השוק ציפה למכירה: החברה הישראלית מגייסת 25 מיליון דולר

חברת מדיוונד הישראלית הודיעה הבוקר על גיוס בהובלת מולנליק השבדית ובדיסקאונט של 19% על מחיר המניה בזמן ההודעה • הגיוס דוחה נכון לעכשיו רכישה אפשרית של החברה, אבל ההסכם אינו חוסם את האפשרות לקיומה בעתיד • מדיוונד היא האחזקה המשמעותית ביותר של כלל ביוטכנולוגיה

פרופ' ליאור רוזנברג, מייסד חברת Mediwound / צילום: איל יצהר
פרופ' ליאור רוזנברג, מייסד חברת Mediwound / צילום: איל יצהר

חברת מדיוונד הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה לטיפול בכוויות ופצעים קשי ריפוי, הודיעה היום על גיוס של 25 מיליון דולר בהובלת חברת Mölnlycke Health Care, חברה שוודית הנחשבת לאחת המובילות בעולם בתחום ריפוי הפצעים.

מתחת לרדאר: חברת ה-AI מישראל שכבר חתמה על עסקאות עם ענקיות פארמה  
לרדת 45 קילו בחצי שנה? איך נראים החיים עם הזריקה המדוברת בעולם 

בשבועיים האחרונים עלתה מניית החברה ב-40% בעקבות שמועות על מכירתה לחברת ריפוי פצעים אחרת, סולבנטום האמריקאית, ולפני פתיחת המסחר היום בוול סטריט מדיוונד נסחרת לפי שווי של 196 מיליון דולר. מניית כלל ביוטכנולוגיה  הנסחרת בתל אביב ומחזיקה ב-16% בחברה לפני הגיוס הנוכחי, יורדת כעת 3%.

סבב הגיוס, בו השתתף גם בית ההשקעות ילין לפידות, בוצע לפי מחיר של 17.2 דולר למניה, דיסקאונט של 19% על מחיר המניה הבוקר לפני ההודעה על הגיוס.

כל האופציות פתוחות 

גיוס ההון כעת רומז שרכישה של מדיוונד אינה צפויה בקרוב, אך הוא אינו חוסם את האפשרות לקיומה של עסקה כזו בעתיד. במסגרת הגיוס מולנליק לא מקבלת זכויות שיווק במוצריה של מדיוונד, ולכן הכל פתוח מבחינת חברת התרופות הישראלית.

עם זאת ההסכם שנחתם בין החברות בסבב הגיוס כולל זכויות להשתתפות בהליך רכישה עתידי. בנוסף ייערך בין החברות תהליך מסודר של למידה הדדית, הכולל מפגשים קבועים בין המנכ"לים של החברות, והסכם שיתוף פעולה מדעי בין החברות סביב ניסוי שלב III במוצר הטיפול בפצעים של מדיוונד, הסכם שנחתם כבר באוגוסט 2023.

כדי לא לסגור אופציות, ההסכם מגביל את האחזקה של מולנליק בחברה ל-9.99%, ומחייב אותה להצביע בעד עסקת רכישה עתידית גם עם חברה אחרת, אם תהיה כזו.

מולנליק מחזקת את הקשר לישראל

לדברי עופר גונן, מנכ"ל החברה: "מולנליק היא חברה המתמחה בתחום ריפוי הפצע, שמעוניינת לקחת את המטופל משלב המניעה, עם מוצרים כמו גרבי לחץ, ועד שלב הטיפול, הריפוי במידת האפשר, או איכות החיים עם הפצע. מה שחסר להם, כמו לכל חברה אחרת בתחום בעולם, הוא מוצר הטריה".

מולנליק הינה בבעלות כמעט מלאה של חברת Investor AB בבעלות משפחת וולנברג השוודית. בראיון ל"גלובס" באוקטובר 2022, ציין יו"ר החברה מרכוס וולנברג כי בכוונת הקבוצה לחזק את הקשר עם ישראל.

למדיוונד כאמור שני מוצרים, המבוססים על אותו האנזים המופק מצמח האננס, ויכול לסלק רקמה פגועה מאתר של כוויה או פצע, פעולה שנקראת "הטריית" הפצע והיום מבוצעת בדרך כלל בניתוח. המוצר שלה לתחום ריפוי הכוויות הושק בארה"ב ב-2023 בשותפות עם חברת Vericell האמריקאית, ורשם ברבעון הראשון של 2024 הכנסות של 5 מיליון דולר למדיוונד, עם צפי להכנסות של 24 מיליון דולר במהלך השנה כולה.

המוצר לטיפול בפצעים מיועד לשוק משמעותית יותר גדול, מיליארד דולר ומעלה לשוק הפצעים לעומת מספר מאות מיליוני דולרים לשוק הכוויות. המוצר צפוי להיכנס עד סוף השנה לניסוי שלב III , אשר עשוי להיות האחרון שלו לפני קבלת האישור. בשנה החארונה מניית החברה עלתה 114% על רקע תחילת השיווק של המוצר לכוויות והתקדמות בפיתוח המוצר לפצעים.

לדברי זלטקו ריהטר, מנכ"ל Mölnlycke: "מהלך זה עולה בקנה אחד עם החזון העסקי שלנו, שמטרתו להביא את קצה החדשנות לתחום הטיפול בפצעים ולספק פתרונות וחלופות לאפשרויות ההטרייה המסורתיות יותר, על מנת לשפר את התוצאות הקליניות ואת חווית המטופל. השקעה זו, לצד התחלת הניסוי הקליני שלב III של EscharEx, ממקמת את שתי החברות בעמדה טובה לשותפות עתידית מוצלחת".

האחזקה המשמעותית של כלל ביוטכנולוגיה

מדיוונד היא היום האחזקה המשמעותית ביותר של כלל ביוטכנולוגיה, לאחר שחברת תאי הגזע גמידה סל עברה הסדר חוב וחזרה להיות חברה פרטית בה מחזיקה כת"ב רק 1%, ואילו חברת eXithera, שפיתחה תרופות נוגדות קרישה, הודיעה לפני כמה שבועות על סגירתה, מהלך שבגינו רשמה כת"ב הפסד של 11 מיליון שקל. עדיין יש לכת"ב אחזקה של 5% בחברה האמריקאית Elicio, המפתחת חיסונים טיפוליים לסרטן ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 48 מיליון דולר, וכן 25% בחברת ביוקיין, לה מגיעים תמלוגים ממכירות המוצר לטיפול בסרטן המשווק על ידי חברת ביוליין הישראלית. בנוסף יש לכת"ב אחזקות בחברות מכשור רפואי, ביניהן אנדוספאן וסייט דיאגנוסטיקס. בשנים האחרונות כלל ביוטכנולוגיה לא ביצעה השקעות חדשות.