התייר הישראלי לא חוזר לאנטליה והדיבורים על טיסות מישראל לטורקיה מופרזים ונובעים מאינטרס של חברות טיסות שכר (צ'רטר) שנטלו על עצמן התחייבויות מוקדמות למלא חדרים בבתי מלון באנטליה - ונתקעו. את הדברים האלה אמר היום (ה') יוסי פישר, נציג הבעלים ב-IDB תיירות בשיחה עם "גלובס".
כזכור, רק אתמול הודיעה חברת "קווי חופשה" על החזרת הטיסות לטורקיה החל מיום א'. בטיסה הקרובה הוקצו 60 מקומות לישראלים והחברה מסרה כי כבר מכרה 42 מקומות. זאת, כשבוע לאחר שחברת "השטיח המעופף" הוציאה טיסה ראשונה לטורקיה מאז ביטול אזהרת המסע, כשהרוב המוחלט של נוסעי טיסה היו ערבים-ישראלים.
"יש מספר צ'רטריסטים גדולים שלקחו התחייבויות גדולות מאוד לקראת עונת התיירות, כלומר הם לקחו חדרים בבתי מלון באנטליה ושילמו על זה מראש והדרך היחידה שלהם לראות את הכסף חזרה היא לנסות להביא אנשים לשם", אומר פישר. "כסף בסוף העונה הם לא יראו כי המלונות לא מחזירים להם את הכסף".
פישר מציין כי "הישראלים לא רוצים לשמוע על טורקיה" ומציע לבחון את הטיסות היוצאות מישראל לטורקיה: "יש טיסות מחבר העמים, בעיקר מרוסיה ואוקראינה, של תיירים המגיעים לחופשה של שבועיים באנטליה וכחלק מהחופשה קופצים לארץ הקודש ליום סיורים. הטיסות הללו מאנטליה לת"א נמשכו גם במהלך אזהרת המסע לטורקיה. למעשה, הצ'רטריסטיות משתמשות במקומות פנויים על הטיסות הללו כדי להטיס ישראלים".
- אך בכל זאת הן מצליחות למלא טיסות כך שיש ביקוש.
"הטיסות מתמלאות בתיירות החד-יומית. הן מתמלאות כבר בטורקיה ומראש אין הרבה מקומות למכור לישראלים על הטיסות האלה. מה מכרו 'קווי חופשה'? 40 מקומות? וזה עוד מתחלק בין כל סוכני הנסיעות בישראל. איך אפשר להשוות בין עשרות טיסות ביום ל-40 מקומות בשבוע?".
- יש חברות שמצליחות להוציא טיסות שלמות או לפחות כמעט מלאות, כמו "השטיח המעופף".
"שים לב מי היו הנוסעים בטיסה ההיא; רובם היו ערבים-ישראלים וזה היה לפני תחילת הרמדאן. אתמול התחיל הרמדאן ומוסלמים לא נוסעים בתקופה הזו, כלומר בחודש הקרוב".
- אז אפשר לומר באופן חד משמעי שהישראלים לא חוזרים לאנטליה?
"חד משמעית לא. יש משבר עמוק ואי אמון בין ישראל וטורקיה, בין העם הטורקי לעם הישראלי. אי אפשר לגשר על זה במחירים זולים. ריקי בכר (יו"ר ועד עובדי בנק דיסקונט - ע.ב.י) אמר אתמול: 'אין משמעות למחיר, יש לנו כבוד לאומי ולא נטוס לשם'. אפשר בהחלט לומר שלעונה הנוכחית הישראלים חתכו מטורקיה. מה יהיה בעונה הבאה? לא יודע. מצד אחד אין תחליף למוצר הזה שנקרא 'הכל כלול', אבל אם אין לך יחסים טובים אז אין לאן לנסוע. אי אפשר לדעת לאן הפוליטיקה תוביל את היחסים".
- הטורקים מרגישים את החרם הישראלי?
"יש דווקא גידול של 20% בתיירות לאנטליה השנה וזה בא בעיקר מארצות חבר העמים (רוסיה ואוקראינה) וגם הרבה מהאירופים שהצביעו ברגליים נגד יוון; הגרמנים כועסים מאוד על היוונים בגלל משבר החוב ולכן נוסעים לטורקיה".
- ובכל זאת, מה התחליף עבור הישראלים?
"אין תחליף ל'הכל כלול'. יש הרבה ישראלים שהעדיפו להישאר השנה בבית כי לא מצאו תחליף לטורקיה ולכן אנו רואים ירידה של 8-10% בביקושים אצל הצ'רטריסטים. עם יד על הלב, קשה להשוות את יוון ובולגריה למה שיש לטורקים להציע".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.