הדלת עדיין פתוחה? וויזאייר מבקשת לחזור למו"מ על פתיחת הבסיס בנתב"ג

לפני חודש וחצי פוצץ משרד התחבורה את המו"מ עם וויזאייר על הקמת בסיס פעילות בנתב"ג • למרות זאת, חברת התעופה פנתה שוב למשרד בבקשה לחזור לשולחן הדיונים • המהלך נתקל מראש בהתנגדות רחבה מצד חברות התעופה הישראליות וועדי העובדים

מטוס של וויזאייר בנתב''ג / צילום: Shutterstock
מטוס של וויזאייר בנתב''ג / צילום: Shutterstock

לאחר שהמשא-ומתן בין חברת התעופה ההונגרית וויזאייר לבין משרד התחבורה עלה של שרטון לפני כחודש וחצי, מתברר כעת כי לפני כשבועיים החברה פנתה שוב למשרד בבקשה להמשיך את הליך פתיחת הבסיס בנתב"ג. עם זאת, כלל לא בטוח שהדלת הזו נותרה פתוחה, וייתכן כי במשרד התחבורה בוחנים חלופות אחרות להקמת בסיסים בארץ.

מיליוני ישראלים ינשמו לרווחה: כ-20 מטוסים אמריקאים יפונו מנתב"ג
המאבק בין מועדוני הנוסעים מתחמם, וכל אחד רוצה לשלוט בדרך שבה תבחרו חופשה

ברקע הדברים, לפני מספר חודשים ננקטו צעדים משמעותיים להקמת הבסיס. בין היתר, המדינה אישרה לוויזאייר להלין מטוסים בישראל, מהלך שמעניק לה יתרון תפעולי חשוב ומאפשר לה לפעול בדומה לחברות התעופה המקומיות בשעות הביקוש.

אלא שאז משרד התחבורה החליט לפוצץ את המשא-ומתן, זאת משום שוויזאייר לא החזירה את פעילותה לישראל מיד לאחר מבצע "שאגת הארי". לדברי גורמים במשרד, היחס מצד החברה השתנה לאחר חילופי השלטון בהונגריה. כעת, כאמור, וויזאייר מבקשת לחזור לשולחן המשא-ומתן, ויהיה מעניין לראות האם הדבר עוד רלוונטי מבחינת משרד התחבורה.

נזכיר כי המהלך להביא את וויזאייר להקים בסיס פעילות בישראל נתקל מראש בהתנגדות רחבה מצד חברות התעופה הישראליות וועדי העובדים שלהן. ההתנגדות התבטאה בעימות משמעותי סביב השלכות המהלך על התחרות ועל מקומות העבודה, עד כדי איום להשבית את נתב"ג זמן קצר לפני פרוץ מבצע "שאגת הארי".

לוועדי העובדים בענף התעופה יש משקל ציבורי משמעותי, במיוחד בתקופה שלפני הבחירות. בתוך המציאות הזו הם עלולים להשפיע על הסביבה שבתוכה מתקבלות ההחלטות בה פועלת גם שרת התחבורה מירי רגב.