סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:28
המסחר בתל אביב ננעל השבוע בנימה חיובית. מדד ת"א 35 עלה ב-1.2% ומדד ת"א 90 ב-1.6%, מדד הבנקים ב-1.5%. בלטו היום מדדי הנדל"ן שעלו ביותר מ-2%, מדד מניב חו"ל עלה ב-2.6%.
בלטו היום במסחר בין 125 המניות הגדולות איסתא , סאמיט ופרשקובסקי , בלטו לשלילה מיטרוניקס , נקסט ויז'ן ואופקו הלת' .
בסיכום שבועי לאחר שבוע תנודתי ירד מדד ת"א 35 בכ-1%, ת"א 90 נותר ללא שינוי משמעותי. גם מדד הבנקים נותר ללא שינוי. מדד הטכנולוגיה השיל 3.3%.
15:54
כשעה וחצי לקראת סוף המסחר והשבוע, המגמה החיובית בת"א מתחזקת. מדד ת"א 35 עולה ב-1.1% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-11%. בולטים מדדי הנדל"ן שמזנקים במעל 2%.
דומה שרני צים מצא הבוקר פתרון להקטנת המינוף האישי שלו: הכנסה של משפחת רובינשטיין ויונל כהן המחזיקות בחברת בית הזהב כשותפים בחברת המרכזים המסחריים שלו. צים שעשה את הונו כשמכר עם אחיו עדי את רשת המזון "כמעט חינם" בתחילת העשור הקודם, הרחיב ערב עליית הריבית בעולם את עסקיו בקצב מהיר, ובחודשים האחרונים חיפש דרכים להקטנת המינוף האישי.
בשבוע שעבר פורסמה מטעמו טיוטת תשקיף לגיוס אג"ח שאמור היה להקטין את החובות האישיים שלו, אך המהלך הזה בוטל לבסוף והוחלף בהסכם ההשקעה עם בית הזהב.
15:09
מדד אמון הצרכנים, שמפורסם על ידי בנק הפועלים ו-KANTAR, עלה בחודש אוגוסט ב-0.2 נקודות לרמה של 124.4 נקודות. המדד למצב השוטף עלה ב-1.1 נקודות ומדד הציפיות ירד ב-0.4 נקודות.
בבנק הפועלים מסבירים כי: "מדד אמון הצרכנים נותר ללא שינוי בחודש אוגוסט, ברמה נמוכה יחסית. חשוב לציין שהסקרים בוצעו טרם ההודעה על רצח החטופים, וסביר להניח שנראה את ההשפעה של זה במדד האמון לחודש ספטמבר. המדד החודש הושפע מעליה בתפיסת המצב השוטף ומירידה קלה במדד הציפיות, שנרשמה על רקע הערכת משקי הבית שהכנסתם בעוד שישה חודשים תפחת.
"להערכתנו יהיה קשה לראות עלייה משמעותית באמון הצרכנים כל עוד הלחימה בדרום ובצפון נמשכת. הקיצוצים התקציביים המתוכננים צפויים לפגוע בכושר הקנייה של משקי הבית, ומשכך גם בהכנסתם הפנויה. מנגד, אנו רואים שעליית השכר נמשכת בקצב מהיר. האינדיקטורים הכלכליים שפורסמו ע"י הלמ"ס לחודש יולי היו טובים. הרכישות בכרטיסי אשראי עלו ביולי בשיעור חד של 2.1%, לעומת חודש קודם, והיצוא התעשייתי זינק בכ- 7% לעומת ממוצע הרבעון השני של השנה. גם שיעור האבטלה ירד לרמת שפל של 2.8%".
14:02
המגמה החיובית בת"א נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-1.3%. בולט לחיוב מדד ת"א מניב חו"ל שמזנק בכ-2.4%.
חברת גילת , העוסקת בפיתוח תחנות לווין זעירות לתקשורת, דיווחה לפני זמן קצר
כי זכתה בהזמנות בהיקף של למעלה מ-12 מיליון דולר ממפעילת לוויין עבור פלטפורמת ה-SkyEdge של החברה. מטעם גילת נמסר כי אספקת ההזמנה צפויה להתבצע במהלך 12 החודשים הקרובים.
