טיולים | פיצ'ר

5 מקומות לא שגרתיים לאכול: מסיבת תה אנגלית באמצע המדבר, פודטראק תאילנדי או נתחי בשר מהמעשנה

הפעם לא צריך לארוז סנדוויצ'ים וקופסאות שימורים • 5 מקומות מיוחדים לאכול בהם באמצע שום מקום

מסיבת התה האנגלית בשדה בוקר / צילום: נורית שריר
מסיבת התה האנגלית בשדה בוקר / צילום: נורית שריר


מסיבת התה של מריון. הכי רחוק מכרי הדשא האנגליים הירוקים, ועדיין - גם בלב המדבר אפשר לחוות מסיבת תה בריטית כהלכתה, ולהרגיש לרגע כמעט בחו"ל.

מריון קריבין, צרפתייה שנשואה לאנגלי, חיפשה בתקופת הקורונה מה להוסיף לחדרי האירוח שלהם, שהם בסגנון B&B אירופי, ועלה רעיון מסיבת התה שמשלים את האווירה, וכך עשתה. המסיבה מתקיימת בימי ראשון בין השעות 15:00-18:00 (בקיץ מאוחר יותר) ומורכבת מכל כללי הטקס בכלים נאים. בכלי קומות מרכזי מוגשים לפי הסדר מלוחים, כריכונים וסקונס, לצד קצפת, ריבה ועוגות, וכמובן שתייה חמה.

המסיבה מתקיימת בגינה, מוסיקה אנגלית מתנגנת ברקע ויש מדריך נימוסים עם הסברים וסיפורים. 70 שקל לאדם. בפסח מלא, שריינו לאחר כך.
איפה: שדה בוקר
טל': 052-7206860

עוד בסדרהלכל הכתבות

הצג עוד

טבעוני וצבעוני. הבית של ליטל אייזנברג בוורד יריחו הוא שיקוף של חייה הצבעוניים והתוססים. אחרי 21 שנים במקסיקו ועוד כמה באפריקה, היא הבינה שאירוח זה חלק ממנה. במקסיקו זכה ביתה לשם "הבית של אברהם", כי כל הזמן היה מלא אנשים, והיא החליטה להמשיך ולארח ולהאכיל גם כאן. אייזנברג מציעה צימר, אבל בעיקר אירוח טבעוני, מפגשים משולבים עם קלפים, נומרולוגיה ועוד. חוויה של טעם וצבע מלאה בשמחה.
איפה: מושב/התנחלות ורד יריחו, ליד יריחו
טל': 052-2515421

ורד יריחו אירוח טבעוני / צילום: ליטל אייזנברג
 ורד יריחו אירוח טבעוני / צילום: ליטל אייזנברג

פודטראק תאילנדי. טרנד הפודטראק תופס תאוצה ומגיח גם בערבה, עם טוויסט תאילנדי: המטבח של פריי. השפית, פריי שחר, הגיעה ארצה בעקבות האהבה. היא התחילה את המסע הקולינרי אל החך הישראלי בסדנאות בישול תאילנדי, וכשאלה זכו לביקוש היא הוסיפה את הפודטראק - מסעדה ניידת שמטיילת בין יישובי הערבה התיכונה. מה בתפריט? כל מה שישראלים אוהבים באוכל התאילנדי.
איפה: ערבה
טל': 052-3666832

המטבח של פריי / צילום: משפחת שחר
 המטבח של פריי / צילום: משפחת שחר

הבוטקה, קונספט מעושן. ליניר נשיא יש פודטראק שהוא המבורגרייה, שפעילה כבר ארבע שנים בחצר ביתו שבקדש ברנע. לאחרונה הרחיב את מנעד הטעמים כשעבר לעישון נתחי בשר במעשנה ואותם הוא מגיש בכריכים או כחלק מארוחות שף בקונספט "מעושן'", בשיתוף עם השפית קטי. בימים אלה נבנה גם מטבח בחצר, ועגלה שאיתה יצא להפיץ את בשורת העישון. עד אז הוא מציע בנוסף למשלוחים גם אירועים קטנים, ובפסח ארוחות שף בבוטקה, בתיאום מראש.
איפה: קדש ברנע
טל': 052-4771704

סלסילות פיקניק. אם כבר הגעתם לקדש ברנע, נסו גם את סלסלת הפיקניק של שירלי ארט, שעברה לכאן לפני שנה ופתחה עסק ממש חדש. זה התחיל בקטן אך גדל בהתאם לביקוש, והיום ארט מכינה גם ארוחות בוקר לצימרים ומציעה מארזי פיקניק (קלאסי/מדברי) - הכול מעשה ידיה. לפסח היא מציעה סלסלה כשרה מלאה כל טוב לזוג או למשפחה (220-350 שקל).
איפה: קדש ברנע
טל': 052-4647437

סלסלת הפיקניק של שירלי / צילום: ישראל בוגנים
 סלסלת הפיקניק של שירלי / צילום: ישראל בוגנים