פרופ' אלי שפרכר, שכיהן כסמנכ"ל המו"פ של בית החולים איכילוב, נבחר רשמית למנכ"ל איכילוב. שפרכר משמש כסמנכ"ל בית החולים מזה מספר שנים, ובחודשים האחרונים החליף את המנכ"ל הפורש, פרופ' רוני גמזו, בחלק מתפקידי ניהול בית החולים בפועל.
● מומחים מגיבים לחשיפת גלובס: איך ישפיע פסק הדין הדרמטי של קוקה קולה ישראל?
● זו התרופה נגד השמנה וסוכרת שתשווק רשמית בישראל כבר בימים הקרובים
גמזו הודיע על פרישתו מאיכילוב כבר בסוף 2022 אך החליט בסופו של דבר לדחות את הפרישה. במרץ 2024 שוב גברו השמועות על פרישתו ואז כבר סומן שפרכר כיורש המועדף על גמזו. ביולי הודיע גמזו רשמית על פרישה וכינוס ועדת איתור למנכ"ל החדש. בין המועמדים הנוספים היו מנהלי מרכזים רפואיים שאינם מאיכילוב, ביניהם ד"ר אסנת לבציון-קורח, מנהלת המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא); ד"ר מיקי דודקביץ', מנהל בית החולים הלל יפה; וד"ר אורלי ויינשטיין, סמנכ"לית בכירה בקופת החולים כללית וראש חטיבת בתי החולים בקופה.
ההחלטה על המנכ"ל גררה מאבק בין משרד הבריאות, שהעדיף מועמד חיצוני, לבין גמזו שהעדיף כאמור את שפרכר לצד עיריית תל אביב, השותפה לבעלות על בית החולים יחד עם משרד הבריאות, אשר תמכה בו. המאבק כלל חילופי מכתבים חריפים ולעיתים פומביים בהם טען מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב כי הרכב הועדה בעייתי מבחינה משפטית. אולם היום הכריז בית החולים רשמית כי המאבק הסתיים ושפרכר נבחר.
שפרכר, יליד בלגיה, הוא מנהל מערך העור באיכילוב, במקביל לתפקידו כסמנכ"ל מחקר ופיתוח במרכז הרפואי, תפקיד שחשף אותו בצורה משמעותית לצדדים העסקיים ולחזון של בית החולים. בנוסף, הוא גם פרופ' בסגל הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.