המאמצים להשיב את כספי המלווים בקבוצת פרסונל, החייבת כחצי מיליארד שקל, עולים מדרגה: בית המשפט אישר היום (ג') את בקשת הנאמנים אשר מונו לקבוצה לממש את הזכויות שמחזיקה פרסונל ב-18 פרויקטים של התחדשות עירונית.
● הזוג אולמרט ניצח בתביעה, והשכנים בבניין יפנו את ה"זולה" על הגג
● רשם המקרקעין התרשל, והנוכל מכר את הנכס. למה זכאים היורשים החוקיים?
● אחרי שיותר מ-2 מיליארד שקל נעלמו: איך להימנע מהשקעה מסוכנת בנכס אלטרנטיבי
מדובר בפרויקטים במתכונת של תמ"א 38/1 ותמ"א 38/2 ברחבי הארץ - כולל בהרצליה, בהוד השרון, בחיפה, בפתח תקווה, בבת ים, ברעננה ובכפר סבא. הפרויקטים מצויים בשלבים שונים של תכנון וביצוע, וחלקם ממתינים לקבלת היתר בנייה.
השופטת עירית וינברג-נוטוביץ מבית המשפט המחוזי מרכז אישרה לנאמנים, עו"ד דורית לוי-טילר ורו"ח שלומי פיליבה, לבצע פעולות הכוללות התקשרות עם שמאים, ניהול משא-ומתן עם רוכשים פוטנציאליים, עריכת התמחרות בין מציעים ומכירה של זכויות בפרויקטים.
רו''ח שלומי פיליבה / צילום: איציק מילשטיין
לפי הנאמנים, חלק מהפרויקטים דורשים קידום דחוף כדי לשמר את הזכויות בהם ולא לפגוע בערכם. זאת, במטרה לגבות תמורות לקופת הנאמנים. זכויותיה של פרסונל בפרויקטים כוללות, בין היתר, בעלות בנכסים, הערות אזהרה והסכמים חוזיים. לוי-טילר ופיליבה יוכלו כעת למכור את הפרויקטים "לכל המרבה במחיר", כולל למי שיוכל להמשיך את הפרויקטים עד להשלמתם.
הקבוצה הפעילה כ-70 חברות במבנה פירמידה
בדוח שהגישו לבית המשפט בחודש שעבר קבעו הנאמנים כי קבוצת פרסונל הפעילה כ-70 חברות במבנה פירמידה וניתבה מאות מיליונים שגייסה, כביכול, עבור פרויקטי נדל"ן, לטובת החזר חובות קודמים ולכיסם של בעלי השליטה.
לפי הדוח, חברת פרסונל אינווסט גייסה כ-739 מיליון שקל בהלוואות ממאות לווים פרטיים, תוך מתן הבטחות לתשלום ריבית בשיעורים של כ-8%, הגבוהים מהמקובל. "התחייבויות אלה 'גולגלו' במשך שנים", נכתב בדוח, "כאשר כספי ההלוואות המאוחרות משרתות את ההלוואות הישנות - במבנה 'פירמידה'".
הנאמנים קבעו בדוח כי ההתנהלות עולה לכדי הונאת פונזי. כספי משקיעים נותבו לתשלום ריביות למלווים קודמים, למימון חברות אחרות בקבוצה ולכיסם הפרטי של בעלי השליטה. הנאמנים מצאו כי חשבונות הנאמנות ריקים, וכי כספי המלווים "נמוגו" תוך שהקבוצה חייבת כ-525 מיליון שקל למלווים.
הבקשה למימוש הזכויות הנדל"ניות של פרסונל מגיעה בהמשך לבקשה שהגישו באחרונה לוי-טילר ופיליבה לבית המשפט, ואשר ממנה עולה כי בעלי השליטה - אלון מורן ואלישי להב - עוסקים בריקון חשבונות הבנק שלהם. לפי הבקשה, מורן משך למעלה מ-2.3 מיליון שקל מקופות פנסיה, השתלמות וביטוח חיים שבבעלותו, ולהב משך מאות אלפי שקלים מקופות שבבעלותו.
בשיחה שקיימו עם מלווים לפני מספר ימים ציינו הנאמנים כי בעלי השליטה החלו לרוקן את חשבונותיהם כבר ביוני האחרון, עוד לפני שבית המשפט מינה את הנאמנים לתפקידם. מהבקשה שהגישו הנאמנים לבית המשפט עולה כי בעלי השליטה המשיכו לעשות כן אפילו לאחר שבית המשפט אסר בסוף ספטמבר על ביצוע פעולות בנכסי הקבוצה. לפי הבקשה, מורן ולהב "עסוקים באופן אינטנסיבי בהברחה מאסיבית וריקון של כלל נכסיהם".
יצוין כי נגד בעלי השליטה אף הוצאו צווי עיכוב יציאה מהארץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.