"אני לא חושב שהרבה מדינות היו מצליחות לעמוד בשנה כמו שאנחנו חווים אותה. המשק הישראלי עומד בצורה מעוררת כבוד, וגביית המסים היא כרגע 24 מיליארד שקל יותר מהיעד המקורי שקבעו ל-2024", כך אמר היום (ב') מנהל רשות המסים, עו"ד שי אהרונוביץ', בכנס פסגת ההתחדשות העירונית של מרכז הנדל"ן ולוח מדלן, שנפתח הבוקר בת"א.
● כך מבקש האוצר לחייב חברות לשחרר "רווחים כלואים"
● בלעדי | כך יאלץ משרד האוצר חברות לחלק דיבידנדים ולשלם מס
אהרונוביץ' התייחס לתקציב המדינה לשנת 2025 שמתעכב בינתיים וציין כי "התקציב הכרחי. לפני כחודשים פרסנו את התוכניות בפני שר האוצר, והדברים מתחילים להתגלגל. כמו ששר האוצר הבטיח, בחודש הקרוב נעבוד על התקציב, מתוך מטרה שבחודש אוקטובר הממשלה תאשר את התקציב, ובנובמבר נביא את התקציב לקריאה ראשונה. זה לא יהיה תקציב קל, תקציב לא פשוט שיצטרך לכנס הכנסות פרמננטיות של בין 30-40 מיליארד".
באשר להצעה להטיל "מס רכוש" במסגרת הגזרות בתקציב הבא, אמר מנהל רשות המסים כי "המלחמה עולה בהוצאה חד-פעמית של כ-200 מיליארד שקל. מדינת ישראל מבחינה ביטחונית לא הייתה מספיק מוכנה, אז צריך להגדיל את הוצאות הביטחון באופן פרמננטי. גם אותנו כהנהלת האוצר וגם את הבנקים וחברות הדירוג העולמיות וגם רוכשי האג"ח פחות מעניין החד-פעמי, מעניין יהיה לראות מה יהיה פה ב-2027-2025. מס רכוש קשור לצעדים פרמננטיים. עוד אין החלטה להחזיר את מס רכוש. מה שיש זאת החלטה להקים ועדה. הועדה יושבת ותפרסם את ההמלצות שלה האם להחזיר את מס רכוש, אבל זה לא יקרה בקרוב".
הדוח על הרווחים הכלואים "יעורר גלים"
אהרונוביץ' התייחס גם להמלצות האוצר לטיפול בערימות המזומנים שנצברו בחברות הארנק שהתפרסמו היום (ב'), אשר מטילות מס גבוה יותר על בעלי חברות ארנק שלא משחררים רווחים כלואים בתנאים מסוימים. ההמלצות מגיעות במקביל לניסיונות ראש הממשלה בנימין נתניהו ויועצו הכלכלי פרופ' אבי שמחון לקדם מבצע שיאפשר לחברות לחלק דיבידנדים במס מופחת, ובעצם מציעות לעשות מהלך הפוך: לצמצם את היכולת של החברות לצבור רווחים כלואים באמצעות מיסוי גבוה יותר על אי חלוקתם.
"יש רצון ונאמר בישיבת הממשלה שראש הממשלה מבקש לבחון דיבידנד מוטב, אך הנהלת האוצר מתנגדת לדיבידנד מוטב", אמר אהרונוביץ', "אבל כן חושבים שצריך לטפל בעודפים הצבורים. יש מעל 700 מיליארד שקל שמונחים בדוחות של חברות, רווחים לצורכי מס, שאפשר לשחרר אותם כדיבידנדים. נכתב דוח מפורט על ההמלצות שלנו שאנחנו מבקשים לבצע מספר צעדים: להעמיק את הטיפול בחברות ארנק, להכיל אותם על חברות שהן שותפות בשותפויות, למסות ב-2% בחברות אחזקה על רווחים לא מחולקים, לתקן את סעיף 77 שמאפשר לרשות המסים לאלץ חברות לחלק דיבידנדים להפוך אותו ליותר קל לתפעול".
לדברי אהרונוביץ', "הדוח הזה יעורר גלים, יש פה פוטנציאל של כ-5 מיליארד שקל פרמננטיים כל שנה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.