חברת התקשורת בזק אוהבת להתייחס לעצמה כאל "אי של יציבות" במשק, בוודאי בעת מלחמה, אבל לפחות בתחום אחד היא לא ממש מספקת את הסחורה: מניית החברה מציגה ביצועי חסר משמעותיים כשמאז השיא האחרון בנובמבר 2022 היא איבדה קרוב ל-30% מערכה (ירידה של 12% מתחילת השנה) ומשקפת לבזק שווי של כ-11.7 מיליארד שקל.
● בבנק דיסקונט ממליצים במפתיע: זה הזמן להגדיל את החשיפה למניות
● צבי סטפק: "תהיה תנודתיות בשווקים, צריך עצבי ברזל"
דוחות הקבוצה לרבעון השני מלמדים כי הכנסות בזק ירדו בכמעט 5% לעומת הרבעון המקביל, והסתכמו ב-2.2 מיליארד שקל. גם הכנסות הליבה שאותן החלה החברה להציג ברבעון הקודם (שכוללות את רוב פעילות החברות הבנות פלאפון ובזק בינלאומי) ירדו בכמעט 1% והסתכמו ב-1.94 מיליארד שקל. ה-EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים פחת והפחתות) ירד ב-7% והסתכם ב-907 מיליון שקל והרווח הנקי הרבעוני קטן ב-16% והסתכם ב-287 מיליון שקל. מניית החברה הגיבה בירידה של כ-2%.
יו"ר בזק, תומר ראב"ד, מסביר כי החולשה היחסית בתוצאות נובעת מ"שתי השפעות. הראשונה היא השלב השלישי ברפורמת הפחתת התעריפים בטלפון הקווי. לא מדובר בהפתעה וזה משפיע על ההשוואה בין הרבעונים בפער של 40 מיליון שקל". לדבריו "דוחות הרבעון השלישי כבר יהיו נקיים מכך".
"השנייה, והיא תמשיך ללוות אותנו, היא שאנחנו לא מחייבים באופן וולנטרי ללקוחות מפונים מצפון ובדרום הארץ בעקבות המלחמה. כשנכנסו לשנה הזו רובנו לא צפינו שהמלחמה תימשך לאורך כל השנה, אך כרגע זה המצב". בזק גם נפגעה בעקבות המלחמה מהירידה בתיירות, כך שהיא קיבלה פחות 30 מיליון שקל בדמי הנדידה (הקישוריות).
מנגד, בבזק מציינים כי "ממשיכים לראות את מנועי הצמיחה והאסטרטגיה שלנו ממשיכים לבוא לידי ביטוי, גם בחיבור של 2.3 מיליון בתי אב לסיבים האופטיים וגם במעבר לדור החמישי בפלאפון".
מניה זולה אבל בינתיים ממשיכה לרדת
בזק נמצאת בשליטה של החברה הבורסאית בי קומיניקיישנס (27.3%) המוחזקת ע"י קרן ההשקעות האמריקאית סרצ'לייט ואיש העסקים הישראלי דוד פורר. לפי האנליסטים המסקרים אותה בזק נחשבת למניה זולה יחסית, ולפחות 5 מהם ממליצים לקנות אותה, חלקם מעריכים שהיא עשויה לזנק גם ב-50%. בזק מחלקת 70% מהרווח הנקי שלה כדיבידנד ומתחילת השנה היא משלימה חלוקת 400 מיליון שקל לבעלי המניות.
"החברה מספקת תשואת דיבידנד גבוהה של 7% ותשואת תזרים דו ספרתית נמוכה לשנת 2026. מדובר במניה בתמחור זול ואין פה יותר מדי מקום לטעויות" קובע לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר בבית השקעות אי.בי.אי. "הירידות הן בעיקר בגלל יציאת המשקיעים הזרים מהמניה".
סבינה לוי, מנהלת מחלקת המחקר בלידר שוקי הון, מסכימה ומוסיפה ש"זו מניה שה'דאונסייד' בה נמוך. היא עוגן השקעה דפנסיבי, מספקת תשואת דיבידנד נאה ופעילותה מתאפיינת בחשיפה נמוכה יחסית להשלכות המלחמה. החברה צפויה לחזור למסלול צמיחה בשנים הקרובות וקיים פוטנציאל שכשהמלחמה תסתיים והמציאות הפוליטית תתבהר נראה את המשקיעים הזרים חוזרים להשקיע בבזק, מה שיתן 'בוסט' למניה".
לדברי לוי, "תוצאות הרבעון של בזק דומות להערכות שלנו. לא היה אלמנט של הפתעה - לא לטובה אבל גם לא לרעה. התוצאות כללו אומנם מספר נתונים מעורבים, בעיקר בתחום הקווי, מה שיכול להסביר את החולשה במניה. לדעתנו, לא מדובר בנתונים שיכולים להעיד, בשלב זה, על שינוי במגמה ארוכת הטווח".
לובלין מאי.בי.אי מזהה נקודת חולשה נוספת בדוחות החברה: "המשקיעים קצת נלחצו מכך שהחברה מאבדת נתח שוק בתחום הקווי ויש ירידה במספר מנויי האינטרנט. מאז שנת 2022 יש צמיחה בתחום וכעת יש תחושה שהקטר הזה מתחיל טיפה לבלום מאחר שבזק מאבדת יותר לקוחות בתחום הנחושת ממה שהיא מצליה לגייס בסיבים האופטיים".
ברבעון השני בזק איבדה 40 אלף לקוחות בתשתית הנחושת, הישנה יותר, וגייסה רק 35 אלף לקוחות לסיבים האופטיים. מדובר במגמה שהחלה ברבעון הקודם והשאלה כמה היא תימשך והאם בזק תצליח לעצור אותה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.