"צפוי גידול משמעותי בהכנסות": המלצה על אלביט בפרמיה של 22%

אנליסט מיטב מציין שהחברה הביטחונית נמצאת בתהליך של דגש על שיפור הרווחיות • עם זאת לדבריו, תזרים המזומנים תנודתי, ולקוחותיה לא משלמים בצורה סדירה - בעיקר משרד הביטחון

מערכת משגרי הרקטות של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות
מערכת משגרי הרקטות של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

המלחמה בישראל, מלחמת רוסיה-אוקראינה והמתיחות במזרח אסיה יביאו את צבר ההזמנות של אלביט מערכות  לרמות גבוהות שלא ראתה בעבר, אך האתגר העיקרי שלה הוא לייצר מרווח תפעולי דו-ספרתי, בדומה לחברות ביטחוניות אחרות בעולם, כך סבור האנליסט אלעד קראוס ממיטב ברוקראז'.

במיטב  החלו לסקר את מניית אלביט בהמלצת "תשואת יתר" ובמחיר יעד של 900 שקל, פרמיה של 21.5% על מחיר המניה בבורסה. האנליסט מציין שאלביט נמצאת באמצע תהליך במסגרתו היא שמה דגש על שיפור הרווחיות, לאחר שנים עם מרווחים נמוכים יחסית. לפי יעדי אלביט, היא רוצה להגיע למכירות של 7 מיליארד דולר ורווח תפעולי של 10% ב-2026, כשבמיטב מעריכים שאת יעד המכירות היא תשיג ב-2025.

שלושה תרחישים אפשריים: איך יגיב השוק לעסקה ומה יקרה אם ישראל תיגרר למלחמה אזורית?
הפוטנציאל בשוק המניות בת"א והסיכון של וול סטריט: "מי שלא נלחץ עשה נכון"

לדברי קראוס, "יש עליית מדרגה פרמננטית בתקציבי הביטחון, והצבר של אלביט גדל יותר מתקציבי הביטחון". צבר ההזמנות בסוף הרבעון השני היה 21.1 מיליארד דולר, גידול של 31% מהרבעון המקביל.

קראוס מוסיף שאלביט נהנית ממאזן חזק שמאפשר השקעות משמעותיות ומימון הון חוזר. עם זאת לדבריו, תזרים המזומנים תנודתי, ולקוחותיה לא משלמים בצורה סדירה - בעיקר משרד הביטחון. "יש לכך השפעה על עלייה בהוצאות המימון ומכאן על הרווח הנקי", הוא מוסיף. להערכתו, אלביט לא תגדיל את הדיבידנד עם העלייה הצפויה בתוצאות, בשל השקעות CAPEX והורדת חוב.

"אלביט נמצאת כיום בשינוי משמעותי, עם גידול גבוה בצבר ובעקבותיו צפוי גידול משמעותי בהכנסות", מציין קראוס. להערכתו מקור עוצמה של אלביט הוא פיזור ההכנסות ואי-תלות בטריטוריה או סגמנט מסוים.

אלביט, בניהולו של בצלאל (בוצי) מכליס, נסחרת בנאסד"ק ות"א בשווי 9 מיליארד דולר אחרי ירידה של כ-6% במניה מתחילת השנה.