הכתבה בשיתוף סקנומט ישראל
קפה הוא אמנם משקה שמאפיין תרבויות רבות ומגיע ממקומות שונים ברחבי הגלובוס, אבל הוא הולך יד ביד עם הישראליוּת הרבה שנים לפני שאריק איינשטיין שר בקולו העמוק: "שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה". הרי לכל ישראלי וישראלית יש את החבר ששותה כבר שנים בדיוק את הקפה שהוא נהג להכין בימי הצבא, האחות שהחליטה לעבור לחלב שקדים והדוד האהוב שסוחב איתו לכל טיול פק"ל פינג'ן בבגאז'. קפה הוא חלק בלי נפרד מתרבות ישראלית שמתחילה בקפה הראשון של הבוקר ונגמרת בוויכוחים הסוערים בפרלמנט של יום שישי בצהרים בקפה השכונתי.
חדשנות, טכנולוגיה ואיכות
אבל לפעמים, כדי לספק חוויית קפה קצת אחרת, לא מזיק לקחת כמה טיפים מתרבויות אחרות. זה בדיוק מה שעשה היזם הסדרתי אוראל אסולין כאשר נתקל לפני כשנתיים בסרטון תדמית של חברת סקנומט הדנית שפיתחה ברז שמוציא קפה - והחליט להרים את הכפפה ולהביא את המותג לישראל. "אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני", מחייך אסולין בזמן שהוא מוזג קפה לתוך כוס אספרסו מברז בצורת צוואר ברבור שניצב על
השיש בלב אולם התצוגה היפהפה שמשקיף על כל גוש דן עד שפת הים ממרומי הקומה ה-24 של בניין המשרדים. "לפני הכל הוקסמתי מהצורה - צוואר ברבור אצילי", מספר אסולין. "ובמקום מכונת קפה ענקית שמשתלטת לך על כל השיש, שהוא הנדל"ן הכי חשוב ויקר במטבח - כאן יש לך בפרונט פריט עיצובי מהמם שיכול להשתלב בכל חלל והוא גם ברז הקפה, המים והסודה שלך, בזמן שכל הקסם קורה מתחת לדלפק".
אסולין, 40, מנכ"ל דרינקס טק סולושנס בע''מ, היבואנית הרשמית והבלעדית של סקנומט בישראל, הוא אדם רב-פעלים שמשמש בין השאר שותף בטרגט קול, חברה שעוסקת בהקמה והפעלה של מוקדים טלפוניים בתחומים שונים לחברות הכי גדולות בישראל. בנוסף, אסולין שותף בחברה שמקימה מרכז מסחרי ובניין משרדים חדש בשדרות, העיר שבה גדל. עכשיו, בין שירות מילואים שהחל בשבעה באוקטובר בעזה ושירות מילואים נוסף בגזרת יהודה ושומרון, מקדיש אסולין את רוב זמנו ומרצו לפרויקט החדש - סקנומט ישראל, שמהווה חוויית צריכת קפה מקורית וחכמה שמשלבת בין חדשנות, אסתטיקה וטכנולוגיה לבין איכות חסרת פשרות.

מיקרוסופט אמסטרדם / צילום: באדיבות סקנומט ישראל
החברה שהמציאה את מכונת הקפוצ'ינו
הסיפור הזה מתחיל בשנת 1981 בדנמרק, כאשר קים וייב-פטרסון, מנכ"ל חברת סקנומט, הוציא לשוק את מכונת הקפוצ'ינו הראשונה בעולם והחל לשווק אותה בבתי קפה. לפני כעשור וחצי לקחה סקנומט את כל הידע וההבנה בקפה ואת המסורת עתירת השנים צעד אחד קדימה ושכללה את חוויית הקפה בעזרת מוצר הדגל החדש שלה - TopBrewer. המשתמש רואה מולו רק ברז בצורת צוואר ברבור מינימליסטי ואלגנטי, שמגיע בשישה
גימורים שונים וייחודיים, ביניהם ציפוי זהב 24 קראט, ויכול להתכוונן בהתאם לגובה הכוס או הבקבוק שאליו רוצים למזוג את המשקה. לצד הברז, ניצב מסך טאבלט שמכיל בתוכו את טכנולוגיית השליטה בכל מה שקשור להפעלת והכנת הקפה.
בעזרת הטאבלט, שעוצב כדי לשמש מעין זנב מפואר של הברז הברבורי, ובאמצעות אפליקציה ייעודית, אפשר לבחור את סוג הקפה הרצוי - אספרסו, קפוצ'ינו, לאטה רותח או קפה קר ועוד מגוון רחב של משקאות בהתאמה אישית, ואף ניתן להתאים את עוצמת הקפה הרצוי, כמות החלב ומספר כוסות הקפה. באפליקציה יש אפשרות לשמור מתכונים ייחודיים - וכך כל אחד יכול לקבל בכל פעם מחדש בדיוק את הקפה שהוא אוהב לשתות. בנוסף, ניתן לתפעל את האפליקציה מרחוק בעזרת הסמארטפון, השעון החכם והעוזרת
הווירטואלית סירי - ללא מגע כלל, מה ששומר על רמה מקסימלית של היגיינה עבור המשתמשים.

