הולכים לשביתה: בשעות הצהריים הסתיימה ללא תוצאות פגישתם של שר האוצר יובל שטייניץ, שר הרווחה משה כחלון, יו"ר ההסתדרות עופר עיני ויו"ר איגוד העובדים הסוציאליים איציק פרי, בסוגיית שכרם של העובדים הסוציאליים.
בתום הפגישה סוכם כי המשא ומתן יימשך בשבוע הבא, אך כך גם צעדי המחאה של אנשי הרווחה. משרד האוצר ביקש להסיר את איום השביתה כל עוד מתנהל משא ומתן, אך העובדים הסוציאליים דחו את הבקשה בטענה כי כל עוד לא נחתם הסכם, תהיה שביתה.
מה דורשים העובדים הסוציאליים ומה מציע האוצר?
עובד סוציאלי חדש מרוויח בממוצע 4,183 שקל בחודש, בעוד שעובד סוציאלי בעל 15 שנות ותק מרוויח בממוצע 5,279 שקל בחודש. העובדים מבקשים העלאה של 30% בשכרם, וכן תוספת שכר על שעות כוננות מעבר לשעות העבודה הקיימות. האוצר מסכים בשלב זה להעלות את שכרם ב-14.25% בלבד, ומוכן לשקול את נושא שעות הכוננות.
מי שובת?
החל מיום ראשון יפתחו בשביתה כ-10,000 עובדים סוציאליים במגזר הציבור. בעיתון "מעריב" מדווח כי קיים חשש שבשל השביתה לא יוגשו תסקירים על ידי קציני מבחן - דבר העלול להביא לשחרורם של עבריינים.
הגופים השובתים החל מראשית השבוע הבא: כל לשכות הרווחה ברחבי הארץ, העובדים הסוציאליים בבתי החולים, בבתי החולים לחולי נפש, בקופות החולים, במשרד הבריאות ובמוסדות לבריאות הנפש. עובדים סוציאליים ישבתו גם באגף השיקום במשרד הביטחון, קציני מבחן לנוער ומבוגרים, חוקרי ילדים, פקידי סעד, עובדים סוציאליים בבתי אבות "משען", עובדים סוציאליים בפנימיות של אגף חסות הנוער, עובדים סוציאליים בעמותה לבריאות הציבור וגם במרכזי קשר למפגש הורים עם ילדיהם.
בנוסף, צפויים עובדים סוציאליים לשבות במרכזים לטיפול באלימות במשפחה, בעמותות המספקות שירותים לרשויות מקומיות ולמוסדות חינוך. עובדים סוציאליים בפנימיות של המחלקה להתיישבות במשרד החינוך ישבתו אף הם החל מיום ראשון.
מי לא שובת?
עובדים סוציאליים בעמותות פרטיות, שמספרם מוערך בכ-6,000 עובדים, לא צפויים להצטרף לשביתה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.