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים עולים בכ-0.1%. אגרות החוב הממשלתיות יורדות קלות בשעה זו. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-5 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.81%. התשואה לשנתיים יורדת ב-3 נקודות בסיס ועומדת על 4.25%.
12:22
העליות בתל אביב מתחזקות: מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-1.2%. בולט לחיוב מדד ת"א נדלן שמזנק בכ-1.6%.
בנק דיסקונט השלים אתמול (ד') את השלב המוסדי במהלך גיוס חוב נרחב. הבנק גייס את החוב בשלוש סדרות שונות. הרחבה של סדרה ט"ז בהיקף של 1.3 מיליארד שקל (במרווח של 0.7% מעל האג"ח הממשלתיות), סדרת נע"מ (ניירות ערך מסחריים) בהיקף של 1.2 מיליארד שקל ובמשך חיים ממוצע (מח"מ) של שנה ובמרווח אפקטיבי של 0.15% מעל ריבית בנק ישראל, וכתבי התחייבות נדחים ( COCO ) מסדרה י', בהיקף של 300 מיליון שקל במח"מ של כ-6 שנים ובמרווח אפקטיבי של 1.55%. הבנק זכה לביקושים כמעט כפולים להיקף המהלך (גיוס של 2.8 מיליארד שקל).
מי שהוביל את הגיוס בבנק היו אלעד פישר, ראש חטיבת שווקים פיננסיים וגד בר לב, מנכ"ל דיסקונט מנפיקים. ההנפקה וההפצה הובלו על ידי דיסקונט קפיטל, בניהולה של הילה חימי, ודיסקונט קפיטל חיתום, בניהולם של צחי סולטן ולירן רזמוביץ'. אבי לוי, מנכ"ל קבוצת דיסקונט: "הצלחת ההנפקה היא הבעת אמון גבוהה של המשקיעים באיתנות הפיננסית של בנק דיסקונט, במיוחד בתקופה מאתגרת זו במשק הישראלי. תוצאות הגיוס יאפשרו את המשך אסטרטגיית הצמיחה והפיתוח של הבנק".
11:22
חברת בית הזהב של משפחת רובינשטיין ויונל כהן, המחזיקה בבתי אבות, רוכשת מניות בחברת צים מרכזי קניות המחזיקה במרכזים מסחריים ברחבי המדינה. מניית רני צים מזנקת ב-7% בבורסה למחיר המגלם לה שווי של 425 מיליון שקל, כשבשלוש השנים האחרונות ירדה בקצת יותר מ-40%.
שתי החברות הציבוריות מדווחות הבוקר (חמישי) על עסקה שעשויה להוביל את השתיים לשליטה משותפת בחברה של צים כיום. בשלב הראשון תשלם בית הזהב 36 מיליון שקל (פרמיה של 2% על מחיר השוק) עבור 9% ממניות רני צים.
בנוסף הוענקה לבית הזהב אופציה לרכוש עוד 16% מהחברה שלי צים אשר ככל שתמומש תהיה בתמורה של כ-74 מיליון שקל. האופציה כוללת "מועד בדיקה" שבו ייבדק גובה מחיר מניית רני צים, שעשוי להגדיל את התמורה שתשלם. במידה ותמומש כאמור תהפוך בית הזהב לבעלת שליטה משותפת בחברת המרכזים המסחריים של צים.
השלמת העסקה, כולל האופציה, כפופה למספר תנאים בהם חתימה על הסכם בעלי מניות וגם אישור של הממונה על התחרות. בית הזהב תוכל לחייב את קבוצת צים לרכוש ממנה בחזרה חלק מהמניות עד שתחדל מלשמש כבעלת עניין ברני צים ותיוותר עם החזקה של 4.9% בה.
10:50
העליות בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ות"א 90 נסחר במגמה דומה. בולט לחיוב מדד ת"א בנייה שמטפס בכ-0.8%.
בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים. הדולר נחלש בכ-1% מול השקל ועומד כעת על 3.688. האירו נחלש בכ-0.8% מול השקל ונסחר סביב 4.08 שקלים.
