הישראלית שטסה ב-130% בעקבות הדוחות הכספיים

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • סטרטסיס נפלה בכ-11% תוך יומיים בעקבות פרסום הדוחות • האב קיבלה אזהרה מנאסד"ק שאינה עומדת בתנאי המסחר • וחברת האנרגיה המתחדשת ברנמילר צמצמה את ההפסד שלה וטסה ב-130%

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שני ימי המסחר האחרונים של השבוע התנהלו בוול סטריט במגמה חיובית, ובמצטבר המדדים המובילים עלו סביב 1% בימים חמישי ושישי. מספר מניות ישראליות בלטו במסחר:

וורן באפט חוגג 94, ואלה עצות ההשקעה הבולטות שלו 
בית המשפט בברזיל הורה לחסום את השימוש בטוויטר במדינה 

סטרטסיס הורידה תחזיות ונפלה

מניית סטרטסיס  נחלשה בימים חמישי ושישי ב-10.5% במצטבר, לאחר פרסום דוחות הרבעון השני של השנה. החברה בניהולו של ד"ר יואב זייף מייצרת מדפסות תלת ממד ונסחרת בנאסד"ק בשווי של 489 מיליון דולר אחרי שמנייתה איבדה כ-52% מערכה מתחילת השנה.

עם פרסום הדוחות ביום חמישי סטרטסיס הפחיתה את התחזית השנתית שלה והיא צופה הכנסות של 570-580 מיליון דולר, הפחתה של כ-10% מהתחזית הקודמת. באמצע טווח התחזית מדובר על ירידה של כ-8% בהכנסות לעומת 2023.

במקביל סטרטסיס צופה רווחיות תפעולית Non-GAAP של 0.5%-1%, לעומת תחזית קודמת ל-2.5%-3.5%, והפסד נקי לפי כללי GAAP של 91-106 מיליון דולר, לעומת 72-88 מיליון דולר בתחזית הקודמת, כשההפסד יכלול הוצאות חד-פעמיות.

ברבעון השני ההכנסות עמדו על 138 מיליון דולר, ירידה של 13.6% לעומת הרבעון המקביל. ההפסד הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) היה 25.7 מיליון דולר, צמצום של 33.3% לעומת הרבעון המקביל, וההפסד הנקי Non-GAAP היה 3 מיליון דולר. ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) היה חיובי בסך 2.3 מיליון דולר, ירידה מ-10.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. תזרים המזומנים החופשי היה שלילי בגובה 5.4 מיליון דולר.

סטרטסיס מעדכנת שהשלימה את התהליך האסטרטגי שביצעה והודיעה על שינוי המבנה הארגוני, במטרה לחסוך 40 מיליון דולר בשנה ולהגיע לשולי EBITDA של 8% ברמת ההכנסות הנוכחית. נזכיר שהחברה הודיעה על תהליך אסטרטגי לאחר שבעלי המניות שלה התנגדו למיזוג בעסקת מניות עם חברת דסקטופ מטאל לפני כשנה. סטרטסיס קידמה את העסקה כשבמקביל הייתה בעצמה מוקד להתעניינות מצד ננו דיימנשן שניסתה להשתלט עליה, ומצד 3D System מארה"ב שהצעה לרכוש אותה - שני ניסיונות שסטרטסיס הדפה. ההצעות עמדו על שווי שהגיע עד 1.7 מיליארד דולר, יותר מפי 3 מהשווי הנוכחי.

האב קיבלה אזהרה שאינה עומדת בתנאי המסחר

חברת אבטחת הסייבר האב סייבר סקיוריטי  לא עומדת בתנאי הסף להמשך מסחר בנאסד"ק. החברה דיווחה ביום חמישי על קבלת מכתב אזהרה מהנהלת הבורסה לפיו היא לא עונה על דרישות בהתאם לסעיף בכללי הבורסה הנוגע לסך הנכסים/ סך ההכנסות. עמידה בתנאי המשך מסחר דורשת מהחברה שהיקף הנכסים שלה וכן סך ההכנסות שלה יהיו לפחות 50 מיליון דולר בשנת הכספים האחרונה או בשנתיים מתוך השלוש האחרונות.

בהתאם לכללים יש לחברה 45 ימים (עד ה-7 באוקטובר הקרוב) להגיש להנהלת נאסד"ק תוכנית לעמידה בכללי הרישום. אם התוכנית תתקבל האב תוכל לקבל ארכה בת 180 יום (עד 19 בפברואר 2025) לעמוד בכללים, ואם לא, היא תקבל הודעה על מחיקת מניותיה ממסחר, ותוכל לבקש שימוע שיעכב זאת. בחברה מציינים שהם בוחנים את האפשרויות לעמוד בכללי המסחר.

האב סקיוריטי, בניהולו של נח הרשקוביץ, פרסמה רק לאחרונה את דוחות 2023 בהם רשמה הכנסות של 42.6 מיליון דולר, הפסד מפעולות נמשכות של 84.6 מיליון דולר ו-EBITDA שלילי בגובה 12.2 מיליון דולר. החברה הגיעה לנאסד"ק במיזוג ל-SPAC בשנה שעברה, לפי שווי של 1.28 מיליארד דולר. לאחר טלטלות, שערורייה חשבונאית ושינויי הנהלה, היא נסחרת היום בשווי של 15.5 מיליון דולר בלבד.

ברנמילר זינקה אחרי הדוחות

מניית ברנמילר  זינקה ביום שישי ב-130%, ובמהלך יום המסחר אף בשיעור גבוה יותר שהתמתן בהמשך, וזאת לאחר שחברת האנרגיה המתחדשת פרסמה דוחות כספיים. גם אחרי הזינוק, שווי השוק של החברה אינו גבוה ועמד על כ-9.2 מיליון דולר. החברה נרשמה למסחר בנאסד"ק במאי 2022, כשבמקביל מנייתה נסחרה אז גם בבורסה בת"א (שממנה היא נמחקה בהמשך), וכששווי השוק שלה עמד על 230 מיליון שקל, כלומר קרוב ל-70 מיליון דולר בשער החליפין אז. ברנמילר מספקת פתרונות טכנולוגיים לאחסון אנרגיה תרמית.

מנכ"ל החברה הוא היזם אבי ברנמילר. החברה דיווחה על צמצום ההפסד מ-5.3 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2023 ל-1.6 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2024, שבה לא נרשמו הכנסות. לדברי המנכ"ל ברנמילר, לחברה יש פייפליין פרויקטים שמגיע פוטנציאלית ל-500 מיליון דולר, וכולל למשל מגעים עם חברות גדולות מ-Fortune 500.