מאפיית אבולעפיה בצאת פסח

מנכ"לית הג'וינט בישראל ד"ר סיגל שלח מתרגשת מהשילוב הייחודי שנוצר בין החג ליום חול במאפייה: "שילוב של הרבה סוגים שונים של אנשים שהגיעו מכל האזור" • מה ישראלי בעיני, פרויקט מיוחד

"אין בעולם עוד מקום כמו מאפיית אבולעפיה ברחוב יפת ביפו, בסיומו של חג הפסח.

עוד בסדרהלכל הכתבות

הצג עוד

"אחרי שבוע של הימנעות ממאפים, אלפי אנשים נוהרים לבייגלה החמים של אבולעפיה, לריחות ולטעמים המגוונים. כאשר שבתי לארץ אחרי הרבה שנים של חיים בארה"ב כילדה, ההגעה לאבולעפיה כל שנה ריגשה אותי, ולא רק משום הפחמימות הנהדרות - אלא בעיקר בזכות השילוב המיוחד בין חג ליום חול, בין כל כך הרבה סוגים שונים של אנשים שהגיעו למאפייה מכל האזור, בין עברית לערבית - והכול עם הרבה התלהבות ושמחה".

אבולעפיה ראשון לציון מוצאי חג הפסח / צילום: מץ 76
 אבולעפיה ראשון לציון מוצאי חג הפסח / צילום: מץ 76