קצת מעל לחודש לאחר חשיפת גלובס, על כוונתו של עמוס לוזון להנפיק את חברת הבנייה למגורים שבשליטת קבוצת לוזון - חברת לוזון רונזסון, הושלם היום השלב המוסדי בהנפקתה. לוזון רונסון גייסה 307 מיליון שקל משורה של גופים מוסדיים תמורת 24% ממניותיה. הגיוס בוצע לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל ללוזון רונסון (אחרי הכסף). את ההנפקה הובילה חברת ווליו בייס חיתום בניהולם של אמיר נחום ומורן נחשוני.
● המרוץ מתחמם: אלה שני המועמדים החדשים לרכישת ישראכרט
● ניתוח | לא רק משרדים: המנכ"לית החדשה של גב־ים צפויה לפתח גם את זרוע המגורים
מתחילת השנה היו הנפקות מניות ראשוניות בודדות, כך שמדובר בהצלחה גם מבחינת התזמון של לוזון, שהצטרפה גם לשוק שהפגין השבוע עוצמה. מדד ת"א 35 רשם השבוע עליה של 5%, כאשר היה זה השבוע השני בעוצמת העלייה של המדד בו, מתחילת השנה.
קבוצת לוזון, שבשליטת עמוס לוזון, החזיקה ערב ההנפקה בבעלות המלאה בלוזון רוסון, ומנייתה חתמה במחיר שמגלם לקבוצה שווי שוק של 988 מיליון שקל. מלבד פעילות המגורים יש לקבוצה עסקים בתחומי הבנייה, האנרגיה (תחנת הכוח דוראד) והפיננסים (טריא). עמוס לוזון המשמש כמנכ"ל קבוצת לוזון, מחזיק 68% ממניותיה בשווי של יותר מ-670 מיליון שקל. חברת מור גמל מחזיקה בכ-12% ממניות הקבוצה.
קידום ההנפקה של לוזון רונסון, הגיע לאחר שבסוף הקיץ קיבלה החברה "אור ירוק" משני גופים פיננסיים - קרן הגידור ספרה ובית ההשקעות מור להשלים את ההנפקה עד לאוגוסט הבא. בפועל צוות החתמים הנמרץ השלים במהירות את ההנפקה, כאמור בקצת מעל לחודש ימים.
ספרה ומור השקיעו לפני כשנתיים וחצי 45 מיליון שקל במניות רונסון, חברה בת של לוזון רונסון שבעבר נסחרה בבורסה בוורשה. על פי ההסכם בין הצדדים יוכלו השתיים להמיר את השקעתן בעת הנפקת לוזון רונסון למניות חברה זו, בהנחה של 15% עד 20% מהמחיר בו יוצעו לציבור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.