בתום סערה שנמשכה שבוע וניסיון לקדם הדחה, בדירקטוריון נגה - ניהול מערכת החשמל בראשות היו"ר סמי תורג'מן לא הדיחו היום (ד') את המנכ"ל שאול גולדשטיין.
● בכיר לשעבר במשרד האנרגיה מגבה את מנכ"ל נגה: "אין מספיק כושר ייצור"
● שאלות ותשובות | בג"ץ הכריע בנושא תקציבי הישיבות: מה היקף הכספים הנוכחי, ומה צפוי עכשיו?
מחברת נגה נמסר: "הדירקטוריון קיים דיון מעמיק בעניינים מהותיים לניהול משק החשמל בהתאם לאחריותו, ושמע מהמנכ"ל וצוות ההנהלה על מצב הערכות המשק והחברה. הוסכם כי חלק מהדברים שאמר המנכ"ל וסגנון התבטאותו לא היו נכונים, ועל כך התנצל המנכ"ל.
"חברי הדירקטוריון הנחו את המנכ"ל וההנהלה להיצמד להנחיות ולהערכות של הגורמים המקצועיים והביטחוניים. הדירקטוריון ימשיך לעקוב אחר היערכות החברה ומשק החשמל לחירום, במטרה להבטיח אספקת חשמל אמינה בשגרה ובמלחמה".
בדיון הדירקטוריון השני בחברה הממשלתית תוך שלושה ימים בלבד, נטלו חלק כלל הסמנכ"לים ואגף הביטחון. לאחר שהדירקטוריון דן ביום ראשון ב"השלכות דבריו" של גולדשטיין ביום חמישי שעבר, עת המנכ"ל אמר בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), כי אין ביכולתו להבטיח כי יהיה חשמל בעת מלחמה עתידית - היום הנושא לא עלה לדיון. "אחרי 72 שעות בלי חשמל בישראל, אי-אפשר יהיה לגור כאן... אנחנו במצב לא טוב ולא מוכנים למלחמה אמיתית", אמר באותו כנס, שעורר סערה.
"הכול נמצא באינטרנט"
לדברי גולדשטיין, אנו חיים בעולם פנטזיונרי. "הצד הטוב הוא שהשקענו המון במיגון, ויש צוות משותף גם עם חברת החשמל. אם נסראללה רוצה להפיל את רשת החשמל של ישראל, הוא צריך רק להרים טלפון לאחראי על מערכת החשמל של ביירות, שנראית בדיוק כמו זו של ישראל. הוא לא צריך אפילו כטב"ם מצלם, הוא קורא למהנדס חשמל שנה שנייה ושואל אותו איפה הנקודות הכי קריטיות בישראל - הכול נמצא באינטרנט, אני לא אומר את זה כאן, אבל כל אחד שנכנס לאינטרנט מגלה זאת. ההכרה במצבנו לא חלחלה. אם המלחמה תידחה בשנה, חמש, עשר שנים - מצבנו יהיה טוב יותר".
במהרה התקיפו את גולדשטיין מנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר, משרד האנרגיה, ושר האנרגיה והתשתיות אלי כהן נזף בו - ובעקבות כך בנגה הוציאו הודעת הבהרה. זאת אף שבכירים רבים בענף האנרגיה תמכו בדבריו של גולדשטיין, ואמרו כי משק החשמל לא מוכן למלחמה ממושכת. על אף כל זאת, תורג'מן קיים ביום ראשון דיון על אודות "השלכות דבריו של גולדשטיין", כחלק מניסיון לקדם הדחה.
גורמים בענף האנרגיה ששוחחו עם גלובס בימים האחרונים סיפרו כי מערכת היחסים בין תורג'מן לבין גולדשטיין מתאפיינת כבר תקופה ארוכה בחוסר שביעות רצון הדדית. מאחורי הקלעים, מערכת היחסים בין תורג'מן לבין גולדשטיין ידעה עליות ומורדות, והשניים מעולם לא נחשבו לקרובים. אולם, המהלך של תורג'מן לכינוס ישיבת דירקטוריון דחוף ביום ראשון הייתה אירוע חריג הן בנושא והן בדחיפות של הכינוס, כשגורמים שונים בנגה גילו על כך מהתקשורת.
הדירקטוריון של חברת ניהול המערכת כולל, לצד תורג'מן, שני נציגים ממשרד האנרגיה, שני עובדי נגה ושני דח"צים. לאורך כל השבוע הסוער, תורג'מן לא הכחיש בשום שלב כי הדחתו של גולדשטיין נבחנה, ובוועידה השנתית לאנרגיה ולכלכלה טען אתמול כי "לא סותמים לאף אחד את הפה, אבל צריך לדעת איך מביעים את הדעות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.