צילום: באדיבות סקנומט ישראל
לחברה ישנם מוצרים נוספים המעוצבים כברז ברבור: TopWater, שמספק מים קרים וסודה (החל ב-19,900 שקלים + מע''מ), ו-TopJuicer, שמספק מיצים טבעיים צלולים או מוגזים לבחירתכם (החל ב-34,000 שקלים + מע"מ). אבל ללא ספק גולת הכותרת של סקנומט היא מערכת הקפה. מחירו של המוצר הבסיסי של TopBrewer עומד על 52,300 שקלים + מע"מ, ומכאן והלאה אפשר לשדרג אותו עם מערכת קירור, תוספת מים, סודה, מיצים ושוקו, רמת גימור שונה ואפילו חריתה אישית על הברז.
''מוצרי החברה מיוצרים בעבודת יד ובהתאמה אישית עבור כל לקוח", מוסיף אסולין בגאווה, "ובשל הביקוש הרב למוצר ברחבי העולם, זמני אספקת המוצרים יכולים לקחת גם ארבעה חודשים".
סחר הוגן וחיסכון באנרגיה
מה שמרשים לא פחות ב-TopBrewer זה מה שקורה מתחת לפני השטח. מדובר במערכת שלמה שמתחבאת היטב בחלקו התחתון או האחורי של הברז ובכך שומרת על השקט בהשוואה למכונות קפה פרונטליות. המערכת מופעלת על ידי מחשב ומתקשרת עם לוח בקרה חכם, מחוברת ל-WiFi שמספק נתונים על כמות כוסות הקפה שנצרכו, המשקאות הפופולריים ביותר וכמובן על תקלות אפשריות. היא מכילה מטחנה כפולה (בדגם פרו) שטוחנת את פולי הקפה של המותג היוקרתי והייעודי אמוקה (Amokka), שעומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של ארגון הקפה העולמי ואף זיכה את אחראי הקלייה של סקנומט בתואר הקוֹלֶה הכי טוב בדנמרק בשנת 2020.
סקנומט משקיעה משאבים רבים על מנת שמוצר הדגל יהיה ידידותי לסביבה ויעמוד בסטנדרטים ברי-קיימא - הוא מספק ניקוי עצמאי אוטומטי מיד אחרי הכנת כל משקה, עשוי מחומרים שניתנים למִחְזוּר (80% פלדת אל-חלד), מייתר את השימוש בקפסולות וחסכוני באנרגיה בזכות מצב המתנה. "לא משנה אם רכשת את המכונה לפני עשר שנים או לפני עשרה ימים - בשני המקרים אתה תהנה מאותה החווייה, בזכות עדכוני התוכנה השוטפים שמקבלת המערכת", טוען אסולין, "ולכן זו למעשה השקעה בנכס דינמי שיצמח יחד עם העסק שלך בדיוק בקצב שבו הטכנולוגיה מתפתחת".

צילום: באדיבות סקנומט ישראל
כפועל יוצא מאותם סטנדרטים של סקנומט, פולי הקפה של אמוקה נבחרו בקפידה על פי מדיניות סחר הוגן, שבמסגרתה זוכים החקלאים ברחבי העולם בתמיכה כלכלית. יתרה מזאת, בסקנומט דוגלים בשקיפות מלאה, ולכן, כאשר סורקים את הברקוד שמוטבע בכל שקית קפה - אפשר ללמוד על המסע של פולי הקפה מהרגע שהם גדלים עד שהם מגיעים לכוס הקפה שלכם.
הטכנאים של סקנומט ישראל עוברים הכשרה בבסיס האם בדנמרק כדי להתמחות בכל סוגי המוצרים, לבחון מקרוב את פולי הקפה ולהבין לעומק את פעילות התוכנה והחומרה, במטרה לחזור לישראל עם הניסיון הדרוש ולספק ללקוחות העסקיים שירות של 360 מעלות שכולל התקנה, אספקה, תחזוקה, בקרה, עדכוני תוכנה והתאמת מתכונים אינדיבידואליים.
חוויית העובד מתחילה בפינת הקפה
אמנם ה-TopBrewer המבוקש לא פעם על ידי אנשים פרטיים שרוצים להתפנק בקפה איכותי, אבל הוא בעיקר משמש חברות הייטק שמעסיקות עשרות עד אלפי עובדים, או חברות שמספקות שירותים ללקוחות רבים, כגון: בנקים, אולמות תצוגה, חללי עבודה, בתי מלון, מסעדות ומקומות נוספים שבהם הקרב על שימור העובדים והלקוחות הולך ונעשה מורכב משנה לשנה.
"העובדים הם המשאב החשוב ביותר של כל חברה", מדגיש אסולין, "ולכן כל חברה שרוצה לשים את עצמה בקדמת הטכנולוגיה ומתחרה על לב העובד, צריכה לחשוב איך היא מספקת לו את החווייה הכי טובה בזמן שהוא משקיע שעות ארוכות במשרד. והרבה פעמים מצב הרוח של העובד תלוי בקפה של הבוקר, שזה כנראה הדבר הראשון שהוא יפגוש כשהוא מגיע לעבודה. בין לקוחות החברה ניתן למנות חברות ענק כמו גוגל, אפל, סמסונג, ויזה, מיקרוסופט והרשימה עוד ארוכה. וזה לא מקרי, כי כשמכונת הקפה לא נמצאת באיזו פינה אלא מהווה נקודת מפגש בחלל מרכזי - השיח בין העובדים הופך אישי יותר ופורה יותר וזה משפיע ישירות על הרצון, ההשקעה ומצב הרוח שלהם. ויש עוד נקודה: כשמקום העבודה שלך מוכיח חדשנות, קיימות וחשיבה על הסביבה מבלי להתפשר על איכות, אין דבר מזמין יותר מאשר להעלות בגאווה סטורי לכל החברים. ואלו הדברים שעוזרים בסופו של דבר למחלקת ה-HR לשמר עובדים קיימים ולגייס עובדים חדשים. אם בעבר הדבר החדשני בחברה גדולה היה שולחן ביליארד - היום זה ברז שמוציא קפה".
לעמוד האינסטגרם של סקנומט ישראל>>
לעמוד הפייסבוק של סקנומט ישראל>>
ליצירת קשר עם סקנומט ישראל בוואטצאפ>>