הנפילה של סולאראדג': משווי של 20 מיליארד דולר ל-923 מיליון

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • סולאראדג' נפלה בעקבות דוחות המתחרה, ובמקביל בלקרוק דיווחה כי מכרה ממניות החברה • צ'ק פוינט תשלם קנס לרשות ניירות הערך של ארה"ב בשל דיווחים מטעים בנוגע לסיכוני אבטחת סייבר • וסטיקספיי חתמה עם חברת MDA על שני הסכמים חדשים וזינקה

רונן פייר, גיל שויד, ניר ברקן / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף, אריאל ברקן
רונן פייר, גיל שויד, ניר ברקן / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף, אריאל ברקן

שלושת ימי המסחר האחרונים של השבוע בוול סטריט (במקביל לחופשת החג בישראל) הסתיימו בירידות שערים. מדד S&P 500 נחלש ב-0.7%, מדד נאסד"ק ירד ב-0.3% ומדד דאו ג'ונס איבד 1.9%.

באקונומיסט טוענים שוורן באפט איבד את הטאצ'. האם הם צודקים? 
שוק הזהב מספר לנו על החשש מקריסת הסדר העולמי. ומה עם הביטקוין? 

אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:

סולאראדג' נפלה בעקבות דוחות המתחרה; בלקרוק מכרה מניות

מניית סולאראדג'  נסחרת בימים אלה מתחת למחיר ההנפקה שלה ב-2015, שעמד על 18 דולר. במהלך השבוע שעבר היא נפלה לשפל של שנים, אך בהמשך התאוששה מעט וננעלה במחיר של 16.1 דולר. שווי השוק של החברה, שבשיא התקרב ל-20 מיליארד דולר, ירד אל מתחת למיליארד דולר, והחברה מהרצליה נסחרת כעת בשווי של 923 מיליון דולר. סולאראדג' מספקת פתרונות טכנולוגיים לתעשיית האנרגיה הסולארית, והיא מנוהלת על-ידי המנכ"ל הזמני רונן פייר.

הירידות בשבוע שעבר היו בעקבות דוחות המתחרה האמריקאית אנפייז, שפרסמה דוחות כספיים מאכזבים לרבעון השלישי של השנה, וכן בשל אי ודאות כללית בסקטור האנרגיה המתחדשת לקראת הבחירות בארה"ב, שהתוצאה שלהן לא ידועה והסקרים צמודים.

בשבוע שעבר דיווחה בלקרוק על ההחזקה שלה במניות סולאראדג', ונודע שבין סוף 2023 לסוף ספטמבר 2024 היא מכרה כ-10% מהחזקתה בסולאראדג'. בסוף ספטמבר בלקרוק החזיקה 14% ממניות החברה לעומת 15.8% בסוף 2023 (לאחר שהגדילה את ההחזקה מ-9% באפריל 2023). שווי ההחזקה הנוכחי של בלקרוק בסולאראדג' הוא כ-130 מיליון דולר.

צ'ק פוינט תשלם קנס של 995 אלף דולר ל-SEC

חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט  היא אחת מארבע חברות בתעשייה שנקנסה על-ידי ה-SEC - רשות ניירות הערך של ארה"ב - בשל דיווחים מטעים בנוגע לסיכוני אבטחת סייבר. לפי הודעת ה-SEC, החברות הסכימו לשלם את הקנסות האזרחיים כדי להסדיר את האשמות ה-SEC: צ'ק פוינט תשלם 995 אלף דולר, Unisys תשלם 4 מיליון דולר, Avaya תשלם מיליון דולר ו-Mimecast - 990 אלף דולר. הפרשה בגינה ניתנו הקנסות נבעה  ממתקפת סייבר חמורה שניצלה חולשה בתוכנה ארגונית בשם אוריון של חברת SolarWinds והתפשטה לשורה של גופי ממשל וחברות גדולות בארה"ב.

לפי ה-SEC, לחברות נודע ב-2020-2021 שככל הנראה התוקפים של סולארווינדס השיגו גישה למערכות של אותן חברות ללא אישור, אך אותן חברות "צמצמו באופן רשלני את נושא תקרית הסייבר בדיווחים שלהן". לגבי צ'ק פוינט נכתב כי היא תיארה בדיווחים שלה פריצות סייבר וסיכונים הקשורים בהן במונחים גנריים.

מצ'ק פוינט נמסר בתגובה כי "מדובר בחוסר הסכמה שהיה לנו עם ה-SEC על דיווח בדוח השנתי של 2021. אז וגם היום אמרנו (ואומרים) שכל מי שהשתמש בתוכנה הזו צריך לחשוב שהיה קורבן, וכך גם אנחנו, אלא שאצלנו החקירות העלו שלא הייתה שם גישה לקוד, מידע על לקוחות או כל מידע רגיש אחר. חשבנו שזה לא מהותי, ועל חוסר ההסכמה על זה עם ה-SEC הסכמנו להיכנס להסדר הזה שכולל חברות נוספות עם מקרים אחרים, ולשלם 995 אלף דולר".

צ'ק פוינט, בניהולו של גיל שויד (שיעבור בעוד מספר שבועות לתפקיד יו"ר פעיל ויוחלף כמנכ"ל על-ידי נדב צפריר), נסחרת ברמות שיא ושווי השוק שלה הוא 22.8 מיליארד דולר.

סטיקספיי חתמה על שני הסכמים חדשים

מניית סטיקספיי  עלתה בשבוע שעבר ב-14.5% בעקבות שני דיווחים על הסכמים חדשים. החברה, בניהולו של ניר ברקן, עוסקת בתחום התקשורת הלוויינית. לאחר שביום שלישי הודיעה על חתימת חוזה בהיקף של 9 מיליון דולר עם חברת MDA - ספקית טכנולוגיה לתעשיית החלל, לאספקה של תוכנה ושירותים עבור לקוחותיה של MDA, למחרת החברה דיווחה על חוזה נוסף במסגרת שיתוף הפעולה שלה עם MDA. החוזה הנוסף הוא בסכום של 5 מיליון דולר ובמקביל סכום נוסף של 5 מיליון דולר יועבר לסטיקספיי כחלק מהסכם קודם בין שתי החברות.

ברקן מסר כי "MDA ממשיכה להיות שותפה חזקה מאוד של סטיקספיי. אנו מאוד גאים שהעסק שלנו ממשיך לצמוח ולהתרחב יחד איתם".

סטיקספיי הפכה לחברה ציבורית במיזוג ל-SPAC לפני שנתיים, לפי שווי של 365 מיליון דולר. לאחר שנפלה לשפל ב-2023 המניה הכפילה את עצמה מתחילת השנה, לשווי נוכחי של 63 מיליון דולר.