יוסי פריימן , מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות מתייחס למגמה: "יצואנים הנדרשים לשקלים לתשלומי שכר ומיסים מוכרים מט"ח וגוררים לייסוף השקל. להערכתנו התנודות בשוקי המניות בחו"ל עשויים להמשיך ולגרור לפעילות של המרות לגידור החשיפה המטבעית מצד הגופים המוסדיים. במהלך השבוע בעקבות הירידות החדות בבורסה בארה"ב, המוסדיים רכשו מט"ח להתאמת היקף ההגנות לתיק ההשקעות".
10:04
עליות קלות בפתיחת המסחר בת"א. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.3%.
בולטות לחיוב מניות בזן , ישרוטל , נובה , נקסט ויז'ן , וסאפיינס .
מנגד, פלסאון תעשיות , ישרס , אלקטרה צריכה , הפניקס ומניבים ריט נסחרות בירידות.
08:26
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוק המניות
יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ד') המסחר ננעל בירידות שערים קלות: מדד ת"א 35 השיל מערכו כ-0.7%, ות"א 90 ירד ב-0.1%. בקרב המדדים הענפיים בלט לשלילה ת"א ביומד שירד ב-1.8%. מדד ת"א בנקים 5 ננעל סביב רמות הבסיס.
● מסחר בימי שישי? השינוי שמקדמת הבורסה לא צפוי לצאת לדרך לפני 2026
מדד מניות הטכנולוגיה ירד ב-1.4% בהובלת המניות הדואליות נייס , טאואר וקמטק שנפלו ב-4%-3%. שתי האחרונות הן מתחום השבבים, שרשם במסחר בוול סטריט בשלישי את היום הגרוע שלו מאז 2020.
● ודמני על שופרסל: "האחים אמיר לא היו צריכים אפילו להתכופף כדי להרים את הכסף מהרצפה"
נקסט ויז'ן , המפתחת פתרונות צילום מיוצבים לכלים קרקעיים ואוויריים דוגמת מזל"טים ורחפנים, דיווחה על קבלת הזמנה בסך כ-1.8 מיליון דולר לאספקת מצלמות ומוצרים נוספים. 30% מהתמורה בעסקה שולמה כמקדמה במועד ההזמנה, ויתרתה תשולם בתוך 30 ימים ממועד אספקת המוצרים ללקוח, עד לסוף שנת 2024.
● התרגלו למלחמה? 3 גרפים שמלמדים על חזרת אמון המשקיעים, ואחד שלא
מניית ארבה רובוטיקס ירדה במעל ל-6% למרות שדיווחה אמש שחברת סנסראד (Sensrad) השבדית, המפתחת מערכות רדאר על בסיס השבבים של ארבה רובוטיקס, חתמה על הסכם לאספקת מערכות בהיקף של כ-7 מיליון אירו (כ-7.7 מיליון דולר) לחברת Tianyi Transportation Technology הסינית. ההסכם נחתם לאחר פיילוט מוצלח ותהליך בחינה נרחב שנמשך כשנה, של מערכות הרדאר של סנסראד. במהלך 2024 סנסראד דיווחה על התקדמות עם לקוחות נוספים בנוגע לרכישת מערכות הרדאר שלה, המבוססות על השבבים של ארבה.
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-1.3%, ההנג סנג משיל מערכו כ-0.7%, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.1% והקוספי משיל מערכו כ-0.5%.
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר בירידות שערים.
בניגוד לפתיחה הצורמת שרשמו המדדים בוול סטריט בתחילת חודש ספטמבר (ג'), אמש (ד'), נרשמה התאוששות בבורסה בניו-יורק: נאסד"ק ירד ב-0.3%, S&P 500 השיל מערכו כ-0.2% והדאו ג'ונס עלה ב-0.1%.
שינוי המגמה בוול סטריט נבע אמש משתי סיבות. הראשונה היא דבריו של נשיא הפד של אטלנטה, רפאל בוסטיק, שאותת אמש (ד') כי הוא מוכן להתחיל להוריד את הריבית בארה"ב למרות שהאינפלציה עדיין נמצאת מעל היעד של הבנק המרכזי. בוסטיק נחשב לאחד מחברי הפד הניציים יותר, שהיה בעד מדיניות מונטרית הדוקה כמה שיותר במטרה להילחם באינפלציה. כעת בוסטיק מציין שהוא מתמקד בשוק העבודה האמריקאי, שם הוא רואה ריכוך בנתונים: "אני מאמין שאנחנו לא יכולים לחכות עד שהאינפלציה באמת תרד עד ל-2% כדי להתחיל להפחית את הריבית כי זה עלול לסכן שיבושים בשוק העבודה שעלולים לגרום כאב וסבל מיותר", ציין בוסטיק.
