ההפרשות שביצע בנק לאומי בגין ירידת הערך של מניות בנק וואלי האמריקאי, שחקו את הרווח הנקי שלו ברבעון השני ב-8% וזה הסתכם ב-2.3 מיליארד שקל. הבנק הודיע בחודש שעבר כי יבצע הפרשה, בשל ירידה במניות הבנק האמריקאי בו הוא מחזיק בכ-14%, וזו אכן הסתכמה בכ-600 מיליון שקל. בנטרול אותה הפרשה היתה התשואה על ההון של הבנק בשיעור גבוה של 20.2%.
● רכש מניות וחלוקת רווחים: בנק הפועלים הרוויח 2.2 מיליארד שקל ברבעון השני
● הורדת דירוג האשראי: לא גזירת גורל, אלא תוצאה של היעדר מדיניות כלכלית
ביחס לרבעון הראשון אז עמד הרווח הנקי על 2.8 מיליארד שקל, נפל הרווח בשיעור חד של 18%, כאמור בשל ההפרשות בגין ואלי.
בנק לאומי הודיע כי יחלק דיבידנד של 681 מיליון שקל במזומן, ובנוסף יבצע רכש עצמי של מניותיו בסכום של 227 מיליון שקל. הדיבידנד והרכישה העצמית מסתכמים בשיעור של 40% מהרווח הנקי לרבעון שהסתיים.
בשורת ההכנסות מריבית (נטו) רשם הבנק הכנסה של 4.38 מיליארד שקל המגלמת עלייה של 2.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. בסעיף הוצאות בגין הפסדי אשראי, הצליח הבנק לרשום הכנסה (בדומה לבנק הפועלים שדיווח הבוקר) של 18 מיליון שקל, בעוד שבעת המקבילה רשם הוצאה של 318 מיליון שקל. ההכנסה נובעת מ"ריקברי", כלומר יכולת הבנק לגבות חובות שבעבר ביצע מחיקה בגינם.
ככלל ההוצאות בגין הפסדי אשראי ברבעון השני שחלף משקפות בפועל הכנסה (ולא הוצאה) בשיעור של כ-0.02% מהיתרה הממוצעת של האשראי לציבור. זאת לעומת הוצאה בשיעור של 0.31% ברבעון המקביל אשתקד. בבנק מסרו כי אותן הכנסות כאמור בסעיף הפסדי האשראי נבעו בעיקר מגבייה ומירידה בשיעורי החובות הבעייתיים, שקוזזו בחלקם מהפרשה ייעודית נוספת בגין חוסר הוודאות בשל המלחמה.
בסעיף האשראי שהעמיד הבנק לציבור (נטו) הוא הסתכם ב-433.8 מיליארד שקל, עלייה של 5.9% בתוך שנה. פקדונות הציבור זינקו ב-8.8% והסתכמו ב-581 מיליארד שקל. בבנק ציינו כי הפקדונות של הלקוחות הפרטיים עלו ב-4.7%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.