוסף לבונוס שיינתן לשנת 2024.

גולדשטין מתפטר לאחר שנתיים בלבד והוא המנכ"ל השני שמתפטר תחת כהונתו של תורג'מן, ששר האנרגיה אלי כהן הודיע לאחרונה על הארכת כהונתו. השיא במתיחות בין תורג'מן לגולדשטיין התרחש בחודש יוני, אז ניסה תורג'מן להדיח את המנכ"ל לאחר שאמר בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ש"אנו לא מוכנים למלחמה אמיתית... אחרי 72 שעות בלי חשמל אי אפשר יהיה לגור כאן, אנחנו במצב לא טוב". בהמשך הוא גם אמר, כי "אם נסראללה רוצה להפיל את רשת החשמל של ישראל, הוא צריך רק להרים טלפון לאחראי על מערכת החשמל של ביירות... הוא קורא למהנדס חשמל שנה שנייה, שואל אותו איפה הנקודות הכי קריטיות בישראל, המהנדס נכנס לאינטרנט ומביא לו כתובת מדויקת. אנחנו בתהליך להתמודד עם זה ואם המלחמה תידחה בשנה, חמש, עשר - מצבנו יהיה טוב יותר".

אמירותיו, שהיו נכונות לתרחישי ייחוס שנבנו בין היתר סביב ההערכות להפעלת תחבורה ציבורית (מונעת חשמל) במלחמה, גררו תגובות חריפות. דוברות החברה הוציאה הודעה חריגה, לפיה "דבריו לא מייצגים את הערכות המקצועיות בחברה", זאת, אף שהמנכ"ל הוא הדמות המקצועית הבכירה בחברה. גולדשטיין התנצל לאחר מכן ובחדשות 12 פורסם שאמר לממונים עליו שהיה "עייף וחולה".

"אמת לא נוחה"

בכל אופן, רבים בענף ייחסו את הניסיונות להדחתו בשל אותם ציטוטים כתירוץ בלבד, וכי המסר המועבר למנהלים רבים בשירות הציבורי כיום הוא "לא לומר אמת מקצועית לציבור כשזו לא נוחה". בכל מקרה, היחסים הקשים בין השניים, המנכ"ל והיו"ר, הסתיימו בניצחונו של תורג'מן והודעתו של גולדשטיין על סיום תפקידו בסוף החודש.

גולדשטיין כיהן קודם לכן כמנכ"ל רשות הטבע והגנים במשך עשור, ולפני כן היה ראש המועצה האזורית גוש עציון. תורג'מן הוא אלוף במילואים, שלאחר שחרורו עסק בייעוץ לתעשיות בטחוניות עד שמונה לתפקיד יו"ר נוגה בשנת 2018. המנכ"ל הקודם של נגה היה יורם כהן, שהתכתש עם היו"ר תורג'מן בטענות לאי סדרים. טענותיו הוכחשו בשעתו על ידי תורג'מן, שטען כי הן "מצג מעוות של האמת".