הסיבה השנייה להתאוששות בוול סטריט היא סקר מחזור המשרות הפתוחות לחודש יולי, שהצביע על ירידה בכמות המשרות הפתוחות שהסתכמה בכ-7.67 מיליון מ-7.91 מיליון בחודש הקודם. הצפי עמד על 8.09 מיליון.
אנבידיה ריכזה עניין אמש לאחר שפורסם בבלומברג שמשרד המשפטים האמריקני שלח זימונים לענקית השבבים ולחברות שבבים אחרות כשהיא מחפשת ראיות שיצרנית השבבים הפרה את חוקי ההגבלים העסקיים. זוהי הסלמה בחקירת החברה, כך מדווח בלומברג.
● ירידת השווי הגדולה בהיסטוריה והשאלה: האם האוויר יוצא ממניות השבבים?
עם זאת, באנבידיה הכחישו אמש לאחר סיום המסחר את הדיווחים: "ביררנו עם משרד המשפטים של ארה"ב ולא קיבלנו זימון". כך דווח ב-CNBC. עוד הוסיפו מטעם החברה: "עם זאת, אנו שמחים לענות על כל שאלה שיש לרגולציה לגבי העסק שלנו.
דולר טרי צללה אמש בכ-20% לאחר שהחברה פספסה את התחזיות בשורת ההכנסות ברבעון השני של השנה וחתכה את התחזית לשנה כולה. בחברה מעריכים כי הרווח למניה יעמוד על טווח של 5.20-5.60 דולר, לעומת התחזיות הקודמות שפרסמה החברה שעמדו על 6.5-7 דולר למניה. הצפי של האנליסטים ציפה כי התחזית לרווח למניה תעמוד על 6.56 דולר למניה.
3. שוקי האג"ח
בשוק האג"ח המקומי, תשואת האיגרות הממשלתיות במגמה ירידה: באיגרת ל-10 שנים נסחרה ברמה של 4.9% והתשואה לשנתיים ירדה ל-4.3%.
בארה"ב תשואות האג"ח נסחרו גם כן בירידות, תשואת הממשלתית ל-10 שנים עמדה על 3.8%, ובאג"ח לשנתיים ירדה לשער של 3.85%.
מעבר להתאוששות שנרשמה אמש (ד') במדדים בוול סטריט, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו בחדות, כאשר התשואה לשנתיים ירדה בכ-10 נקודות בסיס ונסחרה סביב 3.77%. גם התשואה ל-10 שנים ירדה ועמדה על רמה של 3.79%. המשמעות היא שעקום התשואות האמריקאי חזר לצורתו "הנורמלית", כאשר תשואות ארוכות הטווח גבוהות יותר מתשואות קצרות הטווח, מראה שלא נראה בשנתיים וחצי האחרונות.
בלומברד אודייר מדגישים כי הם מעדיפים אג"ח גרמניה ובריטניה על פני אג"ח ארה"ב: "למרות הירידה החדה בתשואות הגלובליות, התשואות של אגרות חוב ממשלתיות עדיין גבוהות מהממוצעים הארוכים, מה שמצביע על כך שהן אטרקטיביות למשקיעים המחפשים השקעה לטווח ארוך. המשקיעים מחפשים מקלט בנכסים כמו אגרות חוב ממשלתיות בשל הסיכונים המוגברים והתנודתיות בשוק. העתיד יהיה תלוי באיזון בין סיכוני הצמיחה, אינפלציה וסיכונים גאו-פוליטיים.
