למרות הניסיונות של התקופה האחרונה לייצב את היחסים הרעועים עם טורקיה, מסתמנת היום החרפה מצד אנקרה - שמאשימה את ישראל בסיוע לאנשי המחתרת הכורדית (PKK) המוגדרת ארגון טרור בפעילותה נגד מטרות טורקיות שונות.
דוח של שירותי הביטחון באנקרה מפרט רשימה של מקרים שבהם, לכאורה, העניקה ישראל סיוע ללוחמים הכורדים. במרכז המסמך נטען כי מל"טים של חיל האוויר, שנצפו מרחפים מעבר אזור הגבול שבין טורקיה לבין סוריה, העבירו לידי המחתרת הכורדית מידע שסייע לאנשיה לתקוף בסיסים של צבא טורקיה.
העיתוי להאשמות אינו מקרי: לאחרונה התפארו אנשי המחתרת הכורדית בשורת הישגים, שהאשמת ישראל בהשגתם מסייעת לשלטונות באנקרה להתמודד עם המצב.
בתחילת החודש: "מטוס ישראלי כמעט שיורט"
בראשית ינואר דיווחו כלי תקשורת בטורקיה כי מטוס ללא טייס, לכאורה מישראל, כמעט שנורה. לפי הדיווח, זיהה מכ"מ טורקי מסוג "הרון" את כלי הטיס ואף הוזנק מטוס קרב לאוויר - אך כאמור, הוא לא יירט את המטוס.
חיילי צבא טורקיה, כך בעיתון, ראו תחילה במסכים "אובייקט לבן הפולט אור" ורק אז אובחן העצם כמל"ט.
מטוס הקרב מסוג F-16 שהוזנק ליירט את "העצם" עקב אחריו אולם לא ביצע ירי. בטורקיה דווח כי המל"ט המתקדם טס מעל בסיס צבאי במטרה לצלם ציוד צבאי כמו סוללות טילים שנמצאות בבסיס.
דוח נוסף הוצג בתחילת השנה שעברה
דוח מודיעין שהוצג בסוף פברואר אשתקד בפני המועצה לביטחון לאומי בטורקיה חשף, לכאורה, קשר בין ארגון ה-PKK הכורדי לבין ישראל . המסמך הוצג גם בפניו של הנשיא עבדאללה גול.
הדוח התבסס על עדויות של פעילים לשעבר בארגון הכורדי, שהעידו כי עברו הכשרה ואימונים על ידי קציני מוסד ישראליים. "ישראל וה-PKK שיתפו גם פעולה במהלך תקרית ה'מרמרה'", טען אחד מבכירי הארגון מוראט קראיאלאן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.