שיחות עם שפים

כתבות אחרונות

 
אוסמה דלאל / צילום: באדיבות אוללה

"אין מקום לשף ערבי שמביא פרשנות אישית. פרשנות למטבח שלנו רק ליהודים מותר לעשות"

אוסמה דלאל, שף מחונן שעבד אצל רפי כהן ויונתן רושפלד, פתח וסגר שתי מסעדות • אחת שהצליחה יותר מדי ואחת שהצליחה פחות מדי • עכשיו הוא פתח בתל אביב חנות דגים ייחודית שתורים משתרכים בפתחה

חיליק גורפינקל 12.12.2020
מיכל ברנס / צילום: איל יצהר

"האוכל שלנו משקף את האדמה, ההרים, הצמחים, העצים והמערות. את כל זה להכניס למשלוח?!"

מיכל ויעקב ממסעדת מג’דה היפהפייה שבכפר עין ראפא, משלבים מטבח ערבי מסורתי כפרי, מטבח איטלקי ובישול אישי • "איך אני אמורה להכניס את כל הסיפור הזה לתוך משלוח?" • שיחה עם יהודייה שגרה בכפר ערבי

חיליק גורפינקל 28.11.2020
השף תומר טל / צילום: איליה מלניקוב

"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” 

השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית

חיליק גורפינקל 14.11.2020
השף יאיר יוספי / צילום: איל יצהר, גלובס

יאיר יוספי ממסעדת "ברוט" מוצא השראה באוכל גם כשהמטבח סגור

יוספי, טבח מקורי וקצת גם פילוסוף, משלב אוכל מקומי ואירופאי במסעדת "ברוט" • התפריט שלו משקף את אמונתו באוכל כדרך להתחבר למקום שבו אנחנו חיים, גם אם כרגע המטבח שלו סגור זמנית בגלל המצב

חיליק גורפינקל 31.10.2020
חוות רונית הקרקס / צילום: מוריס גיני
ראיון

"מהר מאוד הבנו שמהמדינה לא נקבל כלום. לא היה זמן, היינו חייבים לשרוד"

ליונה ששון ומוריס גיני היו שתי מסעדות נהדרות: "טופולינו" הירושלמית ואחותה התל אביבית "לוקה ולינו" • מאז ששתיהן נסגרו נאלצו בני הזוג לעבוד בנקיון בתים כדי לכסות את החובות • לאחרונה חזרה יונה לבשל בביתם בתל אביב ומוריס עושה משלוחים • האוכל מעולה כתמיד

חיליק גורפינקל 16.10.2020
מושיקו גמליאלי / צילום: תמונה פרטית

"לא אעשה משלוחים במסעדות שלי. מעניין אותי ליצור חוויה, לא אוכל בקופסה"

בעברו שיחק השף מושיקו גמליאלי טניס מקצועני ובת זוגו הייתה בין מאה הטניסאיות הטובות בעולם, אבל כיום הוא בהרכב הפותח של נבחרת השפים בני גילו בארץ • על אוכל, כסף וגם מתכונים לחג

רועי ירושלמי 05.09.2020
תומר אגאי / צילום: כדיה לוי, גלובס

השף תומר אגאי: "כבר לא מספיק לבשל טוב בשביל להוציא אנשים מהבית"

למה הוא כל כך מעריץ את חיים כהן, לאיזו מנה מהילדות הוא הכי מתגעגע, הטורטליני הזעירים שלעולם לא ישכח, מסעדת הדגים שהוא הכי אוהב וכמובן: הקורונה • חיליק גורפינקל בשיחה עם תומר אגאי, השף של מסעדת "סנטה קתרינה" ואחד הקולות הבולטים של מחאת השפים

חיליק גורפינקל 22.08.2020