"בארה"ב, הדינמיקה הכלכלית נחלשת, כפי שמוצג ביצירת משרות חלשה ושיעור אבטלה עולה. השוק מצפה להורדת ריבית על ידי הפד ב-25 נקודות בסיס בספטמבר ובכמעט 100 נקודות בסיס עד סוף השנה, עם סיכוי לפעולות אגרסיביות יותר אם התנאים הכלכליים יתדרדרו. אנו סקפטיים לגבי סיכון מיתון ומעריכים שהתשואות הקצרות עלולות להיות לא יציבות לאור הציפיות הגבוהות להורדות ריבית. מבחינה פוליטית, המרוץ לנשיאות התהדק לאחר פרישתו של ג'ו ביידן, עם סיכוי כמעט שווה בין קמלה האריס ודונלד טראמפ.
"אנו מאמינים שניצחון טראמפ עלול להוביל לצמיחה גבוהה ואינפלציה גבוהה יותר, בעוד שניצחון האריס עשוי להוביל להמשכיות במדיניות ואינפלציה נמוכה יותר. במרוץ לקונגרס, התוצאה קרובה מדי לניבוי, ולכן אנו מעדיפים להתמקד באסטרטגיות המעלות תשואות ולהיות גמישים לגבי אורך התקופה. אנו שומרים על עמדה ניטרלית לגבי אגרות חוב אמריקאיות עם העדפה לטווח של 5-7 שנים וממשיכים לראות באגרות חוב מוגנות מפני אינפלציה בארה"ב כגידור מעניין במקרה של ניצחון רפובליקני.
"באירופה, הבנק המרכזי האירופי צפוי להמשיך בהורדות ריבית בספטמבר כדי להתמודד עם האטה כלכלית, ואנו צופים שתי הורדות נוספות עד סוף השנה. אנו מעדיפים אגרות חוב גרמניות לטווח של 5-7 שנים על פני אגרות חוב אמריקאיות, שכן אגרות חוב גרמניות צפויות להנות מהורדות ריבית נוספות ומהיחלשות האירו. אגרות חוב גרמניות שימשו כעוגן מול חששות ממדיניות פיסקלית מרחיבה, והן עשויות להנות מהאי-ודאות הגאו-פוליטית הנוכחית. למרות הערכת שווי אטרקטיבית של אגרות חוב ממשלתיות צרפתיות, אנו מעדיפים אגרות חוב ממדינות עם אפיקי חוב יציבים יותר.
"בבריטניה, הסיכונים הפוליטיים וציפיות להורדות ריבית מהבנק של אנגליה עשויים להניע פעילות כלכלית, במיוחד לאחר סימנים לכך שהאינפלציה מאטה. אנו מעדיפים אגרות חוב בריטיות לטווח של 5-7 שנים על פני אגרות חוב אמריקאיות, עם תמיכה מתחזיות להיחלשות GBP ויכולת להורדות ריבית עמוקות יותר מצד הבנק המרכזי".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
הבוקר (ה'), השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים. הדולר נחלש בכ-0.9% ונסחר סביב 3.68 שקלים והאירו נחלש ב-0.7% ועומד על 4.08 שקלים.
עם זאת, בסיכום שבועי, הדולר התחזק מול השקל ב-0.7%. אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים, מייחס את התחזקות הדולר מול השקל לשני גורמים מרכזיים: "ראשית, הירידות החדות בשווקים שנרשמו ביום ג' יצרו לחצים על המטבעות המקומיים והובילו לחיזוק הדולר, שנחשב למטבע מקלט במצבי אי-ודאות. שנית, בזווית המקומית, היעדר התקדמות בגיבוש עסקת חטופים והמשך הלחימה באזורנו מוסיפים לחולשה של השקל, שסובל מחוסר הוודאות הכלכלי והפוליטי בארץ".
עם זאת, "לאור הערכתנו להתחזקות השקל מול הדולר בטווח הארוך, אנו רואים כל עלייה בשער הדולר כהזדמנות למכירה שלו ולרכישת השקל", מציין פוריה.
בשוק הסחורות, מחיר הנפט הגולמי עולה קלות הבוקר (ה') ל-69.4 דולר לחבית, מחיר חבית מסוג ברנט ירד ל-72.9 דולר.
