קן גריפין מכר את רוב האחזקה שלו באנבידיה. זו ההשקעה שלו במקום

קן גריפין הקטין את ההחזקה שלו באנבידיה והשקיע במקום במניית ברודקום • הסיבות האפשריות: לברודקום סל מוצרים הרבה יותר רחב, היא לא תלוייה בשוק הבינה המלאכותית בלבד וגם נסחרת במכפיל נמוך בהרבה

קן גריפין, מנכ''ל קרן סיטאדל / צילום: Reuters, House Financial Services Committee
קן גריפין, מנכ''ל קרן סיטאדל / צילום: Reuters, House Financial Services Committee

הנסיקה הפנומלית של אנבידיה  העשירה את הונם את אלה שרכשו את מנייתה מוקדם ובפרט את המיליארדרים שבהם, ביניהם קן גריפין, המנכ"ל של סיטאדל. גריפין רכש את מניית אנבידיה ב-2013 וצבר, דרך הקרן שלו 3 מיליון מניות מענקית הבינה המלאכותית.

הכוכבת הלוהטת של וול סטריט עם שיא שמעולם לא נראה קודם לכן 
שאלת השבוע | צניחה, קאמבק ושוב נפילה: לאן הולכת מניית טסלה

רק שמזה כמה חודשים גריפין כבר לא רוכש את המניה. למעשה ברבעון הראשון השנה, הוא הקטין את ההחזקה שלו בחברה ב-68% ונותר עם 1.1 מיליון מניות בלבד (ששוות כ-128.7 מיליון דולר, לפי שער הנעילה אתמול). בה בעת, העלה גריפין את החזקות בחברת AI אחרת בלא פחות מ-500%.

הרקורד של סיטאדל

למשקיעים יש סיבה טובה לעקוב אחרי המסע של גריפין בשוק המניות. מאז שהושקעה בשנת 1990, גריפין בנה קרן שמנהלת 63 מיליארד דולר כיום ואף הוכרה כזו שהשיאה את התשואה הגבוהה ביותר מבין קרנות הגידור אי פעם. לכן כאשר גריפין מהמר על מניה, שווה למשקיעים לרשום את זה לעצמם. 

בצעד האחרון של המיליארדר, הוא העלה את החזקתו בברודקום  ב-500% לכ-295 אלף מניות (ששוות כ-47 מיליון דולר, לפי שער הנעילה אתמול), סימן ברור לביטחון שלו בחברה. גריפין כבר יכולה להיות מרוצה, לאחר שזו עלתה ב-35% מתחילת השנה.

לא ידועה לגמרי הסיבה בגינה החליט גריפין להגדיל את ההחזקה שלו בברודקום ועוד בגידול של 3 ספרות, אבל ישנן מספר עדויות לכך שבברודקום עשויה להפוך ל"מנצחת AI" במורד הדרך. ברבעון האחרון, ההכנסות של יצרנית השבבים משבבי AI ושבבי תקשורת צמחו ב-280% ליותר מ-3.1 מיליארד דולר. הביקוש ממרכזי נתונים גדולים הוא שגרם לצמיחה, לפי החברה.

מנוע הצמיחה החדש של ברודקום

בד בבד עם צמיחת מרכזי הנתונים, ברודקום רואה יותר ויותר צמיחה שתבוא מעסקי התקשורת. החברה הכפילה את מספר מתגי התקשורת שמכרה ברבעון והיא מפתחת עתה את הדור הבא שיהווה מנוע צמיחה חדש. בברודקום הביעו אופטימיות לגבי התחום הזה, ובהנתן הצמיחה החזוייה בתחום ה-AI, למשקיעים יש סיבות טובות לבטוח בעתיד החברה. היום שוק ה-AI נאמד ב-200 מיליארד דולר בשנה והוא צפוי להגיע עד לטריליון דולר בתוך עשור. יש לזכור שכעת 99% מתעבורת הרשת עוברת דרך הטכנולוגיה של ברודקום, ולכן החברה ממוצבת להינות גם מ"בום" הבינה המלאכותית.

מעבר לכך, ברודקום מחפשת גם לצמוח דרך רכישת חברת התוכנה VMware. למעשה החברה צופה שהרכישה תגדיל את ההכנסות השנתיות שלה ב-42% ל-51 מיליארד דולר.

האם זה הזמן לשכוח מאנבידיה ולעבור לברודקום?

חשוב לציין שאפשר לתאר את השתיים הן כיריבות והן כשותפות כי שתיהן מייצרות שבבים, אבל בעוד אנבידיה מתמקדת יותר בשבבים למרכזי נתונים ומוצרים ושירותים נלווים נוספים, העסקים של ברודקום מגוונים בהרבה. החברה מייצרת אלפי מוצרים שלאו דווקא מיועדים למרכזי נתונים אלא גם לקישוריות ביתית, סמרטפונים וטלקומוניקציה באופן כללי. לכן, בעוד שברודקום צומחת תודות לבינה המלאכותית, היא לא תלוייה בשוק הזה כמו שאנבידיה תלוייה בו, מה שהופך את ברודקום לבטוחה יותר לאורך זמן.

ועדיין יש לזכור שגריפין לא חיסל את החזקתו באנבידיה, יש לו עדיין כמות נכבדה של מניות בה, ולכן המילארדר לא איבד את אמונו באנבידיה והוא ממשיך להאמין בה.

כל זה אומר שיש סיבות להיות אופטימי לגבי שתי המניות. למרות זאת, דבר אחד תומך ברעיון שיש לשכוח את אנבידיה ולעקוב אחרי גריפין אל ברודקום, והדבר הזה הוא הערכת השווי - ברודקום נסחרת במכפיל של 31 על הרווח העתידי המשוער בעוד אנבידיה במכפיל של 41.