ועדת האיתור לתפקיד מנהל רשות החברות הממשלתיות עומדת להמליץ לשר הממונה דודי אמסלם על מינויו של רועי כחלון, לאחר שראיינה היום (ראשון) את המועמדים - כך אומרים לגלובס גורמים ממשלתיים. אמסלם צפוי לאמץ את המלצת הוועדה, ולהעלות את מינוי כחלון לאישור הממשלה.
● תיקון פגמים או מפעל ג'ובים? התוכנית של אמסלם לשינוי נבחרת הדירקטורים
● סמוטריץ' ביקש מבר-דוד לוותר על מיליארדי שקלים, בתמורה ל"מחווה"
כחלון מילא שורה של תפקידים ברשות החברות במשך חמש שנים עד 2022. במסגרת תפקידו, היה אחראי על מספר יוזמות משמעותיות, כאשר הבולטת ביניהן הייתה העברת נמל חיפה לידיים פרטיות. לאחר סיום תפקידו ברשות לפני כשנתיים, עבר לסקטור הפרטי וכיום הוא מנהל פרויקטים בקבוצת תעבורה.
בראש ועדת האיתור עמד יעקב (ינקי) קוינט, שמכהן מתחילת השנה כממלא מקום מנהל רשות החברות, במקביל לתפקידו כמנכ"ל רשות מקרקעי ישראל. קוינט הכיר את כחלון כאשר קידם אותו לתפקיד סגן מנהל ברשות, כשקוינט היה המנהל הקבוע של הרשות.
כחלון, רואה חשבון וכלכלן במקצועו, נחשב למועמד המוביל לתפקיד. בחודש שעבר, בית הדין לעבודה פסק לטובתו וסלל את דרכו של כחלון למועמדות לניהול רשות החברות הממשלתיות. נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, שרה ברוינר-ישרזדה, עיגנה בפסק הדין את ההסכמות שגיבשו עורכי דינו של כחלון ונציבות שירות המדינה, לפיהן הנציבות תכיר בניסיונו הניהולי הנדרש ותאפשר את בחינת מועמדותו על־ידי ועדת האיתור לתפקיד מנהל רשות החברות.
חלק ניכר מהמועמדים לא התייצבו לראיון
לשלב הראיונות זומנו למעלה מ-10 מועמדים. מלבד כחלון, היו בין המועמדים כמה מהסגנים ברשות, בהם יובל יעקובי. עם זאת, חלק ניכר מהמועמדים שזומנו כלל לא התייצבו לראיון. אחד המועמדים טען שהסיבה להיעדרות זו היא ההערכה המוקדמת שכחלון ייבחר לתפקיד.
לצדו של קוינט, ישבו בוועדת האיתור חזי צאיג, מנהל מרכז ההשקעות לשעבר במשרד הכלכלה, ואביבית מסבנד, לשעבר סמנכ"לית להון אנושי ומינהל במשרד לביטחון לאומי.
אמסלם, המכהן כשר לשיתוף פעולה אזורי שאחראי מיניסטריאלית על רשות החברות, הוא הגורם שבסמכותו למנות את מנהל הרשות. פורמלית, לאחר שההמלצה למינוי כחלון תועבר לידי אמסלם, הוא יראיין אותו ויקבל החלטה. אולם, אמסלם לא הסתיר את רצונו במינוי של כחלון, כאשר הגיע בעצמו לבית הדין וייצג את עצמו מול הפרקליטות, שייצגה את נציבות שירות המדינה. אמסלם טען בדיון כי כלל לא נדרשים לתפקיד חמש שנות ניסיון, ואולם בית הדין לא התייחס לדברים ודן בטענות לגופן - האם כחלון עומד בתנאים או לאו.
הדרישות במכרז היו לחמש שנות ניסיון ניהולי ולארבע שנים לבעלי תואר שני. תחילה, בנציבות אישרו שלכחלון ארבע שנים וחצי של ניסיון, ולאחר מכן קבעו כי ניסיונו עומד על שלוש שנים וחודש. כחלון, מצדו, טען כי יש ברשותו חמש שנים וחודשיים של ניסיון. בסופו של דבר, הפרקליטות הסכימה להצעת בית הדין להכיר בשנות עבודתו של כחלון כמנהל חברות בהליכי חדלות פירעון, ולהעביר את מועמדותו לוועדת האיתור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.