שוק התרופות ללא מרשם בישראל מגלגל כמיליארד שקלים בשנה - בין אם קניתם כדור לכאב ראש, משחה לכאבי שרירים או טיפול לכאבי גרון - גם אתם תרמתם לא מעט לסכום הזה.
את התרופות ללא מרשם ניתן להשיג בבתי המרקחת הפרטיים, בתי המרקחת של קופות החולים ורשתות הפארם הגדולות - כמו סופר פארם או ניו פארם. נתונים שנחשפו הערב (ה') בחדשות 2 מגלים את פערי התיווך העצומים בין המחיר שבה רשת סופר פארם קונה את התרופה - לזה שבו היא מוכרת לצרכנים.
חבילה של 16 כדורים לכאב ראש של אדוויל, לדוגמא, נמכרת לסופר פארם בכ-14 שקלים. לנו הצרכנים, לעומת זאת, היא נמכרת ב-32 שקלים. המשמעות - רווח של 129%. את תרסיס האף אוטריווין, סופר פארם קונה ב-13.84 שקלים, אבל מוכרת ב-33 שקלים - 138% רווח. אקמול טו גו שסופר פארם קונה ב- 8.36 שקלים היא מוכרת ב-19.20 - יותר מפי שניים.
ולא רק בכדורים - שפופרת גדולה של בן גיי שסופר פארם קונה ב-27.39 שקלים, היא מוכרת ב-68.60 שקלים - 150% יותר. בשפופרת הקטנה פערי התיווך קופצים: מ-14.65 שקלים ל-48.60 שקלים. גם בוולטרן (30 גרם) הפערים מטרידים - מ-15.40 שקלים ל-45 שקלים.
משרד הבריאות אמנם מפקח על התרופות ללא מרשם וקובע להן מחיר מקסימום לצרכן כולל מע"מ, אך חברות הפארם בוחרות למכור לנו את המוצרים ברוב המקרים במחיר הגבוה.
מסופר פארם נמסר בתגובה: "סופר פארם מוכרת תרופות ללא מרשם במחיר המפוקח על ידי משרד הבריאות, בדומה לרשתות האחרות ולבתי המרקחת הפרטיים".
מרשת ניו פארם נמסר בתגובה: "מחירי המכירה של ניו פארם הם בהתאם למחירי המכירה שאושרו על ידי משרד הבריאות. עדכוני מחירי התרופות שאושרו מראש מול משרד הבריאות מוזנים דרך מערכת אליה הרשת מחוברת ומתעדכנת מדי יום".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.