ברקשייר האת'וויי , חברת ההחזקות של וורן באפט, מכרה בשבוע שעבר, לראשונה מאז שנת 2019, כ-52.8 מיליון מניות של בנק אוף אמריקה בשווי 2.3 מיליארד דולר תוך שישה ימים. הדיווח על המכירה הרים לא מעט גבות, כשהמשקיעים מנסים להבין מה עומד מאחורי המהלך.
● האם נוצרה הזדמנות השקעה במניות הטכנולוגיה הגדולות? השוק ספקן
● היזם שהפך חברת תוכנה קטנה לחברה ממונפת עם ביטקוין בשווי 15 מיליארד דולר
השאלות שהתעוררו לגבי מכירת מניות הבנק לא מפתיעות, לאור העובדה שמדובר בהחזקה השנייה בגודלה של ברקשייר האת'וויי (41.3 מיליארד דולר), אחרי אפל (172.5 מיליארד דולר). מעבר לכך, ב-2011 רכש באפט את מניות הבנק האמריקאי, בשווי של 5 מיליארד דולר. בזמנו הוא הצהיר כי יעבור "הרבה מאוד זמן" עד שימכור אותן, והדגיש כי הוא אוהב את אופן הניהול של הבנק ואת הערכת השווי שלו.
המכירה שבוצעה בשבוע שעבר הייתה הראשונה מאז 2019, וגם בזמנו באפט מכר את מניות הבנק רק מסיבות רגולטוריות, לפני שברקשייר קיבלה אישור להחזיק ביותר מ-10% מהמניות. על פי CNBC, לאחר המכירה, ברקשייר עדיין מחזיקה ב-980.1 מיליון מניות של בנק אוף אמריקה.
הבנק, שמנוהל על ידי בריאן מויניהן מאז 2010, דיווח לפני מספר שבועות על תוצאותיו הכספיות לרבעון השני של השנה. הכנסות החברה הסתכמו בכ-25.5 מיליארד דולר - מעל התחזיות, והרווח למניה עמד על 83 סנט למניה (צפי: 80 סנט למניה). מתחילת שנת 2024, מניית הבנק עלתה בכ-22% ונסחרת במכפיל 12, גבוה מהמכפיל הממוצע בשנתיים האחרונות שעמד על 10, לפי FactSet.
מה עומד מאחורי מכירת מניות הבנק?
המשקיעים בוול סטריט שנוטים לעקוב אחר צעדיו של המשקיע האגדי בן ה-93, מנסים להבין מה עומד מאחורי מכירת המניות של בנק אוף אמריקה. על פי אתר The Motley Fool, יכולות להיות לכך מספר סיבות:
ראשית, ישנם קולות בשוק שמעריכים שבאפט מגייס כסף עבור ממשיכי דרכו בשל גילו המופלג, כאשר בחודש הבא ימלאו לו 94 שנים. בפגישת המשקיעים שערך במאי התייחס באפט לנושא וציין שהוא מרגיש בסדר, אבל ברור שהוא מקדיש מחשבה על איך ההנהלה הבאה תנהל את חברת ההחזקות שלו. בהמשך לכך, עולות ההערכות שבאפט מעוניין להשאיר ליורשיו גמישות לפני שהוא מפנה את כיסאו, על מנת לא להגביל אותם בהשקעות שביצע בעצמו. נזכיר כי גם ברבעון הראשון של השנה באפט מכר כמות נכבדת מהחזקתו באפל, אז הגדיל את יתרת המזומנים שלו ל-189 מיליארד דולר.
סיבה נוספת שיכולה להסביר את מכירת המניות המאסיבית של בנק אוף אמריקה היא החשש מעלייה במיסי החברות שממשלת ארה"ב גובה על רווחי תאגיד. שיעור מס החברות ירד ב-2017 מ-35% ל-21%, אך הפחתה זו צפויה לחזור לשיעורים הישנים שלה, אלא אם כן הקונגרס יתערב. אם מס החברות אכן יעלה, הדבר צפוי להשפיע במידה ניכרת על המס שחברת ההחזקות של באפט צפויה לשלם, כאשר בשנת 2023 באפט שילם מסים בגובה של למעלה מ-5 מיליארד דולר.
לבסוף, קיימת ההערכה בשוק כי באפט רצה להיפטר ממניות בנק אוף אמריקה בגלל החשש מפגיעה ברווחי הריבית נטו של הבנק, שכן לא מעט משקיעים הסיטו את כספם מפיקדונות הבנק לאפיקים אחרים בעלי תשואה גבוהה ואטרקטיבית יותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.