רני צים מצא הבוקר פתרון להקטנת המינוף האישי שלו: הכנסה של משפחת רובינשטיין ויונל כהן המחזיקות בחברת בית הזהב כשותפים בחברת המרכזים המסחריים שלו. צים שעשה את הונו כשמכר עם אחיו עדי את רשת המזון "כמעט חינם" בתחילת העשור הקודם, הרחיב ערב עליית הריבית בעולם את עסקיו בקצב מהיר, ובחודשים האחרונים חיפש דרכים להקטנת המינוף האישי. בשבוע שעבר פורסמה מטעמו טיוטת תשקיף לגיוס אג"ח שאמור היה להקטין את החובות האישיים שלו, אך המהלך הזה בוטל לבסוף והוחלף בהסכם ההשקעה עם בית הזהב.
● הסתיים המאבק בחברת הטכנולוגיה הביטחונית מישראל: מי ניצח?
● ראיון | ודמני על שופרסל: "האחים אמיר לא היו צריכים אפילו להתכופף כדי להרים את הכסף מהרצפה"
הבוקר (חמישי) מדווחות בית הזהב ורני צים מרכזים מסחריים, על חתימה על הסכם מחייב למכירת עד 25% ממניות האחרונה לידי בית הזהב, בשני שלבים. בראשון רוכשת בית הזהב 9% מרני צים ובשני ניתנת לה אופציה לרכישת עוד 16% לפי תנאים שונים. מניית רני צים מזנקת ב-7% בבורסה למחיר המגלם לה שווי של 425 מיליון שקל. בשלוש השנים האחרונות ירדה המניה בקצת יותר מ-40% (כולל הזינוק). מניית בית הזהב יורדת ב-2% למחיר המגלם לה שווי שוק של 343 מיליון שקל.
בשלב הראשון בעסקה שנרקמה תשלם בית הזהב 36 מיליון שקל (פרמיה של 2% על מחיר השוק) עבור 9% ממניות רני צים בתוך שני ימי עסקים ממועד החתימה. בנוסף הוענקה לבית הזהב אופציה לרכוש עוד 16% מהחברה של צים אשר ככל שתמומש תהיה בתמורה של כ-74 מיליון שקל. בסך הכל מגלמת העסקה שווי של עד 500 מיליון שקל לרני צים, גבוה ב-26% משווי השוק שלה טרם פתיחת המסחר הבוקר (396 מיליון שקל).
האופציה כוללת בתוכה "מועד בדיקה" שבו ייבדק שווי השוק הממוצע למניית רני צים. אם עלה על סך של 4.13 שקלים, תשלם בית הזהב לקבוצת צים תוספת תמורה של עד 41 אגורות למניה, לפי מנגנון שנקבע בין הצדדים ותלוי בהון העצמי של חברת המרכזים המסחריים. במידה ותמומש כאמור תהפוך בית הזהב לבעלת שליטה משותפת בחברת המרכזים המסחריים של צים.
רני צים וגולן רובינשטיין / צילום: טל שובל
השלמת העסקה, כולל האופציה, כפופה למספר תנאים בהם חתימה על הסכם בעלי מניות וגם אישור של הממונה על התחרות. בית הזהב תוכל לחייב את קבוצת צים לרכוש ממנה בחזרה חלק מהמניות עד שתחדל מלשמש כבעלת עניין ברני צים ותיוותר עם החזקה של 4.9% בה.
רני צים עברה להפסד ברבעון השני
כאמור בשבוע שעבר דיווחנו כי צים שקל לבצע הנפקת אג"ח דרך שותפות מוגבלת בשם שליטה בצים מרכזי קניות. מטרת השותפות היתה גיוס של עד 150 מיליון שקל, כאשר כספי ההנפקה היו מיועדים לפרוע את החובות הפרטיים של צים, שנושאים ריביות גבוהות ועומדים ברובם לפירעון בתקופה הקרובה. אותם חובות הם לבנקים דיסקונט, הבינלאומי וכן לאקסלנס ופירמת גיזה זינגר אבן. 125 מיליון שקל מאותם חובות אישיים של צים מיועדים להיפרע השנה וכשליש אמור היה להיפרע עד לסוף השבוע האחרון.
רני צים, יו"ר רני צים מרכזי קניות מסר כי "בהמשך להחלטתי להקטין את היקף ההתחייבויות האישיות שלי, בחרתי להכניס שותף אסטרטגי, חזק ומוערך לחברת רני צים מרכזי קניות, מה שיאפשר לי גם להתמקד ולקדם את תכניותיה העסקיות המשמעותיות של החברה בשנים הקרובות, הכוללות גם הגדלה משמעותית של פורטפוליו הנכסים שלה". שותפו החדש גולן רובינשטין, מנכ"ל בית הזהב ומבעלי השליטה בה, הוסיף ואמר כי "פעילותה של רני צים בתחום נדלן מניב תפעולי משיק לפעילות רבת-השנים של בית הזהב. בשנה החולפת בית הזהב מימשה את חלקה בנכסי בתי האבות באנגליה ואת בית הדיור המוגן שבעת הכוכבים בהרצליה פיתוח בהיקף של כ- 750 מיליון שקל לאחר השבחתם במשך עשור ויצירת ערך מוסף ורווח גדול".
רני צים מרכזי קניות רשמה גידול חד בהכנסות ברבעון השני, בשיעור של 48% ל-46.1 מיליון שקל. הסיבה היתה פתיחת מרכזי קניות חדשים בטייבה ובים המלח, לצד מכירת יחידות לוגיסטיקה שהניבה תמורה של 11 מיליון שקל. עם זאת הרווח התפעולי נשחק ב-28% והסתכם ב-32.5 מיליון שקל ברבעון השני, בין היתר על רקע שיערוכי נדל"ן נמוכים יותר שבוצעו. בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד קטן של 50 אלף שקל למול רווח נקי של 17.5 מיליון שקל ברבעון המקביל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.