תורה, חקלאות ואהבת הארץ מרכיבים את מולקולות האוויר שנושמים תושבי המועצה האזורית נחל שורק, מועצה קטנה שכדי לחצותה מקצה לקצה לא נדרשות יותר מעשר דקות. בבועה הזעירה והפסטורלית, שתושביה דתיים וחרדים, התרחשה בשנים האחרונות מהפכה וצצו בה עשרות משאיות אוכל, מסעדות ובתי קפה. בימים אלה מתקיים כאן פסטיבל אוכל, החוגג את הקולינריה המקומית ומציע מפגש עם נשות ואנשי האזור, שפותחים את ליבם לאירוח מקרב לבבות.
● המעדנייה הנסתרת על כביש החוף שתמצאו בה פרעצלים ממולאים ויין משובח
● במושב קטן בדרום מסתתרת אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל
10:00 | משהו לשתות: קפוצ'ינו בסביבתו הטבעית
גני טל הוא מושב חקלאי דתי שהוקם כקילומטר מצפון לח'אן יונס, ולאחר שפונה במסגרת תוכנית ההתנתקות הוקם מחדש תחת שמו המקורי. אנחנו פוסעות בעקבות שלט המורה על חוות הקפה "מטעים", מתיישבות במרפסת הצופה אל מטעי הקפה והפירות האדומים הנחשקים, לוגמות את אחת מכוסות הקפה המשובחות שבאו אל פינו ומקשיבות ליזמית-חקלאית, החלוצה דקלה פוקס שהקימה את אחד ממיזמי הקולינריה החקלאית המרתקים של העשור האחרון. בין כוס קפה אחת לשנייה, אנחנו נוגסות במאפה פיסטוק, טועמות כריך החופן אבוקדו, שנקטף ממטעי המשפחה, ומסיירות בין מטעי הקפה, כמו היינו לכל הפחות בחווה בברזיל.
קפה בחוות מטעים / צילום: כרמית פלדהיים
חוות מטעים, גני טל
12:00 | משהו לאכול: פיצה בינות עצי זית
אנחנו מתקשות להתנתק מהחוויה ורוכשות דבש, אבוקדו וקפה, כולם מתוצרת החווה. כמה דקות משם, אנו מגיעות למטע זיתים, שעל עציו כבר מבשילים פירות בסגול-ירוק, ותחת עלוות העצים המכסיפה, פזורים שולחנות פיקניק, ערסלים ופינות ישיבה. בקצה המתחם כבונוס, ניתן לבקר באתר הארכיאולוגי גת גדעון, קולינריה והיסטוריה בכרטיס אחד.
יזמי ובעלי העגלה, דוד שיימס ורון זינר, הקימו אותה לפני כשנתיים כשזיהו צורך למקום בילוי קולינרי לתושבי הסביבה. "רוחמה", על שם אימו של דוד, סיפקה לתושבי האזור מקום מפגש נעים וטעים, ובימי חמישי בערב דולקות הנורות הצבעוניות, העגלה מפיקה פיצות טעימות, סלטים ושאר מנעמים והאווירה נעימה. אנחנו טעמנו פיצה לבנה שקצוותיה פריכים וסלט עגבניות שרי טרי שנחתך במקום.
רוחמה
13:00 | משהו לקנות: שייק ממורינגה מכונפת
את חווה ומוטי סנדר, אף הם חקלאים ממפוני גוש קטיף, אנחנו פוגשות במרכז המבקרים של "יערות המורינגה", אותם הם הקימו בגיל השלישי ובמו ידיהם. "אנחנו חקלאים יותר מ־40 שנה, גידלנו ירקות, פרחים וצמחי בית", הוא מספר בעוד חווה מוזגת לנו שייק ירקרק צונן בו טמנה כפית מאבקת המורינגה, שסגולותיה מבטיחות שלל יתרונות בריאותיים ובראשם שיפור המערכת החיסונית.
שייק צונן ביערות המורינגה / צילום: קרן חמיאל
"לפני כמה שנים הגיע אלינו בחור עם זרעי מורינגה. לאחר שקיבלנו את ברכת מכון וולקני, זרענו את הזרעים ובהמשך קצרנו, ייבשנו וייצרנו מהצמח חליטות ואבקות", מספר מוטי. אפשר להזמין במקום סיור, לרכוש ממגוון מוצרי הקוסמטיקה, החליטות והתוספים וללגום שייק מורינגה בפודטראק שבמתחם.
יערות המורינגה
14:00 | משהו לנגב: חומוס גרגרים ופיתות בטעם ענן
במגרש חנייה סתמי למראה, התקבצו להם כמה וכמה משאיות אוכל המעניקות לחיילים ולחיילות העוצרים במקום, אתנחתא קלילה ומקום למלא בו את הבטן בדרכם דרומה. "ב-7 באוקטובר התמלא המגרש בכלי רכב צבאיים ותושבי האזור הביאו לכאן את האוכל והכיבוד שהוכנו לחגיגות שמחת תורה", מספרת לנו אחת מתושבות האזור.
אנחנו מתיישבות בזולה של חומוס טוויטו, המגיש חומוס טעים במיוחד עשוי באהבה. אבל גולת הכותרת היא דווקא הפיתה השמנמנה, אוורירית ורכה כנוצה, ששמועות עיקשות מספרות אודות קשישה תימנייה מסתורית האופה אותן במו ידיה במפעל קטן, שאת שמו לא הצלחנו לחלץ מנחל טוויטו, בעל החומוסייה.
חומוס טוויטו
15:00 | משהו לעשות: פרלינים ומוסיקה
את טובה דויטש, חרדית מהמושב בית חלקיה ואימא גאה ל-12 ילדים, אנחנו פוגשות בחלל הקטן המדיף ניחוחות נעימים של שוקולד, נוגט וריבת חלב. דויטש, מורה למוסיקה שחישבה מסלול מחדש בקורונה, התאהבה בחומר הגלם המתוק, הפכה לשוקלטיירית מוסמכת, וכיום מעבירה סדנאות משמחות לעשיית שוקולד ופרלינים בסטודיו הקטן שביד בנימין.
דויטש מפצירה בנו לטעום מפרלין שממנו ניגר מפל קטן של קרמל מלוח, עוד אחד ממולא בריבת חלב מנחם ולקינוח אחד ירקרק במילוי גנאש פיסטוק. לשאלתנו איך מבשלים ל-12 ילדים ועוד גדוד נכדות ונכדים שיהיו בריאים, אנחנו נענות בחיוך - "באהבה גדולה, כמו זאת שאני מטמינה בשוקולד".
Harmony - סדנאות שוקולד
+ שבוע האוכל של נחל שורק - 25-18 באוגוסט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.