האם כדאי לחכות ל-iPhone? שלושה מכשירים מתחרים מובילים

יצרניות הטלפונים מתכוננות להגעת ה-iPhone לישראל: רובן הוציאו מכשירי מגע חדשים הכוללים יכולות שעולות לעתים על אלה של הטלפון של אפל ■ ועדיין, אף יצרנית לא מצליחה להתחרות ביכולות המגע של ה-iPhone

3 מכשירים סלולריים נמצאו מובילים בתחרות על קטגוריית התחליפים האפשריים ל-iPhone. מבדיקת "גלובס" עולה כי השלושה הם N97 של נוקיה, שמציע מקלדת נשלפת, מסך גדול ומצלמת 5 מגה פיקסל באיכות טובה; Touch Diamond 2 של HTC שמפתיע עם איכות מסך גבוהה, ממשק וגם איכות מצלמה טובה; וה-Satio של סוני אריקסון (שמופיע כאן בסקירה ראשונה) - הטלפון הראשון עם מצלמת 12 מגה פיקסל, הכולל ממשק מגע מוצלח ומסך באיכות מדהימה.

נוקיה - N97

נוקיה - N97

שדרוג למי שרוצה טלפון חכם עם יכולות חדשות

כללי: ה-N97 הוא מכשיר הדגל של נוקיה והוא אמור לאפשר לה להתחרות ב-iPhone של אפל כאשר זה יגיע לארץ. האם מדובר במתחרה ראוי או באלטרנטיבה למכורי ה-iPhone? מבדיקת "גלובס" עולה שהתשובה היא שלא, אך עדיין מדובר במכשיר מגע מוצלח מאוד, שמהווה שדרוג פוטנציאלי לכל מי שמחזיק עדיין N95 או E90 ורוצה טלפון חכם עם יכולות חדשות.

הממשק: הבשורות של ה-N97 הן כמובן ממשק המגע והמקלדת המלאה שלו (QWERTY). המקלדת של הנוקיה מוסתרת באופן אלגנטי בגב המכשיר. הפתיחה שלה נעשית בצורה חלקה, אפילו מפתיעה ביחס למכשירים אחרים של החברה הפינית. השימוש במקלדת יחסית נוח, אבל מצריך תרגול של מספר ימים ארוכים.

איכות המגע אינה דומה לזו של ה-iPhone - היא זהה לזו שקיימת במכשיר מגע אחר של נוקיה שיצא בארץ לפני כמה חודשים - 5800. המסך אינו מאפשר לגלול תפריטים באותה נוחות והוא יאלץ אתכם מדי פעם ללחוץ בעקשנות מספר פעמים על אותו אייקון, עד שזה יתעורר ויגיב. לנוקיה יש עוד הרבה מה לעשות עם איכות המגע של המכשירים שלה.

גולת הכותרת של ה-N97 היא עמוד הבית החדש של החברה. עמוד זה מאפשר לגשת לכל יכולות המכשיר החשובות באמצעות ווידג'טים (מיני יישומים). מה זה אומר? בעמוד הבית תוכלו למצוא, למשל, ווידג'ט עדכון של פייסבוק, שיציג כל הזמן את ההודעות האחרונות של החברים שלכם.

מצלמה: מצלמת 5 מגה פיקסל באיכות טובה מאוד עם פוקוס אוטומטי, פלאש, ציון המיקום הגיאוגרפי בו צולמה התמונה ואפילו צילום וידיאו מוצלח.

יכולות נוספות: ספיקרפון באיכות טובה. כמו כן, ניתן למצוא כאן זיכרון בנפח עצום של 32 ג'יגה ואפשרות להרחיב אותו בעוד 16 ג'יגה באמצעות כרטיס, התקן GPS לניווט בכבישים (3 שנים בחינם בסלקום), דפדפן אינטרנט שעושה עבודה טובה ו-Wi-Fi.

מחיר: בסלקום - 4,267 שקל (או 125 שקל כפול 36 תשלומים).

באורנג' - 3,492 שקל (או 97 שקל כפול 36 חודשים).

בשורה התחתונה: מיועד למי שמוכן להתפשר על יכולות מגע בינוניות, אבל רוצה לקבל מקלדת מלאה ומצלמה טובה מאוד שאין ל-iPhone.

סוני אריקסון - Satio

סוני אריקסון - Satio

מסך באיכות מדהימה ומצלמה מצוינת

כללי: סוני אריקסון תוציא בחודש אוקטובר בארץ ובעולם את ה-Satio, מכשיר הדגל הראשון שלה שיפעל באמצעות מסך מגע וינסה להתחרות ב-iPhone ובשאר הטלפונים מהקטגוריה הזו. דגם ה-Satio אותו קיבלנו לסקירה, הוא לא הגרסה הסופית של המכשיר שתצא כאן בעוד מספר חודשים, אלא מכשיר שעדיין מכיל בתוכו מספר באגים ואי יציבות של המערכת, אבל מהגרסה הזו בהחלט אפשר להתרשם שסוני אריקסון תעמוד בקרוב ראש בראש מול יצרני המגע המתחרים.

