חברת האשראי מימון ישיר , המעמידה הלוואות לרכישת רכבים ופועלת גם בתחום המשכנתאות, הציגה שחיקה בהכנסות וברווח הנקי, לצד הרעה ביחס לרבעון הקודם בשיעור הפסדי האשראי שלה - אך שיפור ביחס לרבעון המקביל.
● ניתוח | למה רמי לוי נשאר מחוץ לחגיגת הרווחים בענף המזון
● ניתוח | חצי מיליון שקל בשנה: הדוחות שחשפו את הזינוק במחירי הדירות
החברה המנוהלת מתחילת השנה על ידי ערן גולן, שהחליף את המנכ"ל הותיק שהיה בין מייסדיה - ערן וולף, רשמה עליה בהכנסות מריבית והצמדה הודות לעליית האינפלציה, אך שווי התיק נשחק בשל הרעה בתנאי המאקרו, מאותן סיבות.
בסיכום הרבעון השני הסתכמו הכנסות מימון ישיר מפעילות מימון (נטו) בסכום של 221 מיליון שקל, שחיקה של 14.5% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. למרות עליה בהכנסות מריבית מתיק האשראי, בשל הצמדה למדד המחירים לצרכן, רשמה החברה שחיקה בשל שיערוך תיק ההלוואות שלה. מהלך שיצר לה הכנסת חשבונאית של 38 מיליון שקל, שהינה כמחצית ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. השיערוך הנמוך יותר נבע מהרעה בתנאי המאקרו שהובילה לקיטון בשווי התיק.
בסעיף ההוצאות להפסדי אשראי, רשמה החברה הוצאות בשיעור של 3.17%, הרעה ביחס לרבעון הקודם (3%) אך שיפור מול הפרשה חדה של 4.55% ברבעון המקביל אשתקד, אז בוצעה הפרשה כללית. ההפרשה אז בוצעה לאור עלייה חדה שהיתה אז בכשל החזרי אשראי במגזר הלוואות סולו. מדובר ברבעון בשיפור גם ביחס להפרשה להפסדי אשראי ברבעון האחרון שבו פרצה מלחמת חרבות ברזל, והיתה בגובה של 4.22%. בשורה התחתונה, בעיקר בשל הקיטון בהכנסות מפעילות מימון, נשחק הרווח הנקי ב-27% ל-25.9 מיליון שקל ברבעון השני. במחצית ירד הרווח הנקי ב-14% ל-71.5 מיליון שקל.
היעד: השגת נתח של כ-3% משוק המשכנתאות
המשקיעים לא אהבו את התוצאות והם שולחים את מניית החברה לנפילה חדה של מעל ל-10%, אך היא עדיין עלתה ב-35% מתחילת השנה וב-26% בשנה החולפת. שווי השוק של החברה נאמד ב-1.67 מיליארד שקל. המניה כיום נמוכה בכשליש מהשיא שלה שנרשם באוגוסט 2022, בשנת השיא של ביצועי ענף הרכב בארץ, שממנו היא עדיין מושפעת למדי.
ערן גולן, מנכ"ל מימון ישיר, מסר עם פרסום התוצאות כי החברה רשמה במחצית הראשונה "צמיחה ביתרת תיק ההלוואות המנוהל על ידי החברה שהגיע לכ-15 מיליארד שקל, תוך המשך טיוב התיק והתאמת תיאבון הסיכון לתנאי המאקרו המורכבים, שנובעים מחוסר הוודאות עקב מלחמת חרבות ברזל והריבית הגבוהה, המשפיעה על ההכנסה הפנויה של משקי הבית. בהתאם לכך, הקשחנו את תנאי הזכאות להלוואות ושמרנו על שיעור כשל משוקלל של כ-3%".
גולן ציין כי מנוע הצמיחה המרכזי של מימון ישיר "ממשיך להיות תיק המשכנתאות, אשר צמח ברבעון השני להיקף של 1.6 מיליארד שקל והניב רווח נקי של 7.5 מיליון שקל. באחרונה השלימה חברת המשכנתאות שלנו הנפקה ראשונה של אג"ח בהיקף של 300 מיליון שקל, ואנו מאמינים כי גיוון מקורות המימון והרחבתם, יתמכו בהמשך צמיחתו של תחום זה. בכוונתנו להמשיך ביישום נחוש ומלא של אסטרטגיית החדירה והצמיחה שלנו לשוק המשכנתאות, במטרה להתקדם לעבר היעד של השגת נתח של כ-3% משוק המשכנתאות החדשות בישראל בתוך חמש שנים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.