ההוצאה הממוצעת למשק-בית ב-22 ימי ה
חגים, החל מ
ראש השנה ועד חג
סוכות (מיום שישי 18 בספטמבר ועד 9 באוקטובר), עומדת על כ-2,300 שקל בממוצע - בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. עלות סל מזון ומשקאות ממוצע למשק-בית נעה בין 1,000 ל-1,500 שקל. כך עולה מבדיקה שערך אגף כלכלה ומסים ב
איגוד לשכות המסחר.
כלכלני האיגוד מציינים כי סך ההוצאה הממוצעת למשקי-הבית בתקופת החגים הוא 4.5 מיליארד שקל - עלייה של 13% לעומת הצריכה בתקופה זהה ללא חגים. להערכת אגף הכלכלה, מדובר בירידה של כ-500 אלף שקל לעומת הממוצע ב-4 השנים קודמות (2005-2008).
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאה הממוצעת לכלל משקי-הבית ללא מזון בתקופת החגים היא 2 מיליארד שקל, ומתפלגת לפי הפירוט הבא: דלק ותחבורה ציבורית - 32%, מופעי תרבות ובידור - 23%, צעצועים ומשחקים - 3%, הלבשה - 8%, נסיעות לחו"ל (כולל סיני) - 24% והבראה, נופש וטיולים - 10%.
עוד צויין כי בדרך-כלל בחודש בו חלים החגים מספר משרות השכירים גדל בכ-1%, כלומר ב-12 אלף משרות שכיר, כשכ-30% מהגידול במשרות מקורם באזורי הפריפריה (יציאת הציבור לטיולים, נופשונים ומסעדות). אולם השנה, בצל המיתון, מעריכים בלשכות המסחר כי מספר המשרות יגדל רק בכ-8,000 משרות בלבד (צמיחה של 0.7%) - מרביתן בתחום המסחר, שירותי אוכל ואירוח ותחבורה.
התפלגות ההוצאה הממוצעת למשקי הבית בתקופת החגים (ללא מזון):
- דלק ותחבורה ציבורית: 32%
- מופעי תרבות ובידור: 23%
- נסיעות לחו"ל: 24%
- הבראה, נופש וטיולים: 10%
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.