בסיטי בנק מעריכים כי במידה ו-OPEC+ לא תפחית את ייצור הנפט, המחיר הממוצע של הנפט עשוי לרדת ל-60 דולר לחבית ב-2025 בשל ביקוש מופחת והיצע מוגבר ממדינות שאינן חברות ב-OPEC, כך פורסם ברויטרס. בסיטי מדגישים כי התאוששות במחירי הנפט אפשרית, אך השוק עלול לאבד את האמון ב-OPEC+ שמנסה לשמור על רמה של 70 דולר לחבית.
עוד מדגישים בסיטי כי המתיחות הגאו-פוליטית הייתה צפויה להעלות את מחירי הנפט, אך נראה כי השוק מכיר בכך שהמתיחות במזרח התיכון לא בהכרח תוביל לבעיות בייצור.
4. מאקרו
עיני המשקיעים בוול סטריט נשואות אל עבר נתוני התעסוקה של חודש אוגוסט בארה"ב שצפויים להתפרסם מחר (ו'). הנתונים צפויים לשפוך אור על השיעור שבו יחליט הפד להוריד את הריבית. במידה ויתפרסם דוח תעסוקה חזק, ככל הנראה שהפד יפחית את הריבית ב-25 נקודות בסיס בלבד. עם זאת, במידה ויתפרסמו נתונים שיצביעו על האטה בשוק העבודה, הסיכויים כי הפד יפחית את הריבית ב-50 נקודות בסיס יעלו, וזאת לאור החששות ממיתון.
בבנק גולדמן זאקס מספקים תחזית לפיה שוק העבודה יציג גידול של 155 אלף משרות חדשות באוגוסט, ושיעור אבטלה של 4.2%. הגידול הצפוי בתעסוקה נמוך מתחזית הקונצנזוס בשל השפעות שליליות בעשור האחרון שמתבטאים בדוחות חלשים באוגוסט.
העלייה בשכר לשעה צפויה לעמוד על 0.3% בדוח החודשי, ולהביא את העלייה השנתית ל-3.7%. מדד המשרות הפנויות צפוי לרדת מעט ל-8.1 מיליון, אך עדיין מעיד על ביקוש בריא לעבודה להערכת גולדמן.
בבנק פיקטה מוסיפים כי נתוני השכר ותוספת המשרות בארה"ב השבוע הינם נתונים קריטיים כדי להרגיע את השווקים שהכלכלה הגדולה בעולם נותרת במסלול לנחיתה רכה ואינה פונה למיתון. נתוני הצמיחה והאינפלציה האחרונים הצביעו על סיכון נמוך יותר למיתון, והמשקיעים מקווים שגם נתוני התעסוקה ירגיעו את החששות.
מנתוני מדינות ה-OECD עולה כי במהלך יולי האינפלציה השנתית במדינות הארגון ירדה ל-5.4% מ-5.6% ביוני, אך בהבדלים ניכרים בין המדינות. ב-17 מתוך 38 מדינות ה-OECD האינפלציה עלתה, ב-11 מהן ירדה, וב-10 מדינות והייתה יציבה פחות או יותר. אינפלציית האנרגיה השנתית ב-OECD עלתה בחדות ל-3.3%, מ-2.3% ביוני, בעוד שאינפלציית הליבה המזון ירדו.
5. תחזית
בנק אוף אמריקה הוריד מעט את תחזיות הצמיחה העולמיות לשנים 2024 ו-2025. הבנק שם דגש על האכזבה מחוסר ההקלות המספקות בסין והכלכלה האירופית שממשיכה להיות "החוליה החלשה ביותר".
בבנק האמריקאי מדגישים כי הכלכלה העולמית ממשיכה להפגין חוסן כללי, אך סיכונים כלפי מטה מתחילים להופיע: "לעומת התחזיות הקודמות שלנו, אנו מתקנים מעט כלפי מטה את תחזית הצמיחה והאינפלציה העולמית שלנו, בעיקר בשל נתונים חלשים בסין. כעת אנו צופים שהכלכלה העולמית תצמח ב-3.1% ו-3.3% השנה ובשנה הבאה".
בכל הנוגע לארה"ב, בבנק מדגישים כי גאו-פוליטיקה ובחירות נותרים הסיכונים הרלוונטיים ביותר בשל ההשפעה על אי הוודאות במדיניות המוניטרית, אך להערכתם, "החששות ממיתון מוגזמים".