ממשק: הדבר הראשון המורגש כשמתחילים לתפעל את ה-Satio, הוא שהוא מזכיר טלפון אחר. התחושה הזו לא הגיעה סתם ככה - הדגם הזה פועל על מערכת ההפעלה סימביאן, אותה מערכת הפעלה שנוקיה משתמשת בה בטלפוני המגע שלה, כמו ה-N97 וה-5800. אולם למרות הדמיון בחלק מהתפריטים, כמו: מסך החיוג, אנשי הקשר, הודעות SMS והמקלדת, מדובר עדיין במכשיר עם עמוד בית מקורי משלו ויכולות רבות שמזוהות עם סוני אריקסון, כמו: יישום ה-Track ID היודע לזהות שמות שירים באמצעות הקלטת מספר שניות מהם, או נגן המוזיקה המוצלח כל כך של החברה.

מצלמה: גולת הכותרת של ה-Satio היא מצלמת ה-12.1 מגה פיקסל, המספקת תמונות באיכות מצוינת גם במסך המחשב וגם במסך המגע בגודל 3.5 אינץ' - בו מתקבלת איכות תמונה מרהיבה עם צבעים חדים מאוד.

המצלמה מגיעה עם מכסה להגנה מפני שריטות של העדשה, אך המכסה הזה יוצר בליטה גדולה ומעצבנת, שמוסיפה לגודל המכשיר שמשקלו 126 גרם. מלבד הנתונים האלה, יש במצלמה גם פוקוס אוטומטי, פלאש קסנון ואת יכולת זיהוי החיוך הפופולרית במצלמות היום.

יכולות נוספות: GPS, אינטרנט אלחוטי וזיכרון של 8 ג'יגה באמצעות כרטיס זיכרון המצורף לערכה.

מחיר: טרם נקבע.

בשורה התחתונה: למרות שמדובר כאן בסקירה מקדימה ולא בביקורת מלאה, ה-Satio עשוי להוות תחרות ל-iPhone בעיקר מבחינת המצלמה, אולם הוא ללא ספק נותן תחרות קשה יותר למכשירי המגע של נוקיה, מכיוון שהתחושה שלנו היא שאיכות המגע כאן מעט יותר טובה (אין צורך בעט מגע) והוא מגיע עם מערכת הפעלה זהה (מלבד המעטפת). יתכן שכאשר הדגם יצא לשוק ומספר באגים הקיימים בו ייעלמו (למשל, זלילת בטרייה וגמגומים בתגובת המערכת), יוענק לו ציון גבוה יותר.

HTC - Touch Diamond 2

HTC - Touch Diamond 2

אחד הטלפונים הטובים שפועלים עם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט

כללי: לאחר תקופה ארוכה של שקט, HTC מוציאה בארץ מכשיר חדש בשוק הפתוח. ה-Touch Diamond 2 הוא ממשיכו של ה-Touch Diamond שיצא בארץ לפני כשנה, והוא מציע בעיקר שדרוגים קלים בחומרה ובעיצוב ולא קפיצת מדרגה של ממש מהדגם הקודם.

ממשק: בדומה למכשירי HTC אחרים הנמכרים בארץ, גם הטלפון הזה פועל על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט - Windows Mobile 6.1. הבשורה המשמחת במקרה הזה, היא שהדייאמונד 2 מגיב בצורה טובה ביחס למכשירים אחרים הפועלים על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט. כמו כן, HTC מביאים את הדגם הזה במעטפת שלמה וייחודית להם, שלא מאפשרת כמעט לגעת ולהרגיש שמשתמשים בטלפון מבוסס חלונות. ממשק ה-Touch Flo של HTC מציג עמוד בית עם גישה מהירה לאנשי קשר, הודעות SMS, מיילים, מצלמה, מזג האוויר, מידע על מניות ונגן מוזיקה.

החיסרון היחיד שנמצא בממשק המגע הוא המקלדת הווירטואלית, שלא תמיד מאפשרת להקליד בנוחות עם האצבעות ולכן צריך להשתמש בעט המגע המצורף.

יכולות נוספות: מצלמת 5 מגה פיקסל באיכות טובה מאוד באור יום עם פוקוס אוטומטי, אך ללא פלאש וצילום גרוע בלילה. איכות הווידיאו לא היתה יותר מבסיסית. כמו כן, ניתן למצוא כאן GPS, ממשק תקשורת המציע לקרוא את כל ההתכתבויות שלכם עם מי שאיתו אתם משוחחים באותו רגע וספיקרפון טוב. כמו כן, דפדפן האינטרנט של חברת אופרה היה מעולה בשימוש עם מסך המגע.

מחיר: 3,400 שקל., ניתן להשיג באתר ניופאן ובסניפי ניופאן אאוטלט בהרצליה ובראשון לציון.

