שב"כ עצר היום (ב') חשוד נוסף - קצין בצה"ל - בפרשת הדלפת המסמכים מלשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. הפרשה עוסקת בחשד להעברת מידע מודיעיני רגיש מאגף המודיעין בצה"ל ללשכת ראש הממשלה ומשם לכלי תקשורת זרים.
● שאלות ותשובות | החשוד ששמו הותר לפרסום, העבירות והגרסה שנחשפה בבית המשפט: כל מה שצריך לדעת על הפרשה הביטחונית
● היועמ"שית למזכיר הממשלה: אתה מהלך אימים על החשב הכללי
אתמול (א') הוארך מעצרם של שלושה מהחשודים בפרשה - אלי פלדשטיין, דובר שעבד בלשכת נתניהו, ושני אנשי מערכת הביטחון. נשיא בתי משפט השלום מרכז, השופט מנחם מזרחי, קבע כי התקיים חשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה וסיכון מקורות מידע, ובשל כך עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון לשחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה.
החקירה החלה לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי, לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש נלקח מתוך מערכות צה"ל והוצא שלא כדין. בעקבות האמור נפתחה חקירה סמויה, במהלכה החשדות התחזקו באופן משמעותי.
פרסומים בתקשורת הזרה
הרקע לפתיחת החקירה הוא פרסומים בתקשורת הזרה. בתחילת ספטמבר הודיע דובר צה"ל כי שישה חטופים נרצחו בשבי חמאס. באותו הערב התקיימה הפגנת ענק למען החטופים ברחוב בגין ליד הקריה בתל אביב.
למחרת ערך ראש הממשלה נתניהו מסיבת עיתונאים בה הציג מסמך שנתפס ברצועת עזה, ולפיו חמאס הנחה להגביר את הלחץ הפסיכולוגי על משפחות החטופים. נתניהו ציין כי המסמך נמצא במנהרה של חמאס בעזה, והוסיף כי הוא לא יכול להתחייב שהוא של חמאס, אך כן של בכירי חמאס.
באותו שבוע פורסמו כתבות בעיתון הבריטי "ג'ואיש כרוניקל", לפיהן מנהיג חמאס יחיא סינוואר מתכוון להבריח את עצמו עם חטופים ישראלים דרך ציר פילדלפי, וב"בילד" הגרמני נכתב כי חמאס לא חותר לסיום מהיר של המלחמה. עוד נכתב כי הדיווח מסתמך על מסמך שלא היה ידוע עד כה. בפרסום נטען גם כי חמאס מבקש ליצור פילוג בישראל ולהגביר את הלחץ על משפחות החטופים. הפרסום הבריטי התגלה כשקרי ונמחק.
*** חזקת החפות: אלי פלדשטיין ויתר החשודים לא הורשעו. החקירה נמשכת, ועומדת להם חזקת החפות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.