בשורה התחתונה: Touch Diamond 2 הוא מכשיר מוצלח, ולפי בדיקת "גלובס" אחד הטלפונים הטובים שפועלים עם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט. אולם, אם אתם מחזיקים את הדגם הקודם, קשה להאמין שיש סיבה מוצדקת לשדרג למכשיר החדש.

סמסונג Magic Touch - S5603

סמסונג Magic Touch - S5603

מכשיר חביב, עשיר בווידג'טים אך ללא GPS

כללי: מתקפת מכשירי המגע של סמסונג ממשיכה עם דגם המג'יק (Magic) של החברה. הטלפון הזה הוא מעיין גרסה משופרת של ה-F480 מלפני כשנה.

הממשק: הממשק של המג'יק, הוא ממשק ה-TouchWiz של סמסונג. הממשק הזה כולל בתוכו ווידג'טים רבים הממוקמים בעמוד הבית, כך שבעזרתם ניתן לדעת מה מזג האוויר בכל זמן נתון, ניתן לגשת לתיבת ה-Gmail האישית, להפעיל את נגן המוזיקה או לכוון את השעון המעורר. מכיוון שמסך הטלפון הזה יחסית קטן ותרצו לשמור על המסך שלכם הרבה ווידג'טים עובדים, בסמסונג מאפשרים לגלול את מסך העבודה הצידה, כמו בתמונה פנורמית וכך לקבל מקום רב יותר.

דפדפן האינטרנט איטי בטעינות העמודים שלו והוא לא מוצלח במיוחד, למרות שהוא מראה עמודים בצורה ברורה במצב רוחבי.

יכולות נוספות: ספיקרפון באיכות טובה, סוללה חזקה מאוד שמחזיקה יום וחצי של עבודה (יכולת לא שגרתית במכשירי סמארטפון של ימינו) וזיכרון פנימי של 80 מגה וכרטיס זיכרון שמצורף לערכה בנפח 2 ג'יגה. הבעיה היחידה בכרטיס זיכרון היא המיקום שלו - מתחת לסוללה - מה שמאלץ לכבות את המכשיר, כדי להחליף כרטיס. חסרון בולט נוסף במכשיר הוא היעדר התקן GPS, למי שרוצה לנווט בכבישים.

מצלמה: בדומה ל-iPhone, גם כאן המצלמה היא רק 3.2 מגה פיקסל, אולם היא מספקת תוצאות סבירות מאוד ביחס לקטגוריה. בהתאם לטרנד, המצלמה מגיעה עם זיהוי חיוכים, שלא מאפשר לצלם עד שהאובייקט לא מחייך, אולם אין לה פוקוס אוטומטי. צילום הווידיאו לא היה מוצלח

מחיר: באורנג' - 1,764 שקל (או 49 שקל כפול 36 חודשים).

בשורה התחתונה: המג'יק הוא מכשיר חביב, שמציע עיצוב קטן וקל ושלל ווידג'טים, אולם הוא לא כולל GPS והמצלמה שלו בינונית.

מוטורולה - A3100

מוטורולה - A3100

מכשיר סביר אך איכות המגע נמוכה

כללי: הדגם החדש של מוטורולה, ה-A3100, מכניס אותה לעולם מכשירי המגע, בקרב ישיר מול מכשירים של נוקיה, דגם 5800 או סמסונג אומניה.

ממשק: בדגם הנוכחי מוטורולה זנחה את מערכת ההפעלה שלה והיא משתמשת במערכת ההפעלה של מיקרוסופט - Windows Mobile 6.1. מדובר בבשורה "חצי משמחת" מאחר שהממשק של מיקרוסופט מאוד מעצבן, איטי ולא ידידותי. במוטורולה השכילו, בדומה לחברות אחרות, לשלב כאן מעטפת משלהם שתרחיק את המשתמשים מחלק גדול מהתפריטים של מיקרוסופט. המעטפת שמוטורולה פיתחה תציב בעמוד הבית מידע על הודעות SMS נכנסות, פגישות ומזג האוויר.

מצלמה: מצלמת ה-3 מגה פיקסל מספקת תמונות סבירות מאוד באור יום, אולם במקומות סגורים או בתנאי תאורה חשוכים התמונות לא טובות, למרות הפלאש. מלבד זאת, איכות הווידיאו היתה נמוכה מאוד.

בעיות: המסך בעייתי לצפייה באור שמש ישיר, המקלדת הווירטואלית לא נוחה ללחיצה באמצעות האצבעות ותמצאו את עצמכם מקלידים עם עט, כאילו אנחנו חיים בעולם שאין בו iPhone. גם הספיקרפון באיכות בינונית.

מחיר: בפלאפון - 2,516 שקל (או 69.90 שקל כפול 36 תשלומים).

בשורה התחתונה: ה-A3100 הוא לא מכשיר רע, הוא מכשיר סביר מאוד, אבל הוא נופל בתחרות מול מכשירים אחרים